Cool Stuff

Halsey a avut 3 pierderi de sarcină și spune că avortul i-a salvat viața

Într-un editorial în revista Vogue, Halsey a povestit despre naștere, despre multiplele pierderi de sarcină, dar și despre poziția ei față de avort.

Băiețelul lui Halsey, Ender, împlinește 1 an în această lună, iar cu această ocazie, artista a ținut să povestească mai multe despre întreaga experiență a sarcinii, nașterii, dar și despre dreptul la avort, în lumina deciziei controversate a Curții Supreme din State, care de curând a decis că dreptul la avort va fi legiferat de fiecare stat în parte. Până acum, de mai bine de 50 de ani, în America dreptul la avort era garantat de Constituție. 

Ea și-a clarificat poziția pro-avort într-un editorial publicat în revista Vogue, chiar dacă a devenit de scurt timp mamă. 

„Multă lume mă întreabă dacă, din moment ce am dus la bun sfârșit o sarcină, după ani de zile de încercări, nu mi-a schimbat opinia despre avort. Răspunsul este un nu cât se poate de ferm. De fapt, acum sunt chiar mai pro-avort decât înainte.”

Artista în vârstă de 27 de ani a povestit cum a pierdut o sarcină în 2015, când era în turneu. De asemenea, ea a mai spus că până la 24 de ani a suferit 3 pierderi de sarcină. 

Halsey a mai adăugat că una dintre pierderile de sarcină a trebuit corectată prin avort, deoarece corpul ei nu a fost în stare să elimine sarcina defectă și risca să facă sepsis dacă n-ar fi fost operată. 

„Am plâns. Îmi era frică și mă simțeam lipsită de control asupra vieții mele. Eram disperată să pun punct sarcinii care-mi punea viața în pericol”, a povestit Halsey. 

Halsey mai susține că acel avort nu doar că i-a salvat viața, dar a făcut posibilă o nouă sarcină, sănătoasă, de această dată, care i l-a oferit pe fiul ei. 


La două zile distanță de verdictul dat de Curtea Supremă, Halsey a ținut un concert în orașul Phoenix, din statul Arizona, în cadrul căruia a și încurajat oamenii să protesteze împotriva acestei nedreptăți și să organizeze demonstrații pro-avort. 

Pentru această poziție, ea a fost aspru criticată de o parte din fani.  


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.