Kiss Music News

De vorbă cu Waqas Ali Qadri și Lenny Martinez (Outlandish): „Ne-am apucat de muzică pentru că am găsit o frăție în ea”

Poate acum numele lor nu-ți sună cunoscut, dar ei sunt cei care au oferit lumii super hiturile „Callin U” și „Aicha”.

Trupa Outlandish revine în România în vara aceasta cu un super show. Fanii se vor bucura să audă live hiturile care i-au consacrat, „CallinU”, „Aicha” și multe altele, în luna august la We Love Music Festival.

Festivalul se desfășoară pe parcursul a 4 zile, între 18 și 21 august, în aer liber, într-un loc de poveste, Platoul Fețeni din Râmnicu Vâlcea, chiar la marginea pădurii. Publicul se va bucura să audă live cele mai tari hituri din anii 2000 și nu numai. Este cea mai mare adunare de artişti din „epoca de aur” a muzicii, pe care a găzduit-o România vreodată! Patru zile magice de festival, cu peste 30 de nume sonore de la noi și de afară!


Ați mai fost în România, chiar în 2021, ce părere aveți despre scena muzicală de aici?

Ca oricine din lumea noastră modernă, trăim și noi în propriile noastre bule algoritmice, ceea ce înseamnă că am fost expuși în principal propriilor interesele și același lucru este valabil și pentru muzică, așa că nu eram foarte familiarizați cu scena muzicală din România.

Dar în 2021, când am cântat la Arad, am fost uimiți de unele dintre trupele care au împărțit scena cu noi și de nivelul lor de faimă și apreciere din partea fanilor. Reținem o trupă de heavy rock (Cargo) care a cântat înaintea noastră și au cântat peste 2 ore, iar mulțimea știa toate piesele.


Vara aceasta reveniți în România, cu un show în cadrul We Love Music Festival din Râmnicu Vâlcea. Aveți de gând să vizitați câteva atracții turistice pe timpul vizitei?

Ideea este că, atunci când călătorești în felul acesta, aeroport-hotel-concert-hotel-aeroport și singurele lucruri pe care le vezi sunt de pe geamul mașinii, este puțin trist, dar ducem o viață ocupată cu călătorii și spectacole, face parte din stilul de viață. Încercăm, dacă avem timp, să ieșim și să explorăm orașele pe care le vizităm.

În România am fost deja de câteva ori și am apucat totuși să ne plimbăm. Ne place natura și sper să avem timp să explorăm zona Vâlcea, unde se ține festivalul We Love Music.


Care este mesajul pe care l-ați transmite fanilor români care vă vor aștepta cu nerăbdare la We Love Music Festival?

Așteptați-vă la multă apreciere din partea noastră, deși suntem activi de 22 de ani, tratăm publicul cu entuziasm de fiecare dată. De asemenea, desigur, așteptați-vă să auziți toate melodiile noastre pe care le iubiți. Suntem bucuroși de revederea cu românii!

Aveți vreun artist care v-a inspirat să urmați o carieră muzicală?

Au fost o mulțime de artiști care ne-au inspirat, cei mai mulți dintre ei erau americani. Dar cele mai mari influențe ale noastre sunt cu siguranță trupe precum Fugees și Outkast, sau artiști precum 2Pac.


Proveniți din familii în care muzica a fost o tradiție?

Nu, de fapt, niciunul dintre noi nu este din familii în care se practica muzică, cred că motivul pentru care ne-am apucat de muzică a fost pentru că am găsit o frăție în ea, ceva ce am putea face împreună și care ne-a făcut să ne simțim special. De asemenea, am văzut că influențele noastre, cum ar fi Fugees și Outkast, își descriu background-ul prin sunete și versuri, ceea ce ne-a inspirat cu adevărat.

Cum decurge procesul vostru creativ?

Începe întotdeauna cu muzică, dacă nu există vibrație și sunete, nu există cântec. Avem întotdeauna sute de idei de versuri în telefoanele noastre și mici idei de melodii, dar mai întâi trebuie să avem muzică și apoi asta ne va împinge în direcția în care trebuie să meargă melodia. Pentru noi contează mult atmosfera.


Pe lângă Outlandish, pe scena We Love Music Festival vor urca peste 30 de artiști români și internaționali, precum Ronan Keating, ATB, Jay Sean, Ricchi e Poveri, Blue, 3 Sud Est, Connect-R, La Familia, Lou Bega, Dr Alban, Nana, Haddaway, Oceana, Ottawan, DJ Project, Arsenie ex. O-Zone, N&D, Melody Thornton ex. Pussycat Dolls, Class, LA, Body & Soul, Sweet Kiss, Alessandro Canino, Giorgio Ciabattoni și alții.

Gazdele evenimentului vor fi reputatul om de radio și TV Liana Stanciu și îndrăgitul artist și MC Nick de la N&D. Biletele s-au pus în vânzare și sunt disponibile aici.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.