Cool Stuff

#Funkiss 29 iunie | La mulți ani, Petru, Pavel și iPhone 1!

Codruța s-a întors, Guvernul scumpește restaurantele și ANM dă primul cod de caniculă al verii.

A FOST ODATĂ LA ACEASTA DATĂ


1400 - Începe domnia lui Alexandru cel Bun în Moldova. Astăzi, nu mai poți să adaugi cel bun” la numele unui politician fără să pari foarte sarcastic.

1444 - Skanderbeg a respins o invazie otomană la Torvioll. Din nefericire, cu arme, nu cu un meci de skandenberg. Da, sportul skandenberg este denumit după eroul național albanez Gerge Kastrioti, poreclit Skanderbeg. Skandenberg-ul este pe locul 2 al motivelor pentru care un bărbat ar avea brațul drept mai musculos decât tot restul corpului.

1866 - Parlamentul României adoptă prima constituție a țării, una dintre cele mai avansate a acelor timpuri și considerată una din cele mai democratice constituții din Europa. Credeți că acum avem emigrație mare? Imaginați-vă dacă parlamentul de azi ar începe să scrie o nouă constituție.

1976 - Seychelles își proclamă independența față de Marea Britanie. Ziua națională în 65 de țări este sărbătorită în ziua în care au devenit independente de Marea Britanie. Seychelles are un steag foarte interesant, care începe cu al României, trage de volan și trece brusc în al Ungariei.



1978 - S-a născut cântăreața Nicole Scherzinger, intrând, alături de Arnold Schwarzenegger, William Shakespeare și Friedrich Nietzsche, în grupul select de celebrități ale căror nume le verifici pe Google dacă le-ai scris bine.

2007 - A fost lansat primul telefon al companiei Apple, iPhone. 20 secunde după lansare, un copil l-a întrebat pe Steve Jobs ai jocuri pe el?”. Cel mai probabil o coincidență, dar, la câteva luni după lansarea celui mai scump telefon mobil, în SUA a început o recesiune care urma să devină globală.

La mulți ani celor ce-și sărbătoresc ziua onomastică azi, de Praznicul Sfinților Petru și Pavel! Toată lumea vă ține pumnii să fie liber și de ziua voastră de nume, cum e și de ziua Andreilor. 

Dacă n-ai printre prieteni niciun Petru sau Pavel, ai, totuși, motive să ciocnești un pahar, măcar de apă, cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării. Ca multe alte lucruri bune, și Dunărea se începe altudeva, dar se termină în România.  

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ


Parchetul European, condus de Codruța Kovesi, a început în România cea mai mare operațiune de la înființarea sa. Nu mai puțin de 400 de polițiști, jandarmi și procurori, descind la această oră, la 160 de adrese, în zona Timișoarei.” Mii de români se întorc în țară cu dulciuri și jucării, Codruța vine cu dosare și procurori. Probabil există niște băieți care stau în sufrageria aripii de vest a vilei, pe marginea canapelei din piele italiană și se gândesc că mai bine nu o goneau din țară.

ANM a emis primul cod portocaliu de caniculă din acest an, în vestul și nord-vestul țării.” La mai multe! Nu ca urare, ca previziune bazată pe ultimii 50 de ani. 


Două femei care aveau în bagaje 109 șerpi, șopârle și porci spinoși au fost arestate pe un aeroport din Bangkok pentru contrabandă.” Nu înțeleg, aveau bilet la avion sau la Arca lui Noe? Probabil că linia aeriană ar fi închis ochii la contrabandă, dacă fiecare șarpe, țestoasă, porc spinos și șopârlă ar fi cumpărat bilet.

STUDIU: Telefoanele sunt mai periculoase pentru transmiterea microbilor decât toaleta.” Cumva este și mai periculos că 98% din populație le folosește pe ambele, în același timp.

“Un raport european arată că 29% din adulții din Uniunea Europeană au consumat substanțe interzise.” Și nu cred că se referă la sarmale în post.  

O măsură a coaliției de guvernare este creșterea TVA-ului practicat de restaurante de la 5% la 9%.” Drumul la restaurant, mai ieftin cu 50 de bani, o ciorbă de burtă mai scumpă cu 2 lei. Afacere!

😂 Un bărbat se învârtește de 12 ore într-un sens giratoriu din Slobozia, din cauza unei defecțiuni la sistemul GPS care i-a spus să-l părăsească la a 120-a ieșire. 

😂 Au fost sistate testele pentru primul autobuz românesc autonom. Un defect în programarea pilotului automat face autobuzele să sosească la intervale regulate. După re-programare, autobuzele vor sosi cum e normal, la intervale de 3 ori mai lungi, dar câte 3 odată.

😂 Câteva restaurante de pe litoral încă practică prețuri în lei vechi, motivând că majoritatea preparatelor servite au fost congelate înainte de 1 iulie 2005.

😂 În timp ce majoritatea elevilor știu deja rezultatele la Bacalaureat, cei care au făcut școala online prin browserul Internet Explorer se prezintă azi la prima probă. 

WOWDEVĂRUL ZILEI


Cea mai veche roată de lemn descoperită vreodată are undeva între 5.100 și 5.350 de ani. Este probabil roata unui tramvai bucureștean de aceeași vârstă.

ASTRE ROZ-ALBASTRE


ROZ - Peștii se simt azi eliberați de multe probleme și greutăți. Poate și pentru că azi este dezlegare la pește.

ALBASTRU - Capricornii vor suferi azi o lovitură financiară. Posibil să scadă valoarea activelor bursiere, dar, cel mai probabil, fac plinul.



Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.