Cool Stuff

Actorul Alec Baldwin, dat în judecată de familia femeii pe care a împușcat-o mortal pe platourile de filmare

În octombrie 2021, actorul Alec Baldwin a fost implicat într-un accident tragic pe platourile de filmare ale western-ului „Rust”, din New Mexico - a împușcat două persoane, iar una dintre victime a decedat.

Potrivit autorităților, acesta a tras cu o armă de recuzită, despre care știa că nu este încărcată, şi a provocat moartea directorului de imagine Halyna Hutchins şi rănirea regizorului Joel Souza. În prezent, familia Halynei a dat în judecată pe Balwin, oamenii companiei de producție, producătorii, cât și alți membri ai echipei.

Procesul aduce în vedere standardele violate de industrie, atât de Balwin, cât și de responsabilii cu siguranța pe platourile de filmare, și susține că producția a ales „să angajeze cea mai ieftină echipă posibilă”, cât și un „armurier complet necalificat”, care a mai primit un job pe platou, și anume acela de a fi asistent pentru recuzită.

„Continuăm să cooperăm cu autoritățile pentru a afla cum gloanțe reale au ajuns pe platourile de filmare. Orice acuzație cu privire la faptul că Alec a fost iresponsabil este falsă. El, Halyna și restul echipei s-au bazat pe declarația celor doi profesioniști care trebuiau să se asigure că armele nu au gloanțe. Acest protocol a funcționat la mii de filme și nu a existat niciun incident unde un glonț adevărat să rănească pe cineva”, a spus avocatul actorului celor de la CNN.

Într-un interviu acordat celor de la ABC la final de 2021, Balwin a povestit cum el și Hutchins vorbeau despre cum să țină arma, înainte ca ea să se descarce: „Nu aș poziționa arma spre nimeni, iar apoi aș apăsa pe trăgaci. Arma trebuia să fie goală, așa mi s-a spus. Există doar o întrebare care trebuie rezolvată, doar una. De unde a apărut acel glonț?”

Avocatul familiei directoarei de imagine susține că au fost încălcate peste 20 de reglementări de siguranță: „există tot felul de reguli în ziua de azi pentru a preveni așa ceva să se întâmple, dar ele trebuie puse în practică. Dacă ar fi fost urmate, așa ceva nu s-ar fi întâmplat niciodată.”

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.