Kiss Time Out

Unde vezi cea mai mare pictură murală din București - se întinde pe un bloc întreg

A fost finalizată în urmă cu un an și este o explozie de culoare într-o intersecție aglomerată a Bucureștiului.

Până în primăvara lui 2021, cea mai mare pictură murală din România se afla la Sibiu, fiind opera artiștilor din Sweet Damage Crew. Aceasta a apărut în cadrul Festivalului Internațional de Street Art din Sibiu, în 2020, și se întinde pe 525 de metri pătrați.

Însă, ea a fost devansată de lucrarea artiștilor vizuali Dumitru Gurjii și Mircea Modreanu, care au fost invitați în toamna anului trecut să vină cu propuneri pentru îmbrăcarea estetică a pereților unui bloc din București, care se afla în proces de anvelopare.

Pictura murală a fost finalizată în luna mai din 2021 și poate fi admirată pe 3 dintre cele 4 laturi ale blocului de la adresa Marășești 42, din intersecția Budapesta. Pictura murală a lui Gurjii și Modreanu arată impresionant nu doar în realitate, dar și pe hârtie, în cifre.

Aceasta se întinde pe o suprafață de 2500 de metri pătrați, a fost lucrată cu peste 120 de nuanțe de vopsea lavabilă de exterior și au fost necesare 44 de zile de muncă pentru a fi finalizată de echipa formată din doar 2 oameni, cei doi artiști. Apropo de acest lucru, Dumitru Gurjii și Mircea Modreanu fac echipă de peste 6 ani și colaborează în diverse proiecte artistice și inițiative din domeniul artelor vizuale.


De asemenea, ei conduc și un spațiu expozițional și construiesc proiecte culturale de artă vizuală cu scopul de a implica cât mai mult din comunitatea de artiști autohtoni.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.