Kiss Time Out

5 idei pentru un Paște altfel

Sărbătorile nu trebuie neapărat să fie ca episoadele monotone ale aceluiași serial.

Deși Paștele este prin definiție o sărbătoare tradițională, cu timpul îți poate oferi senzația că trăiești aceleași clipe în fecare an. Însă pentru a-ți face amintiri noi, care să te încarce în perioadele de stres, poți profita de zilele libere pentru a încerca o experiență inedită, care să te scoată din rutina Sărbătorilor.

Iata 5 idei pentru un Paște altfel:

Mini-vacanță cu autorulota


Un concediu pe patru roţi poate fi o experiență de neuitat și te poți avntura să închiriezi o autorulotă chiar dacă nu ai te pricepi deoarece spre deosebire de mașinile cu rulote tractate, unde există restricții de circulație, de viteză şi de parcare, autorulotele au același regim ca al vehiculelor obișnuite, pot fi conduse de șoferi cu permis categoria B şi pot fi staţionate pentru perioade limitate de timp în oricee parcare amenajată. O astfel de mini-vacanță îți oferă intimitate dar și flexibilitate absolută: poți face turul stațiunilor de la mare dacă e vreme soare, poți vizita Transilvania pe îndelete sau poți facee un tur al Mănăstirilor din Moldova. Va fi minunat să nu depinzi de cazare, de masă sau de capriciile vremii: practic, poți fugi de furtună. În plus, site-urile care închiriază autorulote îți pot recomanda itinerarii și îți pot oferi suport în planificare, dar te pot ajuta și cu eventualele dileme pe care le poți întâmpina pe parcurs.

Experiența glamping


Dacă vrei să petreci timp în natură, dar te descurajează neajunsurile unei vacanțe cu cortul, alterrnativa de compromis este glamping-ul, care este un camping pur și simplu glam, cu facilitățile unei cazări de 4 stele: toaletă, duș, wi-fi, căldură, paturi, plase de țânțari, poate chiar și acces la saună sau proiector de filme în aer liber. În România ideea de glamping a fost întâmpinată cu căldură, astfel poți merge să petreci timp în natură, cu confort atât în localități montane precum Brașov, argeș, Buzău, cât și în Vamă, ma multe detalii aici.

Stai în gazdă


Oriunde ai merge în lume, din Kenya până în Bali, una dintre cele mai inedite experiențe propuse sunt cine alături de localnici, pentru a le oobserva obiceiurile și stilul de viață. Și deși poate dacă ești român nu pare interesantă ideea, atunci cu atât ma mult vei fi suprins de obiceiurile locale, de bucate sau de expresiile specifice altor regiuni. Un astfel de Paște ate fi organizat prin intrrmediul unei platforme precum romanianthills.us, dar dacă tot suntem români, indiferent de regiune, poți negocia direct cu localnicii care flutură chei de obicei în gări sau la intrările din localități. Un sfat: dacă ești din Ardeal, mergi în Moldova și invers!

Un Paște demn de Pinterest


Știi acele locuri cu priveliști superbe, care adună milioane de like-uri  pe social media? Ei bine, nu trebuie să mergi neapărat în străinătate pentru asta, și în România poți descoperi astfel de cazări, demne de Pinterest, iar platforma Holiday Views le compilează și intermediază inchirierea direct către proprietari, fără comisioane ascunse. Dar desigur, poți să-ți faci și singur research-ul, inspirat de Tiktok sau de Instagram. Cele mai frumoase unități de cazare din țară sunt la un click distanță!

Vacanță în căsuța din copac


Căsuțele din copaci sunt un trend internațional de turism altfl care a prins și la noi, astfel, poți descoperi adevărate bijuterii de arhitectură rustică, în mjlocul pădurii. Dincolo de ineditul experienței, o mini-vacanță într-un copac, în care beneficiezi de tot confortul modern, îți va aminti de copilările și îți va încărca bateriile cu adevărat: comuniunea om-natură nu e doar o expresie. Poți găsi aici zece sugestii de căsuțe de la noi din țară și chiar dacă aceste cazări se rezrvă cu mult timp înainte, există mereu posibilitatea ca cineva să fi anulat în ultimul moment, deci merită să dai câtva telefoane.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.