Kiss Time Out

Serialul „House of the Dragon” va avea premiera în august. Cine sunt personajele principale și actorii care vor juca în producția mult așteptată

Dacă ai iubit Game of Thrones, atunci mai mult ca sigur vei fi fanul noului serial marca HBO - „House of the Dragon.”

Producția are premiera pe HBO și HBO Max pe 22 august. Show-ul va avea 10 episoade și este bazat pe volumul „Fire & Blood” semnat de George R.R. Martin.

Acțiunea acestuia se petrece cu 200 de ani înainte de întâmplările din GOT și spune povestea Casei Targaryen.

Din distribuția seriei fac parte mulți actori interesanți, iar dacă ești curios despre cine e vorba, cât și despre personajele pe care le vor interpreta, te invităm să analizezi lista de mai jos.

Distribuție principală

Paddy Considine este regele Viserys Targaryen, ales de lorzii din Westeros la conducerea regatului, ca urmaș al regelui Jaehaerys Targaryen, la Marele Consiliu de la Harrenhal. Un om blând, cald și decent, Viserys vrea să ducă mai departe moștenirea bunicului său. Însă, nu întotdeauna oamenii buni se pot dovedi și regi mari.


Matt Smith este prințul Daemon Targaryen, fratele mai mic al regelui Viserys și moștenitor al tronului. Inegalabil luptător și călăreț de dragoni, Daemon are adevăratul sânge de dragon. Dar se spune că atunci când se naște un Targaryen, zeii dau cu banul...


Olivia Cooke este Alicent Hightower, fiica lui Otto Hightower, Mâna Regelui, și cea mai plăcută femeie din cele Șapte Regate. A crescut la Red Keep, aproape de rege și cercul său intim, și dovedește nu doar o eleganță aparte, ci și o perspicacitate politică de invidiat.


Emma D’Arcy este Prințesa Rhaenyra Targaryen, primul copil al regelui, cu sânge pur Valyrian, călăreață de dragoni. Mulți ar spune că Rhaenyra s-a născut cu toate avantajele din lume, însă nu s-a născut bărbat.


Steve Toussaint este Lordul Corlys Velaryon, „Șarpele Mării”. Lord al Casei Velaryon, cu o descendență Valyrian la fel de veche ca a casei Targaryen, devenit cunoscut drept „Șarpele Mării”, cel mai important aventurier nautic din istoria Westeros, Lord Corlys și-a consolidat o poziție politică de invidiat, cu mai multe bogății decât Casa Lannister și cu cea mai mare flotă din lume.

Eve Best este prințesa Rhaenys Targaryen, călăreață de dragoni, soția lordului Corlys Velaryon, supranumită și „regina care n-a fost” - pentru că, deși ar fi trebuit să moștenească tronul, acesta a fost încredințat de către Marele Consiliu vărului ei, Viserys, pentru simplul motiv că era bărbat.


Fabien Frankel este Ser Criston Cole, descendent din Dorne, fiul unui gardian al Lordului de Blackhaven. Cole nu are pretenții la pământuri sau titluri, tot ce are mai prețios sunt onoarea și iscusința în mânuirea sabiei.


Sonoya Mizuno este Mysaria, sosită în Westeros fără nicio avere, vândută de mai multe ori decât își amintește. Ar fi putut ceda oricând, însă n-a renunțat nicio secundă și a devenit cel mai de încredere și neașteptat aliat al lui Daemon Targaryen, moștenitorul tronului.


Rhys Ifans este Otto Hightower, Mâna Regelui. Ser Otto își servește cu credință regele și ținutul. Vede o mare amenințare la adresa regatului în persoana lui Daemon, frate al regelui și moștenitor al tronului.


Alte personaje

Milly Alcock este tânăra prințesă Rhaenyra Targaryen, primul născut al regelui, călăreață de dragoni, al cărei singur „defect” este acela că nu s-a născut băiat.


Bethany Antonia este Baela Targaryen, fiica cea mare a Laenaei Velaryon și călăreață a tânărului dragon Moondancer.


Phoebe Campbell este Rhaena Targaryen, cea de-a doua fiică a lui Lady Laena și sora Baelei.

Emily Carey este tânăra Alicent Hightower, fiica lui Otto Hightower, Mâna Regelui, care crește la Red Keep și învață toate dedesubturile curții.


Harry Collett este Jacaerys Velaryon, fiul cel mare al Rhaenyraei Targaryen.

Ryan Corr este Ser Harwin ‘Breakbones’ Strong. Despre el se spune că este cel mai puternic din cele Șapte Regate. Ser Harwin este fiul cel mare al lui Lyonel Strong, Master of Laws și moștenitor al tronului Harrenhal.


Tom Glynn-Carney este Aegon Targaryen, primul născut al regelui Viserys.


Jefferson Hall este Tyland Lannister, un politician abil și calculat, fratele geamăn al Lordului Jason Lannister. Jefferson Hall joacă și rolul lui Jason Lannister, Lord al Casterly Rock și fratele geamăn al lui Ser Tyland Lannister.


David Horovitch este Grand Maester Mellos, vocea rațiunii și sfetnicul de încredere al regelui Viserys.


Wil Johnson este Ser Vaemond Velaryon, fratele mai mic al lui Coryls Velaryon și comandant al flotei Velaryon.


John Macmillan este Ser Laenor Velaryon, fiul lui Corlys Velaryon și al lui Rhaenys Targaryen.


Graham McTavish este Ser Harrold Westerling, care a servit în Garda Regelui încă din vremurile regelui Jaehaerys; este un exemplu de cavalerism și onoare.


Ewan Mitchell este Aemond Targaryen, al doilea născut al lui Viserys, nepot al lui Daemon, și frate vitreg cu Rhaenyra.

Theo Nate este tânărul Ser Laenor Velaryon, fiu al lui Corlys Velaryon cu Rhaenys Targaryen.

Matthew Needham este Larys Strong, fiul mai mic al lui Lyonel Strong, Master of Laws, adus la curte de tatăl său.


Bill Paterson este Lord Lyman Beesbury, Lord de Honeyholt și Master of Coin în micul consiliu al regelui Viserys.


Phia Saban este Helaena Targaryen, a doua fiică a lui Viserys, soră cu Aegon și Aemond, soră vitregă a Rhaenyraei.


Gavin Spokes este Lord Lyonel Strong, Master of Laws al Regelui Viserys și Lord de Harrenhal.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.