Cool Stuff

#Funkiss 15 iunie | Deșteaptă-te, RO-Alertă!

Cum a arătat furtuna de alerte, ce a picat la Evaluarea Națională, de ce s-au scufundat geamandurile cu cruce și un exemplu de deepfake "safe for work".

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1479 - Se naște Lisa del Giocondo, modelul faimoasei picturi a lui Leonardo da Vinci. Mona Lisa este a doua cea mai faimoasă Mona din România, ratând aurul în fața faimoasei asistente de pe sticla de spirt sanitar.

1752 - Benjamin Franklin dovedește că fulgerul este o descărcare electrică. Poți și tu să repeți experimentul lui, ridicând, în timpul unei furtuni, un zmeu cu o cheie metalică legată de el. Rezultatele pot să varieze.

1889 - Se stinge luceafărul orbitor al poetului Mihai Eminescu. Eminescu rămâne în memoria colectivă prin operele sale fără pereche, prin subiectele de Bacalaureat și prin bancnotele cu care treci de subiectele de Bacalaureat fără să îi citești operele.

Danemarca sărbătorește azi Ziua Steagului. Steagul Danemarcei arată, învârtit în sensul acelor ce ceasornic, ca o cruce albă pe fond roșu, iar învârtit invers, ca două mari semne de exclamare!! 

Se împlinesc 11 ani de la lansarea piesei „Stereo Hearts” - Gym Class Heroes ft. Adam Levine


Dacă nu ai apucat să-l vezi în ultimii 4 ani, află că fix atâți se împlinesc de când s-a lansat filmul „Tag".

Nu este o capodoperă cinematografică, dar are o distribuție incredibilă și o poveste interesantă, cu atât mai mult cu cât este reală. Cinci prieteni adulți continuă anual un joc de-a “atinselea” început în adolescență.


ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ


Aseară, București a văzut și auzit o furtună asurzitoare. În sensul că n-a fost telefon din Capitală care să nu urle în ritm de RO-Alert. Până la (și inclusiv) meme-ul cu ursul, am strâns o colecție micuță și drăguță de glumițe despre aplicația care, ieri, ne-a crescut pulsul și ne-a stricat auzul.

„Săptămâna viitoare vine RoAlertu’ cu «Maamă… cald tare.»" - Micutzu Cosmin Nedelcu
„Și voi ați primit Ro-alert-ul cu «Săteni, lupu’! Vorbesc superserios, e lupu’!»?" – Adrian Nicolae
„Mi-aș dori un RO-ALERT zdravăn și când umflă tarifele Bolt sau Uber” – Teodor Baconschi
„Asta-i furtuna ardeleneasca. Roalertu' o fo ieri. No.” – Andrei Pogăciaș
„Să ne imaginăm situația în care un urs merge liber, când e ploaie, prin Bucureşti.” – Alexandru Pomană


„Unul dintre subiectele de la proba de limba română de la Evaluarea Națională a fost un text narativ despre o întâmplare frumoasă din vacanță.” Elevii au declarat că acest subiect a fost ușor, probabil și pentru că l-au mai primit, în ultimii 4 ani, de două ori pe an, drept temă de vacanță.

„Autoarea cărții «Cum să-ți omori soțul» a fost condamnată la închisoare pe viață pentru uciderea soțului ei.” Cartea ei probabil a fost mutată în biblioteci de la secțiunea de suspans la cea de tutoriale, apoi la cea de „true crime".

„Google, Facebook şi Twitter, obligate să combată conturile false și deepfake-urile.” Pentru necunoscători, deepfake-ul este o tehnologie care poate să transpună digital fața cuiva pe corpul altcuiva. Ca în clipul de mai jos, în care o scenă din filmul “Înapoi în viitor” a fost modificată încât să-i aibă actori principali pe Robert Downey Jr. și pe Tom Holland. 



„Mai mulți șoferi au blocat un număr de benzinării, protestând față de prețul mare al carburanților.” După ce vezi cât costă un rimel și un ruj, înțelegi că probabil de-aia stau și femeile ore întregi în Sephora fără să cumpere nimic: protestează.

„Datoria externă totală a României a scăzut cu 66 milioane euro în primele 4 luni ale anului.” Europa permite din nou României să cumpere „pe caiet”.

„Pasajul Unirii din Capitală se închide timp de două luni pentru lucrări de consolidare.” După ce s-a descoperit polistiren în podul surpat din Luțca, posibil ca pasajul Unirii să fie reabilitat cu plastilină, PET-uri strivite și cartonul rămas de la câteva cutii de la eMAG.

„Peste 14% din populaţia mondială a avut boala Lyme, cea mai frecventă maladie răspândită de căpușe.” Pentru a vă feri de căpușe, trebuie să vă examinați des hainele, blana animalelor și firmele cu contracte de achiziții publice. Intenționat, căpușele se agață cel mai ușor cu replica deja clasică „ce faci, căpușe?"

„Peste 60.000 de turişti au ajuns pe litoral în minivacanţa de Rusalii.” Nu știm câți turiști și-au făcut poze cu maimuța pe plajă, sau dacă e vreo legătură între cele două știri, doar menționăm că luni s-a confirmat primul caz de variola maimuței din România. Ca să fie clar, din România este cazul, nu maimuța. Sau, mai știi...

„Raed Arafat, despre geamandurile cu cruce: «Ideea e ucisă şi s-a terminat. Gata!» Probabil că o singură geamandură cu cruce va fi păstrată, în locul în care a fost îngropată în valuri ideea geamandurilor cu cruce.

„Tânăr din Suceava a sunat la 112 pentru a fi oprit în trafic de poliție. Era băut și supărat că s-a certat cu părinții.” Poate cearta a pornit de la faptul că rămăsese singurul din familie cu permis și fără dosar penal, probleme pe care tânărul le-a rezolvat dintr-o dușcă și un telefon.

„Decizie controversată pe litoral. Hotelierii nu mai sunt dispuși să închirieze o cameră doar pentru două nopți.” Practic, fuga la mare în weekend se va face doar la negru. După ce ISU a pus cruci pe geamanduri, hotelierii pun și cruce weekendurilor la mare.

„«Cum să plimb ăla în gură? Ce sunt eu, prostituată?». Reacţia unui şofer din Constanţa când a fost pus să sufle în etilotest.” Dacă zâmbești amar citind asta, șoferul probabil ți-a citat nevasta și, pentru asta, ne pare sincer rău. 

„Disney+ s-a lansat marți în România cu 700 de filme, 900 de seriale și alte 150 de titluri originale.” E clar, dacă îți place să te uiți la ceva cât mănânci, ai destul conținut cât să-ți expire mâncarea din farfurie până te decizi la ce să te uiți.

😂 Academia Română a decis. „Ce frumoasă ești astăzi!” este un compliment circumstanțial de timp. 

😂 Agenția Națională Pentru Pescuit și Acvacultură avertizează că înlăturarea geamandurilor cu cruci ar încălca dreptul faunei marine de libertate a religiei.

😂 Un bărbat a descoperit că este nefumător după ce țigara lui electronică, pe care o folosește de 4 ani, s-a dovedit a fi un stick USB pe care e stocat un JPG cu un pachet de țigări.

😂 Mai mulți taximetriști din București au refuzat curse aseară, pe motiv că plutesc spre Berceni.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

ROZ - Balanțele vor cântări bine toate opțiunile, înainte să amâne decizia pe mâine.

ALBASTRU - Astrele le zâmbesc Racilor, dar o fac de parcă ar ști ceva jenant despre ei.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.