Kiss Music News

Cei mai listați artiști din lume vin în această vară la festivalurile Neversea și UNTOLD

Iar nerăbdarea noastră crește pe zi ce trece până ne vedem prima dată la Neversea să dansăm pe plajă în fiecare noapte până la răsărit.

Compania de analiză date Viberate a publicat datele studiului Post-pandemic Festival Report 2022, care cuprinde o analiză în detaliu a industriei de evenimente. Una dintre secțiunile acestui raport este cea referitoare la clasamentul celor mai listați artiști în line-up-ul marilor festivaluri. 

Artiștii din genul Electronic sunt majoritari în line-up-ul de festival cu o pondere de 38%, urmați de reprezentanți ai stilului Rock (15.9%), Pop (12.7%) și de artiști Hip-Hop (12.6%). 

Anul 2022 e anul în care nu mai poate fi făcută o separare foarte clară între genurile muzicale, deoarece a apărut un nou trend în producția muzicală, combinația între genuri și stiluri diferite. 

Cel mai listat artist în 2022 este australianul Timmy Trumpet, headliner al celei de-a patra ediții a a festivalului Neversea. În acest sezon de evenimente, Trumpet va ajunge pe mainstage-ul a 24 de festivaluri. 

FOTO: Timmy Trumpet


Unul dintre cei mai apreciați headlineri de festival, DJ-ul care a ajuns și pe Cluj-Arena la festivalul UNTOLD, olandezul Martin Garrix ocupă locul doi la categoria “The most booked artists”, cu 22 de apariții live. 

FOTO: Martin Garrix

Clasamentul artiștilor cu cele mai multe prezențe la festivalurile lumii include marile nume pe care le vom vedea în vara acestui an la Neversea sau UNTOLD: Alan Walker (21 festivaluri), Steve Aoki (17), Alesso (16). 

FOTO: Alan Walker


FOTO: Steve Aoki


FOTO: Alesso


La categoria “Duo”, Matan Kadosh și Aviram Saharai membrii proiectului Vini Vici ocupă locul 1 cu un număr de 22 de festivaluri, iar Amelie Lens domină la categoria dedicată artiștilor Techno, fiind urmată de Reinier Zonneveld, Nina Kraviz și Charlotte de Witte.

Vini Vici vin în această vară la festivalul UNTOLD pe mainstage, iar Amelie Lens și Reinier Zonneveld la scena Galaxy. Amelie Lens va pune muzică și la festivalul Neversea, pe scena Temple.

FOTO: Amelie Lens


Megan Thee Stallion se află pe locul 1 în clasamentul dedicat artiștilor Hip Hop, cu 25 de apariții live, fiind urmată de Jack Harlow (24 festivaluri), Little Simz (20), A$AP Rocky (15) și Princess Nokia (14), una dintre cele mai așteptate artiste din line-up-urile festivalurilor Neversea și UNTOLD 2022.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.