Kiss Music News

Fiul lui John Lennon a cântat pentru prima oară melodia tatălui său, „Imagine”, deși a jurat să nu o facă vreodată, în semn de solidaritate cu Ucraina

Contextul global actual are nevoie de pace, speranță și imaginația unui viitor mai bun.

Fiul legendarului John Lennon, Julian, a interpretat melodia celebră a tatălui său, „Imagine”, în semn de solidaritate cu Ucraina, deși a jurat că nu o va face niciodată.

Cântecul a apărut în 1971, la un an după ce John a părăsit Beatles. Esența versurilor este una optimistă și încurajează ascultătorul să-și imagineze o lume utopică, unde nu există foamete, lăcomie sau războaie. Rolul ei este de a oferi speranță și a reușit să facă asta, chiar și după 50 de ani.

După ce artistul a fost ucis în 1980, melodia s-a auzit pe Wembley Arena, în interpretarea celor de la Queen. Stevie Wonder a cântat-o la Olimpiada din 1996, pentru a onora viețile pierdute ale celor care au fost la Centrul Olimpic Centennial, din Atlanta, în timpul unui atac terorist. Neil Young a interpretat-o și el drept tribut după tragedia din 11 septembrie, de la  World Trade Center. 


Piesa a venit ca un pansament pentru conștiința colectivă, în unele dintre cele mai nefericite momente ale umanității, iar acum, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina, cât și a atrocităților care se întâmplă acolo, fiul lui John duce speranța mai departe.

Julian a cochetat cu muzica și cel mai cunoscut cântec al său este „Too Late for Goodbyes”, lansat în 1994. El a jurat că nu va interpreta niciodată această melodie în public, dar și-a încălcat promisiunea pentru un scop umanitar - acela de a strânge bani pentru Ucraina.


„Războiul din Ucraina este o tragedie inimaginabilă. Ca om, ca artist, am simțit nevoia să răspund în cel mai semnificativ mod cu putință. Așa că astăzi, pentru prima oară în viața mea, voi interpreta public melodia tatălui meu, „Imagine.” De ce acum, după atât de mulți ani? Am spus mereu că singura dată când voi lua în considerare să cânt acest cântec va fi „la finalul lumii”, iar asta pentru că versurile sale reprezintă dorința noastră colectivă de pace pe pământ.

Cu această melodie suntem transpuși într-un spațiu unde iubirea și apropierea devin realitatea noastră, chiar și pentru un singur moment în timp. Cântecul reprezintă lumina de la capătul tunelului, pe care cu toții o așteptăm. Ca rezultat al violenței ucigătoare, milioane de familii au fost nevoite să-și părăsească confortul caselor proprii și să caute azil în alte locuri. Chem liderii mondiali și pe toți cei care cred în versurile acestei melodii să ajute refugiații de peste tot din lume. Vă rog să duceți mesajul mai departe și să donați din inimă”, a spus el.


Motivul pentru care Julian nu a cântat melodia asta până acum a fost pentru că și-a dorit să respecte moștenirea tatălui său, dar în mod cert Lennon nu ar fi regretat o clipă decizia fiului său din prezent.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.