Kiss Music News

Beyoncé a fost nominalizată pentru prima oară la Oscaruri: cum sună melodia cu șanse de câștig

Beyoncé se poate mândri cu o nouă realizare profesională - artista a fost nominalizată pentru prima oară la Oscaruri.

Cântăreața nu este străină nici de laude, nici de premii, și ar fi bine să menționăm cum anul trecut a spart recordul pentru cele mai multe trofee câștigate din istoria premiilor Grammy. 

Cu toate astea, uite că nu avea și o nominalizare din partea Academiei, dar 2022 pare să fie anul ei norocos.

Și soțul ei, Jay-Z, era vizat la categoria „Cântec original”, cu piesa „Guns Go Bang” de pe coloana sonoră a filmului „The Harder They Fall”, dar n-a ajuns în final.

Dacă soarta le-ar fi surâs până la capăt, ar fi devenit primul cuplu căsătorit din istoria Oscarurilor cu nominalizări la aceeași categorie. Next time.


Bey a fost nominalizată cu piesa „Be Alive”, melodie pe care a scris-o alături de compozitorul Dixson pentru filmul „King Richard”. Producția urmărește destinul tatălui tenismenelor Venus și Serena Williams, cât și modul dur în care le-a antrenat pentru a face performanță. Atât filmul, cât și actorul principal, Will Smith, au primit nominalizări la categoriile „Cel mai bun film” și „Cel mai bun actor în rol principal.”


Piesa artistei poate fi ascultată la finalul peliculei, în timp ce pe ecran apar imagini cu adevărata familie Williams. „Mariajul dintre un film și o piesă este un fel de magie care nu are echivalent în entertainment. Am fost extrem de fericit atunci când Beyoncé a sunat”, a declarat Will într-un interviu acordat celor de la EW.

Melodia este în competiție cu: „Down to Joy” via Belfast (interpretată de Van Morrison), „Dos Oruguitas” din Encanto (Lin-Manuel Miranda), „Somehow You Do” via Four Good Days (Diane Warren) și „No Time to Die” din filmul cu același nume (Billie Eilish, Finneas O’Connell). 

Beyoncé s-a inspirat din povestea tenismenelor, cât și a greutăților prin care ele au trecut. 

Look how we’ve been fighting to stay alive

So when we win we will have pride

Do you know how much we have cried?

How hard we had to fight?


Criticii au lăudat talentul artistei, iar Clayton Davis de la Variety a comparat cântecul cu „Glory”, melodie interpretată de John Legend (care a și scris-o alături de Lonnie Lynn) și Common, care face parte din drama „Selma”, lansată în 2014. Piesa a primit Oscarul. 


Deși este prima ei nominalizare, Bey a cântat de mai multe ori pe scena Academiei, inclusiv în 2007, când melodia „Listen” din filmul „Dreamgirls” nu a ajuns pe lista finaliștilor, deși sună atât de bine.


Suntem tare curioși cine va pleca acasă cu trofeul. Tu pe cine pariezi?

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.