O româncă este cea mai bună jucătoare de tenis de masă din lume la juniori sub 19 ani

Simona Halep a tenisului de masă la juniori.

Share

Cea mai bună jucătoare de tenis din România la categoria Under-19 este constănțeanca Elena Zaharia.

Însă, de curând ea a devenit și numărul 1 mondial la această categorie de vârstă și numărul 47 în clasamentul seniorilor. 

Elena are doar 17 ani și deja promite să scrie istorie pentru România.  


Iată ce scrie site-ul World Table Tennis despre Elena Zaharia

„Senzaționala româncă Elena Zaharia a ajuns deja să concureze cu ea însăși. A câștigat 6 titluri la single în ultimele 12 luni. Și este pur și simplu cea mai dominantă jucătoare de tenis de masă de la juniori. Drept răsplată a primit 141 de puncte care i-au oferit un salt până pe prima poziție în clasamentul celor mai bune jucătoare de tenis de masă de la juniori sub 19 ani. Românca a pierdut în finala competiției Youth Contender Linz 2022, dar a fost un meci extraordinar de strâns, primul după revenirea ei dintr-o accidentare la gleznă. Noua ei poziție în clasament e fix ce-i trebuie pentru a o impulsiona să revină 100% în competiții. Zaharia este una dintre cele mai consecvente jucătoare din categoria ei de vârstă.” 


De asemenea, specialiștii în tenis de masă spun despre Elena că devine din ce în ce mai bună pe măsură ce avansează în categoriile de vârstă și că este cu o clasă peste celelalte jucătoare.

Deja mulți prevăd pentru ea un viitor strălucit și spun că, odată ce va avansa la seniori, va deveni și acolo numărul 1 în scurt timp. 


Share