Kiss Time Out

Festivalul de Film de la Cannes ia poziție împotriva războiului din Ucraina și interzice prezența delegațiilor din Rusia la eveniment

Festivalul de Film de la Cannes a luat poziție împotriva războiului din Ucraina și va interzice delagațiilor din Rusia să fie prezente la cea de-a 75-a ediție a evenimentului.

„În timp ce lumea a fost lovită de o criză majoră, iar o parte din Europa este în zona de război, Festivalul de Film de la Cannes vrea să extindă susținerea sa față de oamenii din Ucraina și către toți cei care se află pe acel teritoriu. Indiferent cât de modest este gestul, ne unim vocile cu cei care se opun acestei situații și denunță atitudinea din Rusia și a liderilor săi.

În iarna lui 2022, festivalul a început pregătirile pentru ediția din acest an. Dacă războiul nu se încheie în condiții satisfăcătoare pentru Ucraina, am luat hotărârea că nu vom primi nicio delegație oficială din partea Rusiei la eveniment și nu vom accepta prezența niciunui om conectat de guvernul rusesc”, se arată notat în comunicatul oficial transmis de organizatori.

În timp ce delegațiile nu au voie să fie prezente, producătorii individuali de film sunt bineveniți; încă nu se știe dacă filmele lor vor fi selectate în competiție sau nu. Cannes laudă curajul celor din Rusia care și-au asumat riscuri pentru a protesta împotriva agresiunii și invaziei din Ucraina și a notat că „mereu va ajuta artiștii și profesioniștii din industrie care își ridică vocile pentru a denunța violența, opresiunea și nedreptatea, cu scopul de a apăra pacea și libertatea.”

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.