Cool Stuff

#FUNKISS 7 IULIE | Ce ne seacă azi: taxele și Dunărea

Liber la topless peste Ocean și serviciu militar obligatoriu prin preajmă. Una caldă, una rece.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1456 - Papa a retras acuzația de erezie adusă Ioanei d'Arc, la 25 de ani după ce a fost executată. Mai bine mai târziu decât niciodată, dar și mai bine înainte de execuție decât după.

1534 - Jacques Cartier a avut primul contact cu aborigenii din ținutul care astăzi este Canada. Comunicarea s-a făcut probabil prin mișcări de hochei.

1881 - La Roma a apărut prima poveste despre Pinocchio, scrisă de Carlo Collodi. Este istorioara unui băiețel de lemn care, pas cu pas, se face mare și, în iarna lui 2014, este ales președinte.

1928 - În Statele Unite, pentru prima dată în istorie, a fost vândută pâine gata feliată. Succesul real de care s-a bucurat a fost o dovadă că leneșii sunt cei mai buni clienți. Pâinea feliată a fost un prim pas către punguțele cu mieji de semințe de floarea-soarelui.

1930 - A murit scriitorul britanic Arthur Conan Doyle. El este cunoscut pentru faimosul personaj Sherlock Holmes, care a apărut în romanele „A Study in Scarlet”, „The Hound of the Baskervilles” și „The Disappearance of Elodia”.

1985 - Boris Becker a devenit cea mai tânără persoană care a câștigat vreodată turneul de tenis de la Wimbledon, la doar 17 ani. Singurul „sport” la care făceam eu performanță la 17 ani era „Heroes III" în rețea.

1992 - Curtea de Apel din New York a stabilit că femeile au același drept ca bărbații de a fi topless în public. Și, cel mai probabil, cu public.

Astăzi sărbătorim Ziua Mondială a Ciocolatei. Dintre toate produsele exportate de America de Sud, semințele de cacao s-ar putea să dea cea mai mare dependență. 

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Azi începe Neversea, cel mai mare festival organizat pe o plajă din Europa.” Următoarele zile și nopți îți aduc muzică în urechi și nisip în troler.

„Avertisment pentru România: 70% din țară suferă de secetă.” Fără apă și cu carburanți tot mai scumpi, miniștrii Mediului și Energiei prognozează că, până în septembrie, vom trăi toți în filmul „Mad Max”. 

„Guvernul crește taxele pe locuințe, dar iartă mașinile de lux. Impozitul la un Maybach de 200.000 de euro, cât impozitul la un apartament de 70.000 de euro.” Teoretic, dacă-i pui apartamentului un motor și patru roți, faci economie. 

„Din 2023, Letonia reintroduce serviciul militar obligatoriu.” O doamnă europarlamentar și fost ministru susține că măsura va fi luată în curând și de Letiția.

„British Museum lansează o expoziţie dedicată hieroglifelor.” Expoziția este alcătuită din mai multe piese pe care Egiptul le cere înapoi de 20 de ani. British Museum sărbătorește faptul că obiectele nu își pot proclama independența de Marea Britanie. 

„România generează o cantitate de deşeuri mai mare decât producţia de grâu.” Este concluzia pe care o trag multe persoane de peste 35 de ani, atunci când văd ce clipuri sunt la modă pe YouTube-ul românesc. 

„Român arestat în Italia în timp ce-și înșela nevasta cu soția vărului său.” Bărbatul a stat în arest zece zile, dar telenovela bazată pe viața lui ar avea cel puțin cinci sezoane.

„Harghita: Apel către turişti şi localnici să nu mai hrănească urşii de la marginea drumului spre Lacul Sfânta Ana.” Urșii n-au mai coborât în oraș de trei săptămâni și localnicii își fac griji.

„Medicii au făcut inventarul bolilor pe care le putem lua în vacanță.” Cine nu vrea să ia anumite boli în vacanță poate lua, în schimb, titulara.

„O populară jucătoare de volei din Brazilia câștigă de 50 de ori mai mulți bani din OnlyFans decât din sport.” Unul e sport de echipă, celălalt e mai mult simplu masculin. 

„Piaţa din România este invadată de pungi de plastic biodegradabil false.” Un pic mai îngrijorător e că, uneori, nu sunt biodegradabile nici fructele cu care vii în pungă de la supermarket.

„Dunărea, la cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani. Guvernul face apel la români să nu facă risipă.” Dunărea trece prin zece țări și fix NOUĂ ne spun să nu risipim? Să ia și ei mai puțin, să ajungă la toți!

😂 Mai mulți astronauții NASA dorm de 3 zile în Centrul Spațial Kennedy, după ce zborul lor a fost amânat. Bagajele lor au ajuns deja pe Stația Spațială Internațională.

😂 Mai mulți conspiraționiști români le cer autorităților să instaleze aparate de aer condiționat în tunelurile dacice de sub Marea Neagră.

😂 Cum îți dai seama că un profesor universitar merge prea rar la sală? În iunie îi spune trainerului “ne vedem în toamnă”.

😂 Dacă un prieten te cheamă la alergat într-o sâmbătă dimineață, poți să juri că nu poți, pentru că ai o întindere. Nu trebuie să știe că ai întindere pe canapea, la aer condiționat.

WOWDEVĂRUL ZILEI

O pisică portocalie a fost, timp de 20 de ani, primarul de onoare al unui oraș din Alaska. În sfârșit, un primar blană.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

ROZ - Vărsătorii sunt azi liberi de orice reproș. Pentru că cine nu muncește, nici nu greșește. Azi e ziua perfectă să freci menta, după care să tai frunzele la câini.

ALBASTRU - Peștii vor avea azi mici probleme de sănătate. O durere aici, una acolo. Poate-au crezut că e vineri azi și i-a rănit în suflet adevărul.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.