Cool Stuff

10 piese pentru David Popovici, românul care la 17 ani a devenit campion mondial la înot în proba de 200 m liber

Lasă muzica asta să-ți înoate prin urechi!

David Popovici a obținut medalia de aur în proba de 200 m liber, luni, ​la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta.

În vârstă de doar 17 ani, David a spulberat recordul mondial de juniori pe care îl stabilise cu doar o zi în urmă (în semifinale). Popovici a încheiat cursa cu timpul de 1:43.21.


David Popovici a devenit al treilea campion mondial (primul într-o probă masculină) din istoria înotului românesc, după Tamara Costache (1986 - 50 m liber) și Diana Mocanu (2001 - 200 m spate).

Cu ocazia acestei reușite istorice, ne-am gândit să facem un playlist cu 10 piese pe care să putem sărbători alături de el victoria. Așadar, apasă play și lasă muzica asta să-ți înoate prin urechi, la fel cum Chlorine Daddy înoată în bazinul de 25 de m. 

Fraţii Grime - Locomotivă

E ușor de înțeles de ce începem cu piesa asta, pentru că în bazin David este ca o locomotivă.

În plus, înotătorul român este și fan Subcarpați. 

De altfel, trupa Subcarpați l-a și felicitat pe David Popovici, un gest care cel mai probabil contează pentru el mai mult decât toate felicitările pe care le-a primit din partea politicienilor români.   


Sam Fender - Seventeen Going Under

David are 17 ani, iar Sam Fender a compus piesa asta rememorând toate experiențele sale și luptele personale de până la 17 ani, de unde și titlul pe care l-a dat nu doar piesei, dar și celui de-al doilea album al său, unul care face valuri în Marea Britanie.   


Cage The Elephant, Beck - Night Running

Dacă David se antrenează și după lăsarea întunericului, atunci piesa asta s-ar potrivi pentru „alergările” nocturne prin bazin.   


Glass Animals, Denzel Curry - Tokyo Drifting

Piesa asta este despre curse, despre cursele alea de mașini super exagerate și pline de testosteron din franciza Fast and Furios. Dar energia pe care o emană poate fi folosită și pentru „cursele” din bazinul de înot.   


SUBCARPAȚI - Subcarpaţi

Așa cum spuneam la început, David este fan Subcarpați și după fiecare victorie a sa spune că este mândru că e român.

Așa că piesa asta n-avea cum să lipsească din acest playlist. 


engelwood - crystal dolphin

Având în vedere că lui David Popovici i se mai spunea și „Dolphine Boy”, am căutat o piesă cu acest nume, dar am gasit-o doar pe asta „crystal dolphine” și se potrivește de minune :)  


Kid Cudi - Reborn

Cu un refren care se repetă obsesiv și hipnotic și care e un îndemn de a merge tot timpul înainte: „I'm so, I'm so reborn, I'm movin' forward / Keep movin' forward, keep movin' forward”, piesa lui Kid Cudi i se potrivește de minune lui David.  


SAINT MOTEL - Move

Piesa asta este despre mișcare și este plină de energia aia bună care te poate face să te miști chiar și atunci când n-ai chef.

Numai bună de ascultat înainte de antrenamentele la înot!   


Mac Miller - Ladders

Mac Miller are un album care se intitulează „Swimming”. Nu este despre înot, ci îl folosește ca metaforă pentru lupta sa de a se regăsi. Piesa „Ladders”, de pe acest album, este despre cum pe măsură ce reușești în viață totul devine mai frumos, dar la pachet vin și lucruri mai puțin bune, cum ar fi anxietatea și frica de a nu pica de pe „scară”.  


Kanye West & Chris Martin - Homecoming

De ascultat atunci când David Popovici revine în România, după o competiție la care a participat și pe care a și câștigat-o.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.