Kiss Time Out

Top 10 destinații pe care merită să le rezervi din timp

Orice destinație intercontinentală trebuie planificată cu cel puțin șase luni înainte.

Cu cât un loc este mai îndepărtat, cu atât el este mai exotic atât vizual, cât și ca experiență.

Dar vacanțele de acest gen de obicei costa mult, atât în termeni de buget, cât și ca timp. Însă, cu puțină planificare, poți ajunge să te dai în leagăn în Bali, să mergi la Opera din Sydney, să admiri florii de cireș din Tokio, să dansezi în Havana sau să te bronzezi în Seychelles.

„Destinațiile pentru care trebuie să luam bilete din timp sunt în general cele intercontinentale, cu precădere cele exotice. Pentru a găsi cele mai bune prețuri, e nevoie de o planificare și o decizie fermă cu cel puțin șase luni înainte pentru a putea urmări ofertele și reducerilor companiilor aeriene la început de sezon turistic. Acestea pot fi mai ieftine și cu până la 30% mai mici daca sunt cumpărate cu 6-8 luni înainte. În plus, în caz de schimbare de planuri sau din cauza situației pandemice, călătorii pot apela la reprogramări, amânări de zbor sau produse dedicate prim care pot anula voluntar și recuperează o mare parte din suma. Astfel, pot rezerva fară grija că pot apărea evenimente neprevăzute.”, a declarat pentru Kiss Claudia Tocilă, Head of Marketing la Vola.ro.

Iată unde merită să-ți cheltuiești o mare parte a zilelor de concediu:

1. Cuba


E greu să descrii farmecul vibrant al Havanei, care pendulează între vervă și tihnă, dar poate te va ajuta o plimbare la pas de-a lungul esplanadei Malecón, sau una cu o mașină antică, un spectacol Tropicana sau o rătăcire printre străzile coloniale din Habane Vieja. Însă dacă ajungi în Cuba, merită să te bucuri și de paradisul tropical Varadero, una dintre cele mai animate si apreciate stațiuni din lume denumită și Mecca turistică a Cubei.

2. Vietnam


Indiferent că ești motivat că explorare sau de relaxare în călătoriile tale, Vietnamul nu te va dezamăgi. Descoperă stilul de viață vietnamez și bucătăria savuroasă în Hanoi, bucură-te de plaja paradisiacă din Hoi An, una dintre cele mai frumoase si populare stațiuni ale Vietnamului și descoperă vestigiile antice și minunile naturale ale acestei țări. Satele plutitoare de pescari și templele vechi din Phan Tiet, cumulul de peșteri, grotele și lacurile de poveste din Ha Long Bay sau pădurile de orez, plantațiile de trestie de zahăr și sanctuarele de păsări din Delta Mekong te vor convinge să revii.

3. Australia


Fie că îți dorești să mergi la Opera din Sydney, să vezi cangurii în mediul lor natural sau să te ridici pe o placă de surf pe una dintre plajele superbe care tivesc acest continent, Australia te va fascina. Desigur, poate ai auzit de păianjenii gigantici cu care te poți întâlni pe-acolo, dar trebuie să știi că în această țară poți admira singurul organism viu vizibil din spațiu: Marea Barieră de Corali. Apoi, te poți plimba prin cea mai veche pădure tropicală din lume și poți face cunoștință cu aborigenii australieni care  împreuna cu nativii din Strâmtoarea Torres constituie populația indigenă a Australiei. 

4. Seychelles


Plajele paradisiace din Seychelles sunt unele dintre cele mai frumoase de pe pământ, fiind denumite si bijuteriile Oceanului Indian. Conform surselor, nisipul este fin și alb, apa este turcoaz și relaxarea garantată, în timp de insulele de granit din Nord oferă peisaje sălbatice. Cele mai cunoscute si mai accesibile insule sunt: Mahe, La Digue, Praslin, Silhouette, Bird, Desroches și Fregate. Însă arhipelagul african este ca un adevărat muzeu natural, pentru că găzduiește unele dintre cele mai rare specii de plante si animale: coco-de-mer, fructul- simbol acestei țări, cu cele mai mari semințe din lume, denumit si „nuca dragostei” și Copacul Molusca, o specie foarte rară, cu numai opt exemplare supraviețuitoare.

5. Tanzania


De la vârful acoperit cu zăpadă al muntelui Kilimanjaro și până la plajele albe din Zanzibar, Tanzania este o țară fascinantă. Dacă ajungi, trebuie să faci safari în Parcul National Serengeti – poate ai noroc să le vezi pe cele cinci mari mamifere ale Africii, The Big Five: elefantul, rinocerul, bivolul, leul și leopardul. Însă merită să faci o vizită și la sanctuarul pasărilor din Lake Manyara sau să admiri piscurile stâncoase din Rift Valley.

6. Mexic


Mexicul găzduiește una dintre cele șapte minuni ale lumii, piramida de la Chichen Itza aflată în jungla Yucatanului, deci chiar și pentru a admira acest monument aztec și tot merită o vizită. Dar pentru a-l explora cu adevărat, trebuie să admiri și deșertul, vulcanii activi, lagunele de mangrove, plajele tropicale sau să-i cunoști faimoasele orașe coloniale. Dacă îți faci drum, vizitează și Casa Albastră a Fridei Kahlo, locul în care a suferit și a creat faimoasa pictoriță suprarealistă. Și nu uita să încerci tequila în acordurile formațiilor de mariachi.

7. Japonia


Din Tokio, cea mai interesantă metropolă asiatică, și până-n Kyoto, fosta capitală a Japoniei feudale pe unde încă se mai plimbă gheișe, Japonia e o țară fascinantă, care merită explorată timp de cel puțin trei săptămâni. Descoperă impozantul Munte Fiji, faimoasele temple japoneze, Parcul Păcii din Hiroșima și pitorescul sat tradițional Shirakawago, unde poți vizita casele samurailor antici. Japonia o destinație ideală indiferent dacă ești pasionat de cultură, botanică, istorie, aventură sau gastronomie.

8. SUA


Fie că ești tentat de vraja New Yorkului sau de minunea naturală care e Marele Canion, SUA merită vizitată măcar o dată, iar planificarea trebuie să fie extrem de riguroasă în primul rând din pricina vizei – cumpără-ți biletele numai odată ce ți-a fost acordată. Apoi, planifică-ți itinerariul în funcție de preferințe și de timpul disponibil pentru că, cu locurile care merită vizitate probabil ești extrem de familiarizat din sutele de filme hollywoodiene.

9. Peru


Peru este leagănul imperiului incaș și găzduiește Machu Picchu, una dintre minunile lumii, drept urmare, ar trebui să se regăsească oricum în orice bucket list de dorințe. Însă odată ajuns în această țară străveche, vei descoperii detalii care îți vor întrece fantezia: frumusețea răpitoare a Anzilor, templele străvechi ascunse prin vegetația luxuriantă a junglei, terasarea verde din Valea Sacră, factorul de inedit al insulelor plutitoare de pe lacul Titicaca, desenele de la Nazca… de fapt, lista atracțiilor e extrem de lungă, timp să ai. Cât ești acolo, nu uita să te delectezi cu deliciile locale: ceviche și pisco sour.

10. Bali, Indonezia


Bali e una dintre cele mai iubite destinații turistice ale Asiei de Sud-Est, asta poate și datorită succesului cărții Eat Pray Love. Vei descoperi un melanj captivant de plaje superbe unde poți face surf sau snorkeling, munți vulcanici, plantații de orez cu terasări spectaculoase. Însă Bali nu este doar o destinație, ci e de-a dreptul un vibe dat de amalgamul de turiști, de melanjul de religii și templuri locale, de florile proaspete presărate peste tot, de muzica și dansurile populare, dar și de barurile și restaurantele cochete.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.