Cool Stuff

#Funkiss 4 iulie | La mulți ani, SUA! Și însănătoșire grabnică!

Americanii sărbătoresc Ziua Independenței, mai puțin a libertății. ANM ne spune în ce ordine ne topim, în timp ce Craiova încă se usucă, proaspăt scoasă de sub ape. Începem ziua numai cu știri bune.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

362 î.e.n. - Tebanii au învins spartanii în bătălia de la Mantinea. L-au lăsat în viață pe liderul armatei spartane, Gerard Butler. 

1776 - Mai mulți bărbați cu peruci albe și colanți s-au adunat pentru a proclama independența Statelor Unite ale Americii. În 2004, Declarația de Independență urma să fie furată de actorul Nicolas Cage.

1803 - Statele Unite au cumpărat de la Franța un teritoriu de 2.140.000 de kilometri pătrați, la un preț aproximativ de 11 dolari pe kilometru pătrat. Azi, un teren extravilan de lângă Fetești costă 20 de euro pe metru pătrat. 👍

1864 - Facultățile de Drept, Științe și Litere din București sunt reunite, prin decret domnesc, în Universitatea din București, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din România. Evenimentul coincide cu canonizarea Sfântului Cinci.

1892 - Samoa trece de cealaltă parte a Liniei Internaţională a Datei. Practic, imediat ce a trecut ziua de luni, 4 iulie, în Samoa a început ziua de marți, tot 4 iulie. Pentru mulți samoani, a fost ocazia perfectă să-și anunțe șeful „pe 4 nu ajung la muncă”.

1928 - Femeilor din Marea Britanie le este acordat dreptul deplin de vot. Probabil se pregăteau deja de BREXIT și bărbații voiau să împartă cu nevestele lor vina pentru consecințele referendumului.

1950 - Prima emisie a postului de radio Europa Liberă, care a fost, pentru mulți români, o bucățică de libertate și o dovadă de normalitate. 

1995 - S-a născut Post Malone, unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de rap. Este ușor de recunoscut, arătând exact precum cine te-ai aștepta să-ți ceară o țigare, într-o duminică, la patru dimineața, în Vama Veche.

2003 - A încetat din viață incredibilul cântăreț, producător și compozitor Barry White. Piesele lui romantice sunt direct responsabile pentru cifrele de natalitate ale SUA.

America de Nord sărbătorește Ziua Națională a Disprețului față de Câini. OK, de fapt sărbătoresc Ziua Independenței, dar o fac cu artificii și pocnitori, pe care câinii le urăsc.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Parlamentarii au intrat în vacanță, până în septembrie." Mulți au vacanța, vocabularul și șansele să fie acuzați de corupție identice cu elevii de clase primare.

„Ucraina impune noi reguli pentru ruși. Începând de vineri, rușii au nevoie de viză pentru a intra în Ucraina.” Nu sunt sigur dacă decizia va ajuta situația actuală.

„Cum sunt «adormite» florile pentru călătorii lungi pe mare.” Cel mai probabil, le pun să se uite la a patra parte din seria „Matrix”.

„Şefii băncilor centrale avertizează că era ratelor scăzute şi a inflaţiei moderate s-a sfârşit.” Da, undeva în 2010, am simțit și noi.

„Meteo: Caniculă luni și marți în Capitală / Temperaturile vor ajunge la 36 de grade." Autoritățile recomandă să punem căldura la borcan, pentru la iarnă.

„Olguța Vasilescu, despre furtuna care a inundat Craiova: A fost o ploaie de peste 60 de litri pe metrul pătrat, în condiţiile în care toate conductele de canalizare din Europa, nu doar din România sunt dimensionate să preia 25 de litri pe metrul pătrat.” Dacă ploua 70 de litri, ne era dat exemplu Veneția, care e inundată de ani întregi, fără să se plângă cineva.

WOWDEVĂRUL ZILEI

Melcii dorm destul de mult. În verile fierbinți și uscate, pot intra într-o stare de hibernare care durează până la trei ani. Este OK, melcilor, se întâmplă și cu unii președinți.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

ROZ - Azi, orice activitate încep Balanțele, va avea succes, dacă bagă în ea timp și efort. Știu ce vă gândiți, „nu e valabil pentru oricine?" Ba da, dar vorbim de Balanțe acum, da?

ALBASTRU - E o zi rea să fii Rac. Oamenii o să te bage în seamă doar din motive negative. Dacă ai greșit cu ceva, orice, azi va fi mai evident pentru toată lumea. Tot ce poți să faci e să găseși un Capricorn ispășitor pe care să dai vina.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.