Cool Stuff

O poveste despre speranță care-ți va frânge inima. Nightbirde, tânăra de 31 de ani, care ne-a făcut pe toți un pic mai buni

O poveste despre cum o tânără de 31 de ani a reușit să dea o lecție de viață lumii.

În iunie 2021, Jane Marczewski aka Nightbirde a urcat pe scena concursului America’s Got Talent, unde a impresionat o lume întreagă atunci când a interpretat piesa originală „It’s Okay.” 

Melodia sensibilă și plină de speranță i-a impresionat pe jurați, iar Simon Cowell a fost vrăjit de atitudinea și talentul ei, așa că a complimentat-o cu un „golden buzzer” care a trimis-o direct în finală. 


Pe acea scenă, cu ochii mari, senină și zâmbetul pe buze, tânăra a dezvăluit că se luptă cu cancerul de patru ani, că boala i s-a extins în plămâni, splină și ficat, iar doctorii i-au dat 2% șanse de supraviețuire.

„Nu poți aștepta până când viața nu mai este grea pentru a te decide să fii fericit”, a spus ea juraților.

În august, Jane a postat un mesaj pe contul ei de Instagram, unde a anunțat că se retrage din competiție pentru a se concentra pe sănătatea ei.

„Faptul că mi-am împărtășit inima cu lumea AGT a fost o onoare pentru mine și un vis devenit realitate. Vara asta a fost incredibilă pentru mine. Ce miracol că durerea pe care am călcat poate fi transformată în frumusețe care-i poate face pe oamenii din lume să-și deschidă ochii și mai larg.

De la audiții, sănătatea mea a luat-o la vale, iar lupta cu cancerul are nevoie de toată energia și atenția mea. Sunt foarte tristă să anunț că nu voi continua în acest sezon la AGT. Viața nu oferă mereu pauze celor care le merită, dar știam asta deja. Vă mulțumesc tuturor pentru suport, înseamnă totul pentru mine. Stați cu mine, voi fi mai bine în curând. Îmi pregătesc viitorul, nu moștenirea. Destul de frântă, dar încă am vise”, a notat ea.


De atunci și până în ultima clipă, Jane a zâmbit în fața destinului, cu toate că nu și-a ascuns stările de oboseală, frustrare, furie, nedreptate, tristețe. A știut să-și accepte condiția și să vadă dincolo de ea, fără să se plângă sau să se dea bătută.

Înainte de vara anului trecut, ea a ținut un blog, unde a vorbit direct despre lucrurile pe care le simte sau prin care a trecut. Așa am aflat că a avut cancer de trei ori până la vârsta de 30 de ani, iar soțul ei a părăsit-o pentru că nu a mai putut să lupte lângă ea. Jane s-a ridicat de fiecare dată și a mers înainte urmându-și visul cu încredere.

„În ajunul Anului Nou am fost diagnosticată cu cancer terminal. O multitudine de tumori au fost găsite în plămânii mei, în ficat, ganglioni, coaste și splină. Eram pe jos în living și mă uitam la raport, cu capul în mâini. Șase luni de trăit. 2% șanse de supraviețuire. Cineva a pocnit din degete și două săptămâni au trecut.

Eram în Nashville pe o verandă într-un balansoar, sub un cer de ianuarie. Vremea era urâtă și gri. Iubirea Mea stătea pe un scaun în fața mea, cu gluga de la hanorac pe față, în timp ce și-a aprins o țigară. A dat din cap și s-a uitat peste mine. L-am auzit cum spune că mariajul nostru a ajuns la final. M-am auzit că-i spun - dar încă te iubesc”, a notat Jane pe 30 octombrie, 2020.


Jane n-a avut cel mai ușor drum, dar a știut să pășească pe el cu grație, purtându-și durerea cot la cot cu speranța unui viitor mai bun. Pe 19 februarie, familia ei a postat un filmuleț pe Instagram, unde i-a anunțat pe fani că Jane a părăsit această lume. Ultimul ei mesaj, încărcat de înțelegere, compasiune și iubire, este încă o lecție pentru noi.

„E ca și cum Jane a știut cuvintele pe care să le lase înainte să plece. Sperăm ca vorbele ei să vă ofere confort în timp de doliu. „Doliul este modul prin care sufletul spune că A CONTAT.” Iată o declarație din partea familiei lui Jane: După o lupte de patru ani cu cancerul, Jane Kristen Marczewski, cunoscută drept Nightbirde, s-a stins din viață pe 19 februarie 2022.

Mulți își aduc aminte de ea de la America’s Got Talent, unde a cântat piesa „It’s OK” și a inspirat milioane de oameni din jurul lumii cu mesajele sale despre credință și a nu te da bătut niciodată. Cei care au cunoscut-o s-au bucurat de personalitatea ei măreață și simțul umorului. Avea o glumă deșteaptă pentru fiecare situație, chiar dacă era despre ea. Moștenirea ei va fi darul speranței pe care l-a dat multor oameni prin muzica ei și puterea pe care a găsit-o în Iisus”, se arată scris pe contul ei de Instagram.



În martie 2021, Jane nota pe blog: „Chiar și în zilele în care nu îmi este atât de rău, uneori mă așez pe saltea, în lumina după-amiezii, și-l ascult pe el. Știu că sună nebun, și nu prea pot să explic, dar Dumnezeu este acolo - chiar și acum. Am auzit cum unii oameni spun că nu-l văd pe Dumnezeu pentru că nu se uită îndeajuns de jos, este adevărat. Dacă nu poți să-l vezi, uită-te mai jos. Dumnezeu este pe podeaua din baie.”


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.