Cool Stuff

Procesul public dintre Johnny Depp și fosta lui soție continuă - Amber Heard a fost diagnosticată cu borderline

Johnny Depp și-a dat în judecată fosta soție pentru defăimare, iar procesul lor este unul extrem de public și intens discutat pe Marele Internet.

În 2018, Amber a scris un editorial în care a vorbit despre violența domestică suferită, iar în urma celor scrise, Depp a avut de suferit pe plan profesional. Odată cu procesul din prezent, fanii au putut asculta ambele variante ale poveștii și foarte mulți dintre ei țin cu Johnny. 

Probele analizate și discutate la tribunal dau de înțeles că actorul a fost la rândul lui abuzat de fosta soție. Marți, spre exemplu, Dr. Shannon Curry, un psiholog angajat de echipa lui Depp, a depus mărturie și a mărturisit că a diagnosticat-o pe Amber cu tulburare de personalitate histrionică și sindrom borderline. 

Specialista a tras aceste concluzii după ce a analizat mai multe surse, inclusiv fișele medicale ale actriței, dar și discuțiile pe care le-a avut cu ea. Curry a descris personalitatea drept „modul în care gândim, simțim și cel în care ne comportăm.” Drept urmare, a continuat psiholoaga, o tulburarea de personalitate își pune amprenta asupra caracteristicilor de mai sus.

În ceea ce privește tulburarea de personalitate histrionică, experta susține că există mai multe semne vizibile ale acesteia, cum ar fi „dramatismul și superficialitatea”, o nevoie de „a fi mereu în centrul atenției”, cât și o schimbare rapidă a emoțiilor. „Ea ar fi într-un fel, iar apoi, dintr-o dată, ar deveni foarte animată sau foarte tristă. Când oamenii arată aceste emoții cu o tulburare de personalitate, există un sentiment de superficialitate. Cei care-i observă vor avea sentimentul că urmăresc o piesă de teatru. Ea nu a părut niciodată vulnerabilă.” Mai mult, psiholoaga a mai spus că a observat cum actrița a avut „un stil sofisticat de a-și minimiza problemele personale.”

Curry a spus că oamenii care au primit același diagnostic ca Heard au tendința de a-și „externaliza vina” și afișează foarte multă „ostilitate lăuntrică”, în timp ce vor să pară corecți, fără a respecta acest lucru, deoarece îi judecă și critică pe cei din jur, în baza unor standarde înalte, pe care nici măcar ei nu le respectă.

„Acești oameni pot fi extrem de furioși uneori și au tendința de a fi pasiv-agresivi. Ei pot fi axați pe ei și pot folosi tehnici de manipulare pentru a obține ceea ce vor. Au nevoie de atenție, acceptare și aprobare. Sunt foarte sofisticați social, dar pot da dovadă de cruzime, mai ales față de cei care nu sunt la fel de puternici”, a explicat experta în sala de judecată.


Cât despre tulburarea borderline, Curry a povestit cum este caracterizată prin „instabilitate” în relațiile personale, emoții, comportament și simțul de sine, toate declanșate de un sentiment „de teroare și frică de abandon.” 

Așa cum susține psiholoaga, oamenii care se confruntă cu astfel de probleme încearcă în „moduri disperate” să-i convingă pe cei din jur să nu-i abandoneze și apelează la „comportamente extreme și îngrijorătoare.” Plus de asta, ei încep relații intense, care în scurt timp devin toxice.

„Totul începe ok, dar apoi realitate se instalează. Oamenii nu sunt perfecți nici atunci când avem foarte multe în comun cu ei. În timp ce mulți încercăm să-i acceptăm pe cei din jur așa cum sunt, cel care suferă de tulburare borderline vede lucrurile extrem, alb sau negru. Practic, transformă omul de lângă el de la versiunea idealizată, la nimeni. Apoi urmează o perioadă de pauză, deoarece cel care suferă de borderline se simte prost, dar apoi o ia de la capăt”, mai spune psiholoaga.

Curry a spus că Heard este „foarte drăguță și ușor de plăcut”, dar abordarea ei și modul în care s-a prezentant a fost făcut în așa fel încât „să-i minimizeze orice problemă psihologică.”

Este foarte interesant procesul dintre Depp și Heard, mai ales că publicul are acces la toate aceste detalii intime, iar actorul pare să fie foarte bine înțeles de fani.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.