Cool Stuff

#Funkiss 1 iulie | La mulți ani, Pamela!

Se scumpește trenul, s-a ieftinit benzina și s-a născut Pamela!

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1770 - Cometa Lexell a trecut mai aproape de Pământ decât orice altă cometă înregistrată vreodată. Cu puțin noroc, n-ar fi fost niciodată nevoie să înțelegem ce e un bitcoin, sau să fie făcut filmul „Morbius".

1881 - A fost făcut primul apel internațional, între Canada și Statele Unite. Evident, după ora 22, când era tariful mai mic pe minut.

1903 - A avut loc prima cursă din faimoasa competiție de ciclism Turul Franței. Este mai mult o cursă de rezistență. Dacă era de viteză, ar fi câștigat anual băiatul ăla care, când erai mic, ți-a cerut bicicleta să facă o tură cu ea, după care a depășit viteza luminii.  

1908 - SOS a fost adoptat ca semnal internațional de alarmă. Au durat totuși 110 ani până când trupa 5GANG a observat că s-a strâns SOS în cantități industriale.

1961 - S-a născut Diana Spencer, care avea să devină Prințesă de Wales. Ea este responsabilă pentru 100% din trăsăturile atrăgătoare ale Prinților Harry și William.

1967 - S-a născut Pamela Anderson, celebră, în special, pentru rolul în serialul „Baywatch" și pentru rolul dintr-o producție independentă în care joacă alături de Tommy Lee. 

1979 - S-a născut Walkman-ul, micul casetofon cu căști. Doar oamenii trecuți de 20 de ani știu ce treabă au unul cu altul obiectele de mai jos.


1987 - S-a lansat WFAN, primul post de radio exclusiv despre sport. Dar s-a lansat în Statele Unite, unde fotbalul este numit „soccer", deci degeaba s-a lansat.

1993 - A intrat în vigoare taxa pe valoare adăugată (TVA). Pentru o explicație practică a TVA-ului, imaginează-ți că îți place sandvișul cu brânză, roșii, salam, muștar și ketchup. Și, de fiecare dată când îți faci acest sandviș, statul îți mănâncă salamul din el.

2005 - A intrat în circulație leul nou, după ce leul vechi a pierdut patru zerouri. Cele patru zerouri nu au fost risipite, în ultimii 17 ani au fost adăugate treptat la prețurile în euro ale locuințelor.

2007 - Anglia a interzis fumatul în toate spațiile închise publice. Elisabeta a II-a ar fi declarat: „Eu, în palatul meu, fac ce vrea coroana mea, da?”

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„După contestație, unui elev din Bihor i-a fost crescută nota de la proba de română din cadrul Evaluării Naționale, de la 2,80 la 8,70.” Poate că asta se întâmplă când uiți să întrebi pe cineva dacă știe cine e taică-tu.

„Cod roșu de caniculă în șase judeţe din Transilvania. Temperaturile vor ajunge la 39 de grade la umbră.” La soare nu se știe, că nu e nimeni nebun să se ducă să verifice. Dacă temperaturile de 40 de grade ajung și în Moldova, o sursă din ANM a declarat că „ardeiașu’”.

„Un executor judecătoresc a recuperat 1,33 milioane de lei de la datornici și a păstrat toți banii.” Omul era foarte bun la ce făcea. Și ce făcea se numește furt. Oare, la angajare, i-au explicat oamenii ăia că jobul lui nu funcționează pe principiul „ce-am găsit să fie-al meu”?

„Situație incredibilă la Registrul Auto Român din Cluj. Un șofer a vrut să facă ITP-ul unui autoturism care avea roțile legate cu sfoară.” Mai multe piese ale mașinii erau ținute laolaltă de cei trei S: Sfoară, Sârmă și Speranță. Mai jos, două poze cu miracolul inovației românești.


„Agenţia Naţională Antidrog are, și în acest sezon estival, campanii și proiecte de prevenire a consumului de alcool şi droguri pe litoralul românesc.” Cea mai eficientă metodă să convingi tinerii să renunțe la substanțe interzise este, ca și în cazul Facebook, să fie mișto printre părinții, unchii și mătușile lor.  

„Se scumpesc biletele de tren de la 1 iulie.” Mi se pare și normal, trebuie să își ia locomotive noi. Săptămâna trecută a luat foc o locomotivă în Teleorman, săptămâna asta a ars una în Vâlcea. În ritmul ăsta, la iarnă, împingem vagoanele spre Brașov.

„România înregistrează aproape jumătate din vânzările online din Europa de Est.” Da, chiar atât este de enervant să intri în trei magazine și, în fiecare din ele, să fii întrebat „vă ajut cu ceva?”.

„Un bărbat din Bihor îi va plăti fostei soții daune de 20.000 euro pentru că a înșelat-o.” Surprinsă de sumă, amanta ar fi declarat: „10.000 de euro pe minut de înșelat e totuși exagerat.”

😂 Mai multe benzinării din România vor afișa la pompă un preț mai mic cu până la 25 de pixeli.

WOWDEVĂRUL ZILEI

Una dintre cele mai puternice lovituri pe care poți să le primești de la o creatură este de la o specie de creveți lungi cât palma. 

Lovitura unui crevete din specia asta depășește 95 de kilometri la oră, comparabilă cu viteza unui glonț. Probabil și motivul pentru care mulți americani l-ar prefera ca animal de companie.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

ROZ - Șeful Gemenilor este nervos astăzi, motiv numai bun pentru Gemeni să dea o scuză bună și să se bucure de un weekend de trei zile.

ALBASTRU - Săgetătorii au amânat prea multe lucruri „pe mâine". E momentul să tragă tare, să termine în câteva ore munca pe cinci zile... Sau să amâne pe luni.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.