Cool Stuff

#Funkiss 24 iunie | Motorină de 50 de bani la pompa 3

O zi plină! Carburanții se ieftinesc „drastic”, un orădean cântă la pian pe Everest și fetele bagă busuioc sub pernă.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ


109 - Împăratul roman Traian a inaugurat apeductul Aqua Traiana, care aducea apă în Roma dintr-un lac aflat la 40 de kilometri de oraș. Apeductul lui Traian este probabil doar cu câteva luni mai vechi decât țevile de apă caldă din București.

1374 - Orașul Aachen, din Germania, a fost lovit brusc de un val de cazuri de „boala dansului”. Afecțiunea nu este nici astăzi înțeleasă foarte bine, dar, cel mai probabil, cei afectați erau strămoșii copiilor care azi dansează pe TikTok.

1509 - Henric al VIII-lea a fost încoronat Rege al Angliei. Ca să poată să divorțeze de prima lui nevastă, Henric a rupt Biserica Anglicană de autoritatea papală, s-a numit pe el însuși lider suprem al Bisericii Anglicane și a fost excomunicat de papalitate. Și, totuși, parcă tot divorțul lui Johnny Depp de Amber Heard s-a lăsat cu mai mult scandal. Ani mai târziu, papa urma să interzică și accesul la litoral al formației Andrè.

1901 - A avut loc, la Paris, prima expoziție de pictură a lui Pablo Picasso. În loc de ce-a lăsat în arta picturii, vă pun mai jos ce-a lăsat în arta cuvântului.

„Fiecare copil este un artist. Greul este să rămână un artist odată ce se face mare.”

„Bunul gust este inamicul creativității.”

„Învață regulile ca un profesionist, ca să poți să le încalci ca un artist.”

„Arta spală de pe suflet praful vieții de zi cu zi.”

„Inspirația există, dar, când vine, trebuie să te găsească muncind.”

1987 - S-a născut Lionel Messi, unul dintre cei mai buni jucători de fotbal. Nașterea a fost dificilă, întrucât micuțul era înfășurat într-un tricou FC Barcelona. Bebelușul a primit totuși nota 10 și primul Balon de Aur.

2010 - La Wimbledon s-a terminat cel mai lung meci de tenis din istorie, între John Isner și Nicolas Mahut - a durat puțin peste 11 ore și s-a jucat de-a lungul a 3 zile. Unor oameni le place tenisul mai lung.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ


„Pianistul orădean Thurzo Zoltan a cântat la pian, pe Everest, la cea mai mare altitudine la care s-a cântat vreodată: 5.325 de metri.” Ca persoană care a urcat cel mult Dealul Mitropoliei și n-a cântat la pian nici măcar la nivelul mării, trebuie să spun… WOW! Și felicitări!

„Doi artiști elvețieni au înființat un «hotel de zero stele». Clienții hotelului dorm într-o «cameră» fără pereți și tavan și trebuie să reflecteze la problemele lumii.” Dragi proprietari de hoteluri, să știți că văd cum vi se înfiripează un gând. Nu, dacă aveți o gaură în tavanul unei camere, nu puteți să spuneți că e artă!

„15% din elevi nu au știut cât face 10+10:10 la Evaluarea Națională.” Este bine, totuși, că ceilalți 95% au știut! 

„Un şofer băut s-a izbit de un easybox.” Surse din Poliție confirmă că easybox-ul a fost instalat de același om care a pus cârciuma în drum.

„Prețul carburanților se va compensa cu o sumă fixă de 50 de bani, direct la pompă, timp de trei luni.” Creșterea prețurilor va anula compensația de 50 de bani în trei. Trei ce? Trei, doi, unu…

„Astăzi este prăznuită Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătoare cunoscută în popor și sub denumirea de Sânziene.” Tradiția spune că cei ce muncesc astăzi vor avea ghinion, dar hai să fim sinceri: e vineri, deci nimeni nu prea e cu adevărat în pericol de muncă. Pardon, de ghinion. Azi noapte, fetele care și-au pus busuioc sub pernă și-au visat ursitul. Fetele care au pus urzici și-au visat fostul, iar cele care au pus leuștean l-au visat pe Sandu Ciorbă.

„Contrabanda cu ţigări a ajuns la un minim istoric în România.” Nu prea mai merită să faci contrabandă într-o țară în care un plin de motorină costă cât 3 cartușe de țigări. 

😂 Un scandal a izbucnit la Convenția Națională a Conspiraționiștilor. Cei ce cred că aselenizarea din 1969 a fost trucată s-au încăierat cu cei ce cred că NASA are o bază secretă pe Lună. Conspiraționiștii care cred că trăim într-o simulare s-au abținut, pe motiv că nici NASA, nici Luna, nu sunt adevărate.

😂 Un studiu din Marea Britanie a descoperit că femeile se prefac satisfăcute inclusiv de cum spălăm vasele și aspirăm.

😂 O tânără din Pitești, care suferă de insomnie cronică, a adormit în timp ce iubitul ei îi explica ce este o cryptomonedă. Ea a declarat că nu a mai dormit așa de bine de când fostul iubit i-a explicat în ce ordine trebuie să vadă producțiile Star Wars.

😂 „Cum o să-i explic eu asta copilului meu?” este o replică folosită de mulți părinți când se plâng de probleme moderne. Dar, cândva, toți s-au văzut nevoiți să îi explice copilului ceva și mai complicat: cel mai scurt deget de la mână se numește „degetul mare”, cel mai lung deget de la mână se numește „degetul mijlociu” și este foarte nepoliticos să arăți cu degetul numit „arătător”.

WOWDEVĂRUL ZILEI

Roșiile și cartofii conțin (în cantități mici, dar măsurabile) nicotină. Și nu sunt niște soiuri ciudate, încrucișate cu planta de tutun, sunt alea pe care le consumăm toți. Deci, data viitoare când ai lua o pauză de tutun, mai bine bagi niște cartofi prăjiți și-o sălățică de vară. Ca să echivalezi o țigare îți trebuie câteva tone din fiecare, deci „poftă mare!”

ASTRE ROZ-ALBASTRE

ROZ - Berbecii vor avea o zi bună. Asta înseamnă, conform lui Adi Minune, că ultimele 10 zile nu au fost chiar grozave.

ALBASTRU - Astăzi, Peștii ar face bine să aibă șoriciul gros. Bine, solzii. Să nu se lase atinși de acuzații nefondate și de insulte. Ai destule griji ca să-ți mai faci și altele. Măcar e vineri.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.