Irina Rimes a lansat albumul „Acasă”, o călătorie de redescoperire a sinelui. Videoclipurile pieselor vor fi lansate în metaverse, o premieră pentru un artist român

Irina Rimes te invită într-o aventură personală.

Share

Artista și-a lansat cel de-al patrulea album, „Acasă”, compus pe un drum inițiatic și plin de momente sensibile. 

Irina a călătorit prin România cu rulota, alături de echipa ei, în cadrul unor sesiuni de songwriting, în locurile cele mai frumoase din țară. Destinația finală a fost locul ei natal, la Izvoare, în Republica Moldova.


Materialul s-a lansat online, pe magazinele digitale, cât și fizic sub formă de CD, iar ulterior va apărea și o variantă pe vinil.

„Acasă” include 16 piese confesiune, vindecătoare și sensibile, compuse de artistă cu compozitori și producători de top din România. Pe album sunt și cele două colaborări cu Grasu XXL „Pentru totdeauna” și cu Jah Khalib pentru „Навсегда”.


„Prin acest album, pun punct unui capitol mare, poate cel mai rebel, poate cel mai răzleț capitol al vieții mele. Am suferit, am visat, am vrut, am avut și apoi am pierdut, ca mai apoi sa sufăr iar, am pierdut din nou ca mai apoi să regăsesc. Dar nu ceva ce am pierdut, ci mai degrabă ceva nou, ceva ce era tot timpul acolo și eu nu știam.
„Acasă” este despre întoarcerea la rădăcini, la cel cu care ești bine, adică tu în varianta ta relaxată și acceptată. Atunci când răsufli ușurat că te-ai regăsit pe tine, acasă, în brațele tale. Eu am scris despre toate lucrurile acestea și le-am comprimat într-un album care este cel mai concis lansat de mine până acum, atât din punct de vedere muzical, dar și vizual”, a declarat Irina Rimes.

Videoclipurile pentru unsprezece dintre piesele de pe album vor fi lansate în metaverse, o realitate virtuală imersivă și reprezintă o premieră pentru un artist român, iar alte două videoclipuri au fost filmate în timpul documentarului „Pe drumul meu” (disponibil pe HBO Max). „Acasă” este practic coloana sonoră a documentarului, o miniserie prin care artista a ales să își spună povestea, dar și provocările pe care le întâmpină un artist. 


Rimes rememorează momente importante din viața ei, vorbește despre versurile pe care le cântă, despre oamenii care au ajutat-o în carieră. În paralel, sunt dezvăluite detalii despre sursele de inspirație ale albumelor anterioare, sunt pregătite videoclipuri și concerte caritabile. L-ai văzut?

Share