Cool Stuff

Kiss and Tell | Andreea Raicu ne-a spus de ce s-a apucat de kickboxing și dacă e greu să fii femeie în România

O femeie foarte frumoasă, foarte puternică și de succes.

În al doilea episod din noul sezon al podcastului Kiss and Tell cu Ana Moga, am avut-o ca invitată pe Andreea Raicu.  

Ea ne-a povestit, printre altele, despre modelele sale în viață, dacă a fi femeie este un avantaj, despre ce vrea lumea de la ea, de ce s-a apucat de kickboxing, dar și dacă e greu să fii femeie într-o țară ca România.

  

Andreea Raicu- Interviu de Ana Moga

Kiss and Tell, 00:25:42

Willy William- interviu de Cristi Neacsu

Kiss and Tell, 00:10:01

Tujamo- interviu de Marian Soci

Kiss and Tell, 00:26:07

Andy Fletcher- interviu de Dan Fințescu

Kiss and Tell, 00:03:38

„Eu îmi doream să fiu ca mama, însoțitoare de bord. Pe vremea comunismului era o meserie foarte diferită față de ce vedeai în jur. Ele aveau dreptul să plece în străinătate și de asta se îmbrăcau foarte frumos. Mi-am dorit să fiu ca ele, sa fiu aranjată ca ele și să port tocuri”, a povestit Andreea Raicu. 

De asemenea, ea a mai menționat că modelele sale în viață au fost mama și bunica:  „De la mama am luat căldura, de la bunica am luat puterea și căldura.” 


În ceea ce privește feminismul și feminitatea, Andreea a spus următoarele:

„Luptăm foarte mult pentru această egalitate între sexe și vrem foarte mult să demonstrăm că putem și înțeleg acest lucru, pentru că și eu l-am avut foarte mulți ani, pentru că trecem de la o extremă la alta pentru a avea acest echilibru. Eu nu susțin acest feminism dus la extrem, pentru că o femeie cred că ar trebui să se bucure de toate calitățile și trăsăturile pe care le are, să se bucure de faptul că e feminină și că are o capacitate fantastică de a avea grijă de oamenii din jur, de a-i iubi, de a putea comunica. Ca femeie mă simt răsfățată, am învățat de curând să las oamenii să aibă grijă de mine, un lucru care mi-a fost foarte greu și e minunat să poți să dai cuiva voie să aibă grijă de tine. E minunat să poți să spui cuiva: am nevoie de ajutor, poți să mă ajuți aici, pentru că noi, femeile în general, din dorința de a arăta că putem, că suntem puternice și independente, ne anulăm nevoile și ne anulăm această capacitate de a-i ruga pe ceilalți să ne ajute.”

În același timp, ea mai susține că dacă un bărbat nu este lăsat să aibă grijă de o femeie, să o răsfețe, o să se simtă inutil. În viziunea Andreei bărbații au nevoie să știe că sunt de folos, că pot ajuta, că pot oferi un sentiment de siguranță, de protecție.

„Tu dacă-i iei toate lucrurile astea, nu mai înțelege de ce e  acolo.”


Ana o întreabă la un moment dat pe Andreea ce așteptări are lumea de la ea și i se răspunde că cei mai mulți își doresc să fie inspirați, să găsească un suport care să îi ajute să treacă prin procesul lor și să-i facă să creadă în ei. 

„Primesc atât de multe mesaje impresionante de la femei. Chiar aseară am primit un mesaj care m-a mișcat foarte tare, care mi-a spus că persoana respectivă... m-am apucat să fac kickboxing... și mi-a spus respectiva că l-a rugat pe soțul ei și a dus-o la box și s-a simțit fantastic. [...] Eu nu-i ajut pe oameni, eu îi inspir pe ei să se ajute,” spune Andreea.  

Apropo de kickboxing, Andreea Raicu a explicat cum de a ajuns să practice un sport atât de violent.

Dacă simt că m-am plafonat, fac ceva nou. Mă plafonasem la un moment dat cu sala. Mă plictisisem să mă duc la sală, dar aveam nevoie să fac altceva. Și uite așa m-am apucat de kickboxing. E genial. Ies de acolo cu o energie fantastică. Chiar într-una dintre sesiunile de terapie, terapeutul mi-a spus că trebuie să ma apuc de ceva nou, să nu mă mai duc la sală sau la yoga. Timp de o lună te duci și faci kickboxing, să dai frâu liber emoțiilor. A fost perioada sărbătorilor și cu foarte multă muncă și n-am avut timp foarte mult pentru mine și atunci a trebuit să scot toate emoțiile pe care le acumulasem până atunci și cel mai mult te ajută să faci kickboxing. Când sunt stresată și copleșită, meditez, îmi iau timp pentru mine. 


Întrebată dacă e fericită, Andreea a ezitat și a răspuns că momentan nu este foarte fericită, dar că este împăcată cu alegerile ei, cu cine este în momentul acesta, iar asta o face să fie liniștită.

Fericirea vine și pleacă și eu o observ și mă bucur de ea. 

În ceea ce privește cât este de greu să fii femeie în România, Andreea a preferat să povestească ceva ce i s-a întâmplat recent.

„Nu m-am gândit la asta. Am fost la o petrecere și, în general, bărbaților le e frică să mă abordeze, pentru că se gândesc că se vor trezi cu o respingere. După câteva pahare își fac mai mult curaj. Eu cred foarte tare că atunci când oamenii beau își arată adevărata față. La un moment dat, cineva mi-a prezentat  un domn, am comunicat două cuvinte, am urat seară plăcută și am plecat, nu eram interesată de o conversație mai lungă. Înainte de plecare m-am așezat pe o canapea și-mi așteptam niște prietene, iar acest domn a venit lângă mine, s-a așezat cu mânecile suflecate. Îl știam de două minute și mi-a zis: „Ce faci soro?” Pentru mine a fost un șoc, am fost foarte uimită că cineva mi se poate adresa așa, dar el nu înțelege de ce am această privire și îmi zice „Ce? ” I-am zis că durata relației sau așa ceva nu ne permite o astfel de comunicare și îmi zice: „Păi, să ne cunoaștem mai bine?” Eram absolut siderată, nu credeam că trăiesc această scenă. Îmi spune: „Te-am deranjat? Eh, sorry for bothering you”. Ceea ce găsesc la foarte mulți bărbați din România și de ce cred că pentru o femeie e greu, e că de foarte multe ori te întâlnești cu o lipsă de eleganță, lipsă de respect. Nu spun că toți bărbații sunt așa, dar cred că diferența dintre bărbații din străinătate și cei din România, e că sunt mult mai educați cei din străinătate. ”

Însă, Andreea Raicu i-a povestit mult mai multe lucruri Anei Moga în podcastul Kiss and Tell. Așadar, dă-i o ascultare aici.  

 

Andreea Raicu- Interviu de Ana Moga

Kiss and Tell, 00:25:42

Willy William- interviu de Cristi Neacsu

Kiss and Tell, 00:10:01

Tujamo- interviu de Marian Soci

Kiss and Tell, 00:26:07

Andy Fletcher- interviu de Dan Fințescu

Kiss and Tell, 00:03:38

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.