Cool Stuff

#Funkiss 16 iunie | "Squid Game" pe bune

Netflix face "Squid Game" pe bune, Bitcoin-ul o ia la vale și avem Salam protejat de luptători SAS.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ


1963 - Valentina Tereșkova devine prima femeie cosmonaut, cu misiunea „Vostok 6”. Este probabil și prima femeie care avea literalmente nevoie de spațiu.

1971 - S-a născut Tupac Shakur, considerat de mulți drept unul dintre cei mai mari rapperi din toate timpurile. Piesa de mai jos are un loc garantat în toate topurile de muzică „greatest of all time”: 
"California Love" - 2Pac feat. Dr. Dre 


2010 - Bhutan devine prima țară din lume care interzice complet cultivarea, producția și comercializarea tutunului și produselor de tutun. Probabil că pe acolo au și ei expresia noastră, dar un pic adaptată la legi: “răbdare și atât”. Despre țigara de după nu poate fi vorba, decât dacă e vorba de țigarea de după ieșirea din țară.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ


„Bitcoin scade cu 10% și coboară la sub 25.000 de dolari, atingând cel mai scăzut nivel din decembrie 2020” În momentul de față, cea mai eficientă metodă să-ți maximizezi pierderile e să-ți convertești toți banii în ruble, cu care să cumperi bitcoin.

„Netflix recrutează participanți pentru un reality show inspirat de «Squid Game». Premiul este de peste 4 milioane de dolari” Românii au zilnic probe ca de Squid Game, poate chiar mai riscante: să-ți trimiți copilul la BAC fără să fi făcut meditații la nicio materie, să faci plinul fără să verifici câți bani ți-a lăsat nevasta pe card, după ce aseară a fost în mall. Și, evident, traversatul oricărui pod reabilitat în ultimele 6 luni.

„În timpul vizitei în România, Emmanuel Macron a dormit într-un cort militar, la Baza Kogălniceanu" După o noapte petrecută într-un cort din Județul Constanța, Macron a declarat "La douane n'est plus ce qu'elle était.".

„Primăria Capitalei modernizează locurile de joacă din mai multe parcuri.” Îți dai seama cum se uită la parcurile modernizate sărăciile alea de țevi de apă caldă din București, instalate când Traian nici nu băgase Dacia în Waze?

„Un șarpe a fost filmat pe holurile unui spital din județul Olt.” O posibilă sursă a șarpelui este chiar simbolul Serviciului Județean de Ambulanță.


„Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat: «consumul de droguri la volan riscă să-l egalizeze pe cel de alcool».” Știrea, indiferent cât de îngrijorătoare este, e posibil să fie trecută de Ministerul Economiei pe lista de dovezi că în România a crescut puterea de cumpărare. Bine,„să egalizeze” e o glumă Internă, așa zic ei în loc de egaleze. 

„La aproape 27 de ani de la lansare, browserul Internet Explorer a fost închis oficial.”  O imagine face cât 1000 de cuvinte, așa că, în amintirea nu-foarte-regretatului browser, depănăm cea mai înrădăcinată amintire cu răposatul.



„USR depune moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.” Elevii de clasa a 12-a sunt îngrijorați că singura speță simplă la Bacalaureatul de anul acesta este moțiunea împotriva ministrului educației. 

„Primele probleme semnalate la recensământ: mii de brașoveni s-au auto-recenzat de două ori.” Poate câteva sute de brașoveni s-au auto-recenzat de zeci de ori. Sau vreo 12-13 s-au auto-recenzat de niște sute de ori. Atât timp cât la finalul recensământului suntem vreo 40 de milioane în țară, niște mii de brașoveni în plus nu deranjează pe nimeni.

„Poliția Capitalei a început o anchetă după ce 4 luptători din Serviciul pentru Acțiuni Speciale, din cadrul Poliției Capitalei, s-ar fi angajat ca bodyguarzi la nunta lui Florin Salam.” Buchetul nu a fost aruncat în aer, ținând cont că probabil erau prezenți și geniști CIA. După furtul miresei, răscumpărarea a fost efectuată de un negociator FBI. Iar, în loc de porumbei, cuplul a eliberat un stol de drone militare albe.

„Peste 30 de oameni de știință au scris despre necesitatea unui nou nume pentru «variola maimuței», cel curent fiind discriminatoriu.” Poate că ar trebui să ne (și să îi) preocupe mai mult cum prevenim o pandemie nouă și mai puțin cum să o botezăm cât să nu ofensăm. Pentru că un singur lucru supără mai tare decât numele unei boli: simptomele ei. 

😂 O adolescentă de 12 ani din Neamț a fost invitată la licitația pentru refacerea podului peste Siret, după ce primăria a aflat că fata poate să facă podul din picioare.

😂 Irlanda se plânge că, anul trecut, a cumpărat de la România 700.000 de doze de vaccinuri anti-Covid și a primit ca rest două tone de gumă de mestecat.

😂 Asociația Bărbaților Ținuți Sub Papuc anunță amânarea întâlnirilor până când nevestele lor cad de acord cu o dată convenabilă. 

😂 Mai mulți români au reclamat la CNA o emisiune TV economică, pe motiv că au afișat indicele ROBOR fără avertismentul „Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional!"

😂 Mai multe cadre didactice din Mehedinți sunt suspectate că au lăsat mai mulți elevi să copieze la proba de română de la Evaluarea Națională. La subiectul cu o întâmplare din vacanță, 78 de elevi au povestit cum, în august 2021, au salvat o căprioară dintr-o viitură și i-au pus numele Bambi. 

ASTRE ROZ-ALBASTRE


ROZ - Leii găsesc bani pe jos. Bine, ar găsi bani pe jos, dacă ar coborî vreodată privirea în pământ.

ALBASTRU - Peștii sunt prea buni. Prea buni pentru binele lor și prea buni pentru secolul ăsta. Sunt exact destul de buni încât să se întrebe de ce li se întrâmplă chiar lor lucruri nasoale.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.