Cool Stuff

#Funkiss 5 iulie | 76 de ani de bikini

Bikini face 76 de ani și tot mic a rămas. Oamenii au clonat o oaie. China vrea să cucerească Luna. Și alte lucruri cât de cât reale.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1594 - Portughezii au început o invazie, într-un final, fără succes, a Regatului Kandy, de pe insula Sri Lanka. Dezamăgitor, portughezii nu au denumit campania „Kandy Crush”.

1687 - Isaac Newton a publicat lucrarea „Philosophiae Naturalis Principia Mathematica”, prin care a inventat gravitația și, de aceea, 4 iulie 1687 a fost ultima zi în care oamenii au putut să zboare ca Superman.

1865 - A început funcționarea Serviciului Secret al Statelor Unite. Astăzi, cel mai întâlnit serviciu secret din România este de videochatistă. 

1865 - În Marea Britanie a fost impusă, pentru prima dată în lume, o limită de viteză: 3,2 kilometri la oră în oraș. Dacă te grăbeai undeva, o luai încet, pe jos.

1946 - Lumea a văzut primul bikini modern, la o piscină din Paris. Bikini-ul a fost denumit după primul test american al unei arme nucleare, deci putem să spunem că arăta bombă. 


1989 - În Statele Unite s-a difuzat primul episod al serialului „Seinfeld", în care câțiva prieteni încearcă să facă față vieții tumultoase din New York-ul anilor ‘90. În 1994 a început și serialul care i-a făcut acerbă competiție, „Friends", în care câțiva prieteni încearcă să facă față vieții tumultoase din New York-ul anilor ‘90.

1994 - Jeff Bezos a fondat Amazon. Dacă ai o idee de afacere, dar nu o pornești, pentru că prietenii îți spun că e stupidă, nu uita că foarte mulți oameni i-au spus și lui Bezos că oamenii nu vor vrea niciodată să cumpere chestii de pe net.

1996 - Oaia Dolly a devenit primul mamifer clonat dintr-o celulă adultă, printr-un proces complicat cunoscut și sub numele de Operație Copy/Paste.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Oamenii de știință au aflat cum au devenit vegetarieni urșii panda.” Dacă te urmărește un urs panda prin pădure, nu fugi! Vrea doar să-ți spună cum a devenit vegetarian și de ce e bine să fii vegetarian și că ar trebui și tu să fii vegetarian.

„Zece bărbați s-au plimbat prin comuna Bogați cu o autoutilitară transformată în piscină. Au primit amenzi de 2.000 de lei.” Păi, împărțit la zece, chiar au ieșit mai ieftin decât la piscină. Dacă le dădea amendă de 2.000 de euro, era echivalentul la vreo patru șezlonguri. Plus, sunt în comuna Bogați, nu se uită ei la 2.000 de lei.

„Cel mai mare accelerator de particule din lume, LHC, repornește marți, cu o energie record.” Dacă au de gând să caște o gaură neagră prin care o să fie absorbit tot Pământul, să facă și ei asta de dimineață, măcar să nu mergem degeaba la muncă.

„Unii dezvoltatori imobiliari din China acceptă plăți parțiale în pepeni.” Shanghai pregătește deja apartamentele din cartierul Dhá Bōu Lěny.

„Doi ponei, confiscați de polițiști în Mamaia. Animalele erau deshidratate și apatice, în urma plimbărilor pe plajă.” Păcatul era deshidratarea. Apatia este cel puțin recomandată în industria HoReCa românească.

„Mocănița din Țara Moților și-a reluat cursele.” Locomotiva funcționează literalmente pe baza unui cuptor, dar tot a ars mai rar decât locomotivele electrice ale CFR. Și, cu șase kilometri la oră, e și un pic mai rapidă decât alte locomotive CFR.

„O bombă a fost descoperită în albia unui râu de un bihorean aflat la scăldat.” Cred că putem să spunem că bihoreanul aflat la scăldat a descoperit o invenție americană numită „bath bomb”.

„Chelsea este echipa favorită să-l transfere pe Cristiano Ronaldo.” Se pare că fotbalistul a refuzat cei 3.000 de lei plus bonuri de masă oferite de Dinamo.

„Harghita: 15 intervenţii în ultima săptămână pentru îndepărtarea unor urşi ajunşi în localităţi.” Pe mai multe CV-uri de jandarmi a apărut secțiunea „Plimbă ursul - nivel avansat”.

„STUDIU: măcar 10 minute de mers rapid poate reduce rata mortalității cu 7%.” Probabil sunt foarte confuzi oamenii obișnuiți să fugă de probleme, în loc să le rezolve. Au dat peste o problemă care se rezolvă fugind.

„Seceta a dus la o producție redusă de orz în sudul țării.” Fermierii își permit să strice pe gâște doar o tonă de orz la hectar.

„În cadrul unui ritual de prosperitate, primarul orașului mexican San Pedro s-a însurat cu un aligator în rochie de mireasă.” Nu știu dacă e primul om căsătorit cu un aligator, dar garantat nu e primul cu o soacră cu sânge rece. 

„A fost promulgată legea care interzice persoanelor condamnate penal să candideze la alegerile prezidențiale.” Grijă mare, că au mai rămas în cursă vreo 50 de inși.

„NASA bănuiește China că vrea să cucerească Luna.” Planul Chinei ar fi fost inspirat din filmul „Despicable Me”:


WOWDEVĂRUL ZILEI

În 2017, muncitorii din Franța au primit „dreptul la deconectare”. O nouă lege în codul muncii le cere companiilor să negocieze cu angajații noi reguli de contactare în afara programului. Scopul legii este să le ofere angajaților un echilibru mai bun între muncă și viața privată. Câțiva ani mai târziu, pandemia de COVID-19 a luat „work-life balance” și a spălat cu el pe jos.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

ROZ - Taurii vor da bani, dar pe ceva ce iubesc. Probabil facturi, pentru că toți iubim să avem apă curentă, internet și electricitate, nu?

ALBASTRU - Fecioarele vor trece prin noi provocări la locul de muncă. Bine, vara e o provocare să ajungi la muncă și să stai acolo 6 ore.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.