Un portal digital va lega Cluj-Napoca în timp real de orașe precum Londra sau Barcelona

O instalație care face parte din cadrul unui eveniment internațional cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului.

Share

Începând cu 5 iunie, în Piața Uniri din Cluj va funcționa un portal digital prin care clujenii vor putea comunica în timp real cu locuitorii altor orașe din lume unde vor fi instalate portaluri digitale similare.  

Ideea aparție Asociației Art Mirror, care pregătește un eveniment internațional cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului. Aceasta va fi sărbătorită în data de 5 iunie. În cadrul evenimentului, Clujul va primi acest portal și va fi în contact direct cu alte patru orașe. 

„Pregătim un mare eveniment internațional! Lucrăm la el de câteva luni bune, iar acum suntem pregătiți să vă spunem în ce constă și să vă invităm să ne fiți alături”, transmit organizatorii.

Orașele în care clujenii vor putea privi direct prin acest portal, prin cadrul unei transmisiuni live, vor fi Bistrița, Chișinău, Londra și Barcelona.


„Un element de noutate e faptul că de Ziua Mediului, locuitorii din cele 5 orașe (Cluj, Bistrița, Chișinău, Londra și Barcelona) se pot conecta live și în timp real prin intermediul unor instalații de tip portal cu transmisie live. Portalurile sunt realizate din materiale reciclate – la care lucrăm de zor chiar acum, vă arătăm în curând. În plus, anul acesta ne vom arăta solidaritatea față de artiștii ucrainieni”, au mai spus organizatorii.

De asemenea, vor mai exista și alte activități, expoziții și evenimente menite să tragă un semnal de alarmă cu privire la nevoia reciclării. 

Ideea portalului digital nu este una originală, care aparține Asociației Art Mirror, ea a mai fost făcută în trecut pentru a conecta orașe din Polonia și Lituania.

Inventatorul acestui tip de instalație este Benediktas Gylys, un artist lituanian.  


Share