Cool Stuff

#FUNKISS 11 IULIE | Trotinete, cearceafuri și campioni

Sunt puține lucrurile de care ne putem bucura. Excepțional, de obicei nu-i niciunul!

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1997: Președintele Statelor Unite, Bill Clinton, a venit într-o vizită scurtă de opt ore la București. Alt președinte SUA care a vizitat România a fost Richard Nixon. Poate fi doar o coincidență că mandatele ambilor au avut câte o vizită în România și câte un scandal.

1533 - Papa Clement al VII-lea l-a excomunicat pe regele Henric al VIII-lea al Angliei, care și-a pornit propria religie, în care divorțul era OK.

1917 - Începe Bătălia de la Mărăști, în cadrul Primului Război Mondial. Una dintre rarele victorii ale României în fața Germaniei la Mondiale.

1934 - S-a născut designerul vestimentar Giorgio Armani, ale cărui creații pot fi cumpărate din cele mai luxoase magazine, dar și de la taraba lui „Toni Italianu'" din Piața Obor.

1804 - Vicepreședintele SUA, Aaron Burr, îl rănește fatal pe secretarul Trezoreriei, Alexander Hamilton, într-un duel. Astăzi, duelurile politice sunt doar în declarații. „Din nefericire" ar spune nostalgicii.

Este ziua mondială a populației, stabilită de Națiunile Unite în 11 iulie 1987, când populația Pământului a depășit cinci miliarde de oameni. Se estimează că vom ajunge la opt miliarde în primele luni ale anului 2023. Acum înțelegi de ce e mereu coadă la pașapoarte? Dacă fiecare dintre cele opt miliarde de oameni ar ocupa un spațiu cât o garsonieră în Cluj, toată populația Planetei ar încăpea în Cluj. Asta nu se întâmplă pentru că nu toată lumea își permite chiriile din Cluj.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„David Popovici, medalia de aur 100m liber, la Campionatul European de înot juniori.” Și până și el stă afară din apă când vede steagul roșu ridicat de salvamari, s-a înțeles?

„Alexia Ioana Tatu, campioană Wimbledon, Under-14. În finală a întâlnit tot o româncă, pe Andreea Soare.” Unii boicotează rachetele anti-grindină, alții fac performanță cu alt fel de rachete. 

„Noi reguli și restricții pentru mersul cu trotineta electrică prin București.” Întrebarea e - în ce se bagă șpaga dacă trotineta nu are talon?

„Germania a început raționalizarea apei calde." În România nu e necesară, avariile se asigură că românii, cel puțin din Capitală, fac duș cel mult o dată la cinci zile. 

„Pe unele plaje din Spania este ilegal să construiești castele de nisip." În România apar blocuri de opt etaje fără autorizație și credeți că nu facem noi un castel de nisip? Plus, probabil mulți români care fac castele de nisip sunt constructori de poduri care testează materiale noi.

„Ultima fiță pe litoral: Un loc de cearceaf lângă mal costă 200 de lei pe zi." La cât costă parcările, oamenii o să ia șezlong și-o să lase BMW-ul pe cearceaf.

WOWDEVĂRUL ZILEI

Oamenii de știință au descoperit că cei mici încep să-și dea seama când sunt mințiți în jurul vîrstei de șapte ani. Ca adulți, pierd abilitatea asta doar când sunt îndrăgostiți, sunt alegeri sau se uită la reclame.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

ROZ - Săgetătorii își vor folosi talentul pentru a impresiona pe cineva apropiat. Din nefericire, atrăgând și niște râcă și dispreț, ca orice geniu neînțeles.

ALBASTRU - Vărsătorii descoperă ceva nou. Care-i enervează la culme și care, cumva, le place tuturor celorlalte zodii.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.