Cool Stuff

#Funkiss 6 iulie | Sfinte Sisoe! Cald mai e!

Multe furturi: de biciclete, de date personale și de diverse obiecte dintr-o secție de Poliție. O fi de la căldură?

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

371 î.Ch. -  Bătălia de la Leuctra a spulberat reputația de invincibilitate militară a Spartei. Au spart reputația Spartei că sparge tot.

1908 - Robert Peary a început expediția sa la Polul Nord. El a fost prima persoană care a ajuns în cel mai nordic punct al Pământului, satul magic al lui Moș Crăciun.

1919 - Un dirijabil britanic a aterizat în New York, după prima traversare a Atlanticului cu un aparat de zbor, de la est la vest. Zborul a durat 108 ore, deci jumătate din durata unui zbor de astăzi, dacă e să calculăm și perioada de așteptare în aeroport.

1946 - S-a născut Sylvester Stallone, care, alături de Arnold Schwarzenegger, Jean-Claude Van Damme, Chuck Norris și Steven Seagal, a avut vocea Irinei Margareta Nistor.

1957 – Althea Gibson a devenit prima spotivă de culoare care a câștigat turneul de tenis de la Wimbledon. Lupta de pe teren a fost mult mai ușoară decât lupta să ajungă acolo, în ciuda prejudecăților vremii.

1957 - Doi adolescenți au făcut cunoștință și, trei ani mai târziu, au pornit o formație. Care am putea spune că a prins, ținând cont că vorbim de John Lennon și Paul McCartney.

1975 - S-a născut faimosul rapper american 50 Cent. La naștere i-au pus numele 15 Cent, dar a crescut odată cu inflația…

Astăzi se sărbătorește Sfântul Sisoe. Un nume nu foarte răspândit, dar nici uitat! El este în continuare folosit de oamenii care nu suportă „OMG!” și aleg să se mire pe stil vechi.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Cel mai mare furt de date din istorie. Un hacker spune că a obținut datele personale a peste un miliard de chinezi.” „Un amator!” ar fi declarat fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg.

„Bucureștean anchetat de poliție, după ce a scos la vânzare 230 de biciclete, pe care fusese angajat să le transporte.” Până la rezolvarea cazului, bicicletele sunt staționare. 

„Două petiții, semnate de peste 3.000 de persoane, cer suplimentarea numărului de locuri la liceele din București.” Cele două opțiuni ar fi: elevi care învață în schimbul trei sau clase de 70 de elevi. Când e ziua unuia, îi ia 40 de minute să dea bomboane colegilor.

„Fenomen periculos pentru animale: temperatura pe pajiști ajunge la 60-70 de grade Celsius.” Mai multe supermarketuri vor vinde lapte deja dat în foc. Șoferii care conduc des pe lângă turme de vaci confirmă că mirosul specific a fost înlocuit cu unul de hamburger proaspăt.

„54% dintre britanici sunt de părere că ieşirea din UE a mers prost și doresc un nou referendum.” Au vrut afară, acum zgârie la ușă să intre la loc. Englezii chiar sunt pisicile Europei. 

„Salvamontiștii spun că tot mai multe persoane «fără cultură montană adecvată» se expun unor situaţii periculoase.” În traducere, nu mai urcați pe munte în tocuri și șlapi!

„Cum explică CFR Călători de ce sunt probleme cu aerul condiționat în vagoane: E prea cald.” Au spus, practic, că imediat ce se răcorește afară o să putem să ne răcorim și în vagoane. Cine a venit cu explicația asta ar trebui să meargă la iUmor. 

„Un cerb a fost salvat de jandarmii din Harghita, după ce și-a prins coarnele într-un gard electric.” Salvatorii au dus o luptă acerbă să salveze animalul. Din nefericire, evenimentul nu a inspirat un festival Cerbul de Aur feat. Electric Castle.

„Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv după ce au spart sediul unui post de poliţie din judeţul Olt.” Practic, s-au întors la locul faptei.

„Jumătate din București, fără apă caldă din cauza unei defecțiuni.” Cea mai pusă întrebare din Capitală, când vezi o oală pe foc: „Supică sau dușuleț?”

„9 din 10 tramvaie din Capitală n-au aer condiționat. Oameni îndură temperaturi insuportabile.” Hipsterii renunță la pizza la cuptor cu lemne în favoarea pizzei la tramvaiul 41.

😂 Seceta din Italia a ajuns la un nou nivel. Turiștilor care văd gelato nici nu le mai plouă în gură.

WOWDEVĂRUL ZILEI

Balena albastră este cel mai mare mamifer din lume, cântărind peste 140.000 de kilograme și măsurând în lungime peste trei garsoniere în Cluj.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

ROZ - Gemenii vor primi azi vești bune, pe care le așteaptă de mult. Dacă nu le primesc azi, să mai aibă răbdare. Cum au așteptat mult pot să mai aștepte puțin.

ALBASTRU - Berbecii vor trece azi printr-un moment greu, cauzat de cineva apropiat. Poate că „să-ți ții prietenii aproape și dușmanii și mai aproape" nu a fost un sfat chiar așa de bun.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.