Cool Stuff

Funkiss 14 iulie | Liberté, Égalité, Beyoncé!

Franței i-a căzut Bastilia, bursa și-a luat țeapă și Grecia e noua Eforie Sud.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

Se împlinesc fix cinci luni de la Valentine’s Day. Dacă soțul/iubitul nu a marcat corect evenimentul, e o zi perfectă să-i reamintești. Și mai bine, e o zi pefectă să fii supărată pe el, fără niciun motiv aparent.

1223: Ludovic al VIII-lea a devenit rege al Franței după moartea tatălui său, Filip al II-lea. În majoritatea monarhiilor, răspunsul întrebării „who died and made you king?” este „tata”.

1582 - A fost tipărită prima traducere parțială, în limba română, a Vechiului Testament. Cu toate că a fost o publicație incredibilă pentru secolul 16, mai mulți oameni au ales totuși să aștepte filmul. 

1789 - A avut loc Căderea Bastiliei, eveniment care a marcat începutul Revoluției franceze, motiv pentru care 14 iulie a fost aleasă de francezi ca zi națională.  Amintim aici că revoluția franceză s-a desfășurat sub deviza „Liberté, Égalité, Beyoncé”.

14 iulie marchează primul (1967) și ultimul (2010) eveniment al vieții Mădălinei Manole, una dintre cele mai mari voci ale României! 


ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Primăria oraşului New York a lansat un ghid cu măsuri în caz de atac nuclear.” O măsură din ghid este să te adăpostești într-o clădire. Și în București ar fi recomandat, în ciuda unor clădiri care sunt la un strănut strașnic distanță de prăbușire.

„Iași. Doi copii plimbați de tatăl lor în portbagajul întredeschis.” Așa e când ai familie marfă.

„Un val de aer tropical loveşte România. Maxime de peste 35 de grade la umbră.” Mai multe zone din țară vor avea cod galben, care se pare că la piscinele private înseamnă cu totul altceva. Președintele ar fi declarat „35 de grade sunt 35 de grade.”

„Bursele europene s-au prăbușit după un raport fals privind inflația din SUA.” Investitorii sunt aparent obișnuiți doar cu capătul de la care pleacă o țeapă.

„Noua variantă super mutantă a Covid, numită «Centaurus», stârnește îngrijorare.” Nu, numele nu vine de la faptul că este pe jumătate cal, dar este totuși îngrijorător când apar versiuni noi de Covid mai repede decât de iPhone.

„«Superalimentul» care nu lipsește din meniul lui Cristiano Ronaldo și al marilor campioni: algele.” Un adevărat bufet îi așteaptă pe marii campioni pe plajele stațiunilor sudice de pe litoralul Mării Negre. Poftă bună!

„Mașină de la pompe funerare adusă la RAR. Era reparată cu spumă și carton.” Șoferul spera la fiecare drum să nu fie ultimul și pentru el.

„Un turist român aflat la al șaptelea concediu în Grecia: «Sunt mulți care spun că s-a transformat în Eforie Sud»" Nici nu aveam idee că Grecia a devenit așa de scumpă.

„Franța, Portugalia și Spania se confruntă cu imense incendii de pădure.” De ani întregi, mai mulți eroi necunoscuți salvează România de această soartă, eliminând materia primă cu drujbe și camioane.

😂 NASA recunoaște: cu noul telescop spațial James Webb pot vedea notele astronomice de la restaurantele din Mamaia.

😂 Primăria unui oraș din sudul României este în alertă după ce compania responsabilă pentru repararea podurilor a cumpărat 12 tone de piese Lego.

WOWDEVĂRUL ZILEI

Cangurii nu pot să meargă cu spatele. Poate și din cauza faptului că marșarierul a fost inventat după ce primele modele de canguri au fost deja lansate. Cangurii nu pot merge cu spatele, dar, odată ce s-au întors spre tine, pot să prindă 71 de kilometri la oră pe distanțe scurte. Cel mai ușor enervezi un cangur cu întrebarea „ai un pui în maruspiu sau te bucuri să mă vezi"?

ASTRE ROZ-ALBASTRE

ROZ - Scorpionii vor avea o zi foarte productivă, cu multă energie pozitivă. Acum, e alegerea lor dacă stau frumos și așteaptă să le treacă.

ALBASTRU - Aparent fără motiv, Universul s-a supărat pe Balanțe. Aparent cu sensul că știți voi de ce. Ai niște scuze de cerut sau o promisiune de ținut și o să îmbunezi și Universul. 

ALBASTRU - Astăzi, Peștii vor fi învăluiți de o atmosferă plină de confuzie și întrebări fără răspuns. Am putea spune că nu sunt în apele lor.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.