Cool Stuff

Cele mai bune 5 filme din cariera lui Ray Liotta - actorul a încetat din viață la vârsta de 67 de ani

Ray Liotta a fost unul dintre cei mai buni actori din ultimele 4 decenii, cu o carieră impresionantă.

Ieri seară, 26 mai, actorul Ray Liotta s-a stins din viața. El a murit în somn în Republica Dominicană, unde se afla pentru filmările celui mai recent proiect cinematografic al său, filmul „Dangerous Waters”. 

Liotta s-a născut în New Jersey, la 18 decembrie 1954, şi a fost adoptat la vârsta de şase luni, după ce a fost abandonat într-un orfelinat.

A devenit cunoscut mai ales pentru rolul din filmul lui Martin Scorsese, „Goodfellas”. 

Pentru cei care vor să revadă unele dintre cele mai memorabile roluri ale lui Ray Liotta, iată care sunt cele mai bune 5 filme din cariera sa

Field of Dreams (1989) 

Ray Kinsella (Kevin Costner) este un fermier cu vise multe, dar care se hotărăște să transforme măcar unul în realitate. Pasionat de baseball, el construiește lângă casa sa un teren pe care vor veni să joace nume celebre, dar postume. Filmul este despre vise, despre curajul de a le pune în practică, pentru a putea lasă în urmă un semn al trecerii prin viață. 

În acest film memorabil, Liotta îl interpretează pe jucătorul de baseball Shoeless Joe Jackson. 


Goodfellas (1990)

O capodoperă a genului (filme cu gangsteri) semnată de Martin Scorsese. Aici, Henry Hill (Ray Liotta) este un gangster de mâna a doua, care ia parte la o spargere împreună cu Jimmy Conway (Robert de Niro) și Tommy De Vito (Joe Pesci). Ultimii doi ajung să devină personaje importante ale Mafiei, în timp ce Henry este afectat de succesul lor. Filmul este inspirat de un caz real și povestea lui este conturată în jurul lui Henry, mafiotul care își vede prietenii urcând pe scara ierarhică a crimei organizate. Vocea lui Liotta este și cea care narează superb întregul film.

O poveste clasică cu gangsteri.


Unlawful Entry (1992)

Ofițerul de poliție Pete Davis (Ray Liotta) se împrietenește cu doi tineri căsătoriți, Karen și Michael Carr (Madeleine Stowe și Kurt Russell), pe care i-a ajutat într-o perioadă de criză. În scurt timp, el se dovedește a fi un psihopat care își dorește cu disperare să pună stăpânire cu orice preț pe inima femeii.

Este clar unul dintre cele mai impresionante roluri pe care le face Liotta, intrând înfricoșător de bine în rolul de psihopat. 


Cop Land (1997) 

În New York, la fiecare opt minute se comite o crimă. Foarte aproape de metropola agitată, există orășelul Garrison - o oaza de liniște pentru locuitorii săi, în marea lor majoritate polițiști, dar care se va transforma curând într-un teatru al luptelor violente și a corupției.

Cel care va pune capăt fărădelegilor - șeriful Freddy (Sylvester Stallone) - se va confrunta direct cu cei în a căror cinste a crezut orbește, aplicând deviza „Nimeni nu e mai presus de lege”. 

Aici, Liotta joacă rolul unui polițist corupt, dar care într-un final face ce trebuie. 


Narc (2022) 

Când o captura de droguri eșuează și când o femeie însărcinata moare, ofițerul din cadrul brigăzii anti-drog Nick Tellis (Jason Patric), care lucra sub acoperire, ajunge pe lista suspecților Politiei din Detroit. Cu un copil și o soție care înțelege chinul soțului provocat de acest incident, Nick nu este nerăbdător să se întoarcă în rândul forțelor de ordine, dar nu știe ce altceva ar putea face pentru a se simți împlinit.

La 18 luni după ce a fost suspendat, Tellis este adus în fața unei comisii de evaluare și este solicitat să asiste la rezolvarea unui caz de omucidere a unui polițist sub acoperire. Daca Tellis reușește să rezolve acest caz, acuzațiile ce i-au fost aduse vor fi retrase și va putea să profeseze din nou. 

În această misiune, el va face echipă cu detectivul Henrry Oak (Liotta). 


BONUS: Revolver (2005)

Revolver este un thriller cu o poveste alambicată, așa cum numai Guy Ritchie putea să facă.

Jake Green (Jason Statham) este un parior de zile mari. Rareori i se dă voie să joace în cazinouri pentru că el întotdeauna câștigă. Jake a adunat atâția bani de-a lungul anilor încât acum, el este singurul client al contabilului și fratelui său mai mare, Billy. Într-o seară Jake, Billy și cel de-al treilea frate, Joe, sunt invitați să joace un joc particular de poker, unde toți se așteaptă ca Jake să piardă în fața lui Dorothy Macha (Ray Liotta), un șef important din lumea interlopă și totodată proprietar al unui cazino local, ce nu știe deloc să joace, dar care întotdeauna câștigă din cauză că oamenilor le e prea frică să-l bată.

Jake nu este speriat deloc de Macha și nu numai că îl bate pe acesta, dar profită de orice oportunitate pentru a-l insulta. Jake și frații săi părăsesc jocul și Macha ordonă ca Jake să fie omorât.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.