Cool Stuff

Povestea virală a unei ucrainence care s-a refugiat în România: „Și-a deschis portofelul, mi-a dat 100 de lei și a spus Slavă Ucrainei!”

Ospitalitatea românilor începe să fie din ce în ce mai cunoscută în toată lumea.

Yulia Chernitskaya era antrenoare de fitness în Ucraina, dar războiul început de ruși pe 24 februarie a făcut ca ea să se refugieze în România împreună cu cei 4 copii ai săi.

În weekend-ul care tocmai a trecut, ea a postat pe Facebook o poveste emoționant și care face cinste românilor, arătând încă o dată că suntem un popor ospitalier. Povestea a devenit virală, strângând peste 40 de mii de likeuri și peste 16 mii de distribuiri

Yulia a fugit din calea războiului din Odessa, vineri seară ea se afla cu mașina într-o benzinărie din zona Moeciu, Brașov, când a fost abordată de un bărbat de 60-65 de ani care i-a oferit două bancnote de câte 100 de lei după ce a observat că numărul mașinii indica că mașina venea din Ucraina. 

 „Acești bani i-am primit de la un bărbat de 60-65 de ani într-o benzinărie, când am ieșit și mă îndreptam spre mașină, după ce achitasem la casă. M-a întrebat în română 'Ucraina?', 'Ucraina', i-am răspuns că da. Probabil m-a așteptat când a văzut numărul de Ucraina. Și-a deschis portofelul, mi-a dat 100 de lei și a spus 'Slavă Ucrainei!'. Am început să plâng. Am refuzat să iau bani, mai ales că am văzut că avea o mașină veche. Însă el și-a deschis iar portofelul și mi-a mai dat 100 de lei, mi-a spus că sigur am nevoie. Nu mi-am putut stăpâni lacrimile. Până la urmă, nici nu știe că am patru copii care mă așteaptă. Și bine că nu i-am spus, că sigur își golea portofelul. Am vrut să-l îmbrățișez, dar nu m-a lăsat. Dacă acest om îmi citește postarea trebuie să știe că a ajutat o mamă a patru copii. Am stat în tăcere în mașină, mi-am șters lacrimile și nu puteam înțelege.”

 


La final, ea a ținut să mulțumească tuturor românilor care îi ajută pe ucraineni. 

„Deci, asta vreau să spun! Mulțumiri!!!! Mulțumesc tuturor! Cui m-a adăpostit cu copii! Tuturor care ne ajută în toate! Prietenilor care trimit bani ca să avem din ce să trăim! Prietenilor! Războiul îmi arată multe. Războiul deschide multe uși! Îi mulțumesc pentru experiență, dar aș vrea să stea departe de noi!”

Înainte de război, Yulia era antrenoare personală de fitness și ave cursuri și YouTube, unele dedicate mamelor care tocmai ce au născut: 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.