Cool Stuff

România a câștigat Campionatul Mondial de Robotică din Houston, SUA

Echipa românilor a fost cea mai bună din cele 160 de echipe înscrise în competiție.

Echipa Delta Force de la Liceul Național de Informatică din Arad, una dintre cele trei care au reprezentat România la Campionatul Mondial de Robotică, a câștigat marea competiție din Houston, SUA, desfășurată în perioada 20-23 aprilie.


„Am scris istorie! Este greu de descris ce simțim în acest moment! Suntem extrem de bucuroși că am reușit să facem ceea ce mulți credeau imposibil, chiar și noi, am câștigat Campionatul Mondial de Robotică din Houston! Suntem prima echipă internațională care a câștigat campionatul. Suntem mândri că am putut aduce victorie Aradului, României și comunității FTC din România! Dorim să le mulțumim colegilor noștri de alianță Up a Creek și Java the Hutts cât și echipelor românești, asociației Nație Prin Educație și tuturor persoanelor care ne-au susținut și ne-au încurajat pe toate rețelele de socializare,” declară echipa Delta Force Robotics.

Campionatul Mondial de Robotică FIRST 2022 s-a desfășurat anul acesta în Houston, Texas, și este un eveniment internațional anual, care celebrează știința, tehnologia, ingineria și matematica (STEM), pregătind tinerii elevi pentru viitor.


Anul acesta au participat un total de 160 de echipe din toate colțurile lumii.

„Este un moment istoric pentru noi, prima oară când aducem acasă, în România, premiul I la Campionatul Mondial de Robotică. Pentru mine bucuria este dublată de faptul că echipa câștigătoare, Delta Force, este din Arad, orașul meu natal. Sunt foarte mândră de ei. Nu doar pentru că au câștigat Campionatul, dar au fost pe locul I încă de la început, din calificări, deci au mentalitate de învingători. Este exact ceea ce vreau să obțin prin acest program: să cresc încrederea în sine a copiilor români. Aceasta este încă o dovadă a faptului că avem copii inteligenți și talentați, care au nevoie de puțin sprijin din partea noastră pentru a străluci”, spune Dana Războiu, președinte Nație Prin Educație.

Echipa Delta Force s-a calificat pentru a participa la Houston în urma Campionatului Național de Robotică ediția #6 2022 BRD FIRST Tech Challenge România, organizat de asociația non-profit Nație Prin Educație.


FIRST Tech Challenge România este cel mai mare program de robotică din România pentru elevii de liceu, iar Naționala s-a desfășurat pe 2 și 3 aprilie, la Sala Polivalentă din București.

Delta Force Robotics este formată din elevii Octavian Dragoș Botoșan, căpitanul echipei, Raul Floarea, Cătălin Georgescu, Adrian Albotă, Briana Lucaci, Daria Feher, Raul Munteanu, Robert Rus, Dănuț Tol, Aida Pero, Radu Micle, Mihai Ozarchevici, Sebastian Măcean și Darius Faur. Mentorii echipei sunt profesorii Feher Florin și Botoșan Corina.

Sezonul #6 BRD FIRST Tech Challenge România a însemnat peste 2.500 de elevi participanți din toată țara, peste 350 de mentori implicați, precum profesori, părinți sau foști elevi/ ALUMNI ai programului.


Pentru cei implicați au fost 6 luni de pregătire intensă, cu peste 500 de ore de lucru la robot, la caiet, precum și la pregătirea pentru interviu. Echipa asociației Nație Prin Educație se pregătește de sezonul #7 2022/2023. Înscrierile pentru sezonul #7 BRD FIRST Tech Challenge vor începe în luna mai 2022, pe site-ul natieprineducatie.ro.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.