Cool Stuff

București, locul 8 la nivel mondial, în ceea ce privește timpul pierdut în trafic de șoferi

Știi vorba aia, „dacă te descurci să conduci în București te descurci să conduci oriunde?”

Poate Capitala României nu este atât de cunoscută la nivel mondial pentru lucrurile pozitive, dar la capitolul „bile negre” stăm excelent. În 2020, a fost pe locul doi în topul unui clasament care arăta care sunt cele mai aglomerate orașe din lume la capitolul trafic, iar anul ăsta situația nu s-a îmbunătățit foarte mult.

Așa cum anunță cei de la biziday.ro, în urma indicelui anual realizat de producătorul de sisteme GPS Tomtom, bucureștenii pierd, în medie, 115 ore în ambuteiajele din trafic. Ca să ne înțelegem, Bucureștiul are cel mai îngrozitor trafic din UE și ocupă locul opt la nivel mondial (parcă ceva mai bine decât în 2020, nu?).


Topul a inclus 404 orașe din 58 de țări de pe șase continente, iar statisticile reprezintă situația din 2021. 

Pe locul 1 s-a clasat Instanbul, oraș unde fiecare șofer pierde anual în jur de 142 de ore în trafic, pe locul 2 este Moscova (140 de ore pierdute în trafic anual/per șofer), iar pe 3 Kiev (128 de ore pierdute în trafic anual/per șofer).

Studiul ne arată că anul trecut, în București, gradul de congestionare al traficului a crescut - datele arată că, în medie, timpul de călătorie a crescut cu 5 minute pe zi. Statistic vorbind, cea mai aglomerată zi din trafic a fost 20 mai, iar orele de evitat sunt 17:00 - 18:00.

La capitolul eleganță și libertate pe șosele avem Mecca, orașul din Arabia Saudită, unde șoferii pierd în jur de 16 ore pe an în trafic. Pe locurile 2 și 3 stau mândre High Point și Winston-Salem din Carolina de Nord, SUA. La nivel european (și pe locul 4 la nivel mondial) stă Almere, un orășel din Olanda, unde șoferii pierd 23 de ore în trafic, pe an.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.