Cool Stuff

Ce cocktailuri se potrivesc de Ziua Îndrăgostiților

Dacă n-ai cumpărat deja o sticlă de vin roșu...

Cina romantică perfectă are automat în componență și un pahar de vin roșu. Însă, cu toate că opțiunea clasică este mai mult decât suficientă pentru a crea atmosfera ideală, pentru cei interesați de noi experiențe am pregătit în cele ce urmează o selecție de cocktail-uri numai bune pentru Valentine’s Day sau Dragobete.

Hopeless Romantic este perfect pentru iubitorii de Aperol sau ananas.

Astfel, lichiorul este combinat cu Prosecco sau șampanie și suc de lămăie, portocală și ananas în cantități egale. De obicei se servește într-un pahar înalt alături de o felie de ananas și gheață. Alte versiuni ale băuturii conțin portocale roșii sau fructul pasiunii.

Rhubarb Gin Fizz are o nuanță superbă de roz ce se datorează siropului de rubarbă utilizat.

Acesta este mixat cu Prosecco, suc de lămâie și gin. Pentru a scăpa de aroma acră pe care ar putea-o avea siropul de rubarbă se mai poate adăuga și un sirop simplu din  zahăr. Pentru a face acest cocktail și mai potrivit unei cine romantice se poate adăuga și sirop de căpșuni sau chiar fructul întreg în pahar.

Pentru iubitorii de tequilla și mai ales pentru cei al cocktaiului Paloma, o versiune specială există în care se folosește siropul de trandafir.

Pentru realizarea Rosé Paloma se utilizează doar tequila albă și, opțional, pentru a înduci și mai mult băutura, se poate adăuga suc de pepene roșu.

Numit simplu, Passion este o versiune mai extravagantă a Pimm’s Cup. Dacă versiunea originală avea printre ingrediente gin, limonadă și rom, la Passion se adaugă whiskey, sirop de zmeură și rubarbă. Ca elemente de decor sunt utilizate frunzele de mentă proaspete și zmeura. Passion este printre cele mai comandate cocktailuri din UK în perioada de Valentine’s Day.

Dacă desertul preferat al partenerului este plăcinta cu mere, Grande Dame este alegerea cea mai bună. Acesta presupune combinarea lichiorului de mere cu Prosecco, suc de lămâie și scorțișoară. Este considerat cel mai popular cocktail de la localul Nicky’s Coal Fired din Nashville.

Pentru iubitorii de ceaiuri, P.S. Ti Amo este băutura alcoolică perfectă. Printre ingrediente se numără: ceaiul din prune și scorțișoară, coniacul Grappa și sirop din zahăr brun Demerara. Cocktailul este servit într-o ceașcă transparentă de ceai și are drept ornament un bilețel din hârtie comestibilă pe care scrie:„P.S. Ti Amo”. Versiunea originală a acestei băuturi înlocuia ceaiul de fructe cu un shot de expresso.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.