Cool Stuff

Kate Bush a câștigat 2,3 milioane de dolari de când piesa „Running Up That Hill” a apărut în „Stranger Things”

Piesa lansată în 1985 se află pentru cea de-a 3-a săptămână pe locul 1 în Official UK Singles Chart, iar Kate Bush spune că i se pare de-a dreptul suprarealist ce se întâmplă.

Artista Kate Bush a devenit peste noapte mai bogată cu 2,3 milioane de dolari. Ea a câștigat această sumă din drepturile de streaming pentru piesa „Running Up That Hill”, grație faptului că aceasta a fost folosită în sezonul 4 vol. 1 al serialului fenomen „Stranger Things”.

Hitul lui Kate Bush a fost lansat în 1985, iar din luna mai, când a fost folosit în serialul Netflix, a depășit 3 recorduri din Guinness Book, a ajuns pe locul 1 în topurile din Australia, Noua Zeelandă și Elveția, iar la un moment era cea mai ascultată piesă din lume de pe platformele online .

De asemenea, în topul hiturilor din Marea Britanie, piesa lui Kate Bush se află pentru a treia săptămână pe locul 1. 

„Nu pot să cred – numărul 1 pentru a treia săptămână. Sunt atât de entuziasmată! De fapt, totul pare un pic suprarealist”, a scris Bush pe site-ul ei.

Ea a mai adăugat că tocmai ce a terminat de văzut sezonul 4 din „Stranger Things” și că acum se simte onorată că frații Duffer au ales să-i folosească piesa pentru o scenă atât de importantă din serialul lor. 

„Nu pot nici măcar să-mi imaginez volumul imens de muncă depus pentru o producție de o asemenea amploare. Sunt uimită. Au făcut ceva de-a dreptul spectaculos!”, a mai scris artista.

Fanii „Strangers Things” pot să asculte online întreaga coloană sonoră a sezonului 4, care conține pe lângă hitul lui Kate Bush și piese precum Metallica - „Master Of Puppets”, Siouxsie And The Banshees - „Spellbound”, James Taylor - „Fire And Rain”, Rick Derringer - „Rock And Roll” și multe altele.

Un CD și un vinil vor fi lansate spre sfârșitul lunii. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.