Kiss Time Out

5 moduri inedite pentru un 1 mai de neuitat

Dacă în acest an sărbătoarea de 1 mai te prinde în oraș, avem câteva sugestii pentru a transforma acest weekend într-unul memorabil.

De fiecare dată când ne gândim la 1 mai, în mod invariabil ne amintim de escapade la malul mării, însă pe mulți dintre noi ne descurajează aglomerația de pe autostrăzi, prețurile umflate și poate chiar și presiunea de a ne distra indiferent dacă e sau nu soare, drept urmare, ne amânăm excursiile pentru contexte mai relaxate.

Însă chiar dacă rămâi în oraș, asta nu înseamnă că nu poți avea parte de un weekend memorabil, indiferent că încerci o experiență nouă sau optezi pentru un 1 mai muncitoresc, cu iz retro.

Delectează-te cu un picnic în parc


Picnicul e una dintre cele mai simple activități pe care le poți alege pentru 1 mai, pentru că nu implică organizare laborioasă, premeditarea unei ținute, timp petrecut în bucătărie și nici măcar (multe) vase murdare. Mai multe detalii despre organizarea unei ieșiri la iarbă verde ca la carte găsești aici. Cu minim efort, te poți bucura de aer curat, de natură și de gustările tale preferate în compania celor dragi, însă într-o zi de weekend, provocarea va fi să găsești o zonă de picnic liniștită. Zona idilică (și amenajată pentru picnic) de la Palatul Mogoșoaia e ideală, dar dacă îți dorești mai multă intimitate, poate merită să explorezi puțin pădurile din proximitate înainte să întinzi pătura pe iarbă, pentru a găsi o poiană însorită și de ce nu, poate chiar și înflorită.

Petrece ziua într-un parc de aventură


Amintirile cele mai intense sunt de obicei dublate de dopamină și de adrenalină, de aceea poate o zi petrecută într-un parc de aventură va valora cât trei escapade în Vamă. Iar vestea bună e că acest gen de distracție e accesibilă indiferent că ești dispus să ieși din oraș sau nu - poți găsi o listă a parcurilor amenajate aici. Indiferent că te dai cu tiroliana sau că îți învingi frica de înălțime prin cățărări în copaci, această activitate recreativă te inspiră să-ți depășești limitele și îți sporește încrederea în sine. Partea bună e că poți alege dificultatea traseului și poți avansa progresiv, în ritmul tău.

Fă o plimbare cu balonul cu aer cald


Dacă te-ai lua după social media, nu ți-ai imagina că lumea se plimbă cu balonul cu aer cald și în apropierea Bucureștiului, nu doar în Cappadocia. Însă o astfel de plimbare îți va transforma un weekend banal într-o amintire de neuitat, detalii aici. Decolarea și aterizarea sunt line, iar durata unui zbor este de aproximativ o ora dar se poate desfășura și pe mai mult de două ore, după care urmează o scurta ceremonie de înmânare a diplomei pentru cei care au zburat pentru prima data cu balonul și se ciocnește un pahar cu șampanie. Orele propice pentru zborul cu balonul sunt la răsăritul și la apusul soarelui, atunci când atmosfera este calmă și orizontul superb. În plus, pozele vor fi de vis!

Ia lecții de echitație sau de șoimărit


„Când a fost ultima oară când ai încercat ceva pentru prima oară?” Aceasta frază a devenit un clișeu, însă dacă vrei să dedici acest weekend unei noi experiențe și nu ai urcat pe cal în viața ta, atunci o lecție de echitație te va scoate din rutină. Indiferent că alegi un centru de echitație din jurul Bucureștiului, sau vrei să dedici călăritului un weekend întreg, acest sport nobil îți va oferi momente inedite în natură, iar dacă iubești animalele, vei descoperi și că activitatea implică să te sincronizezi cu calul și să fii empatic la reacțiile lui. De asemenea, în centrele de echitație poți lua adesea și lecții de șoimărit – probabil nu vei fi niciodată nevoit să vânezi cu păsări de pradă, dar experiența este unică!

Celebrează un 1 mai muncitoresc


Se știe, modul tradițional de a sărbători 1 mai este cu mici și bere. Și chiar dacă această idee nu are pic de originalitate, poate fi cea mai inspirată - uneori o doză de nostalgie poate fi tocmai ingredientul ideal pentru un weekend memorabil. Indiferent că improvizezi o mică petrecere la tine acasă sau te mobilizezi organizezi un grătar la pădure, într-un spațiu special amenajat, sărbătoarea va avea savoarea de altă dată.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.