Kiss Time Out

Un cuțit, un tensiometru și alte obiecte aparținând bucureștenilor, expuse într-o expoziție ca simboluri ale iubirii pierdute

Love Lost oferă locuitorilor orașului posibilitatea de a-și împărtăși propriile experiențe într-un spațiu comun de vindecare și eliberare.

Expoziția Love Lost, Bucharest îi invită pe bucureșteni să își aducă aminte de poveștile lor de dragoste pierdută și a adunat peste 20 de mărturisiri care marchează sentimentele diverse, precum nesiguranța, resemnarea, suferința, abandonul sau eliberarea, care vin la pachet cu sfârșitul unor relații.

Expoziția poate fi vizitată gratuit la Galeria Strata până pe 10 iunie, în fiecare zi, de marți până sâmbătă.     


Foto: Adi Bulboacă

Conceptul expoziției vine din Miami, unde în ultimii 6 ani, Love Lost oferă locuitorilor orașului posibilitatea de a-și împărtăși propriile experiențe într-un spațiu comun de vindecare și eliberare.

Proiectul din București, organizat de Asociația Arden și Galeria Strata, a fost gândit să încurajeze contribuția creativă a locuitorilor, care au participat la acest demers înscriindu-și un obiect, alături de povestea de iubire și pierdere trăită. 


Foto: Adi Bulboacă

Obiecte care pot părea banale, precum un tablou, o rochie, un inel, un tensiometru sau o carte, dezvăluie începutul unei povești de iubire terminate prea brusc, prietenii toxice, redescoperirea sinelui sau amintirea unui părinte. Printre exponate se regăsesc și un cuțit și o pictură făcută cu sânge, care vorbesc despre eliberarea dintr-o realitate închipuită sau despre episoadele depresive trăite într-o poveste de iubire.    

„Întreaga experiență a fost primită cu multă curiozitate de locuitorii din București, și de un număr destul de mare din alte orașe. Descoperim prin poveștile expuse că nu suntem singuri în călătoriile noastre. Astfel, prin conștientizare, putem să lăsăm în urmă ce nu ne mai servește: să mulțumim pentru experiența trăită și să mergem înainte.”, a spus Andra Beldean, co-fondator al Asociației Arden. 

Alături de obiectele și poveștile locuitorilor, expoziția oferă viziunea mai multor artiști locali emergenți asupra aceleiași teme. Cei 14 artiști care au răspuns afirmativ inițiativei, au expus opere artistice din spectre diverse, surprinzând prin fotografii, animații sau instalații semnele lăsate de anumite relații din viața lor. 

Evenimentul vine în întâmpinarea participanților cu o serie de workshop-uri menite să vorbească despre legătura dintre iubire și pierdere, cu scopul de a crea un spațiu de vindecare individual și colectiv.

Primul atelier a fost susținut de psihoterapeutul Yolanda Crețescu weekend-ul trecut. Participanții au analizat modul în care se raportează la suferință și pierdere, conștientizând tiparele și amprenta unică a acestora, formată în strânsă legătură cu relația pe care o avem cu părinții, rolul atribuit în familie și subconștientul colectiv a tot ceea ce au experimentat strămoșii noștri. 


Foto: Adi Bulboacă

Programul viitoarelor workshop-uri este următorul:   

Duminică, 29 mai, orele 15:00 – 18:00 workshop Return to Yourself. Workshop-ul va fi realizat de Hitesh, profesor de Yoga din India care predă în România de aproximativ 2 ani. Atelierul va începe cu o discuție liberă despre atașament și va continua cu tehnici de respirație și meditație. Participanții vor învăța metode simple de a trece peste pierdere, anxietate și stres.

Vineri, 3 iunie, orele 18:00 – 21: 00workshop Storytelling, realizat de Iulian Tănase, în care participanții vor învăța cum să își contureze propriile povești într-un mod cât mai autentic și natural.  

Vineri, 10 iunie, orele 20:30 – 23:30workshop Beyond the Sunset. Cosima Opârtan și Paula Dunker propun participanților un atelier performativ care mizează pe puterea benefică a sunetului însoțit de practica corporală ghidată. Participanții vor lua parte la un atelier interactiv în care exercițiile de centrare se vor îmbina cu elemente de dans contemporan, cu scopul de a crea o conexiune între minte și corp. 

Accesul în cadrul atelierelor este limitat, iar participarea se face în limita locurilor disponibile. Mai multe detalii despre înscrierea în cadrul acestora se regăsesc aici

În plus, vizitatorii pot interacționa cu obiectele expuse prin intermediul unei aplicații special dezvoltate de echipa Oveit. Colectând povești și emoții, utilizatorii pot să-și genereze propria artă digitală unică, pe baza experienței din spațiul expozițional, iar apoi aceasta poate fi transformată într-un NFT.

Expoziția poate fi vizitată gratuit până pe 10 iunie, de marți până vineri, în intervalul 16:00-20:00, și sâmbăta, între orele 14:00 și 18:00, la Galeria Strata, pe strada Parângului 76.   

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.