Cool Stuff

Funkiss 15 iulie | Ești 99% Elon Musk!

Bill Gates rămâne fără bani, Hemsworth fără carne și Bucureștiul fără câteva metrouri

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1606 - S-a născut Rembrandt Harmenszoon van Rijn, unul dintre cei mai faimoși pictori din lume. Ca gențile Louis Vuitton și teneșii Nike, doar o treime din picturile Rembrandt de pe piață sunt originale.

1640 - A fost inaugurată prima universitate din Finlanda, la Turku. Ce căuta Turku în Finlanda? De ce era el ca pistolul? Poate că nu vom ști niciodată.

1799 - Un căpitan din armata Franței a descoperit Piatra din Rosetta în timpul campaniei din Egipt. Ca multe alte artefacte, două furturi mai târziu, ajunge într-un muzeu din Marea Britanie.

1834 - A fost abolită Inchiziția spaniolă, după aproape 356 de ani. Imaginează-ți „Game of Thrones", dacă ar fi avut 356 de sezoane, toate la fel de bune ca ultimul. Și încă o chestie:


1858 - Au fost tipărite, în Moldova, primele mărci poștale. Prima emisiune cuprindea patru ilustrații: „cap de bour” și alte trei lucruri pe care le strigau la vremea respectivă femeile nervoase.

1962 - Echipa feminină de handbal a României a câștigat Campionatul Mondial. Echipa de fotbal a României a denunțat 2.300 de hențuri nepenalizate de arbitru.

1988 - Premiera filmului „Greu de ucis”. Contrar titlului, filmul nu este despre obiceiul românesc de a da șpagă. Titlul seriei „Greu de ucis" minte mult mai puțin decât titlul seriei „Misiune imposibilă”.

2006 - S-a lansat Twitter, una dintre cele mai folosite platforme de social media. În România nu e folosită foarte mult, aici o știm ca site-ul ăla care l-a blocat pe Donald Trump. Mai recent, vorbim de Twitter pentru că Elon Musk i-a păcălit că vrea să-i cumpere.

2012 - S-a lansat una dintre cele mai ascultate piese din lume. A avut un succes la fel de surprinzător ca inchiziția spaniolă. Și asta o să ne ia tot 356 de ani să o uităm. 


ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că nu poate dormi de grija fermierilor români.” E clar, hitul verii 2022 va fi Connect-R cu „Eu Daea nu dorm”.

„Bill Gates a promis să iasă din topul celor mai bogați oameni din lume.” Să vină în România să vadă ce ușor e: treci averea pe numele rudelor și se rezolvă.

„Haos în aeroporturi: O tânără a rămas fără bagaje în valoare de 10.000 de dolari.” „Wow, chiria pe șase luni.” - cineva din Cluj, probabil.

„Pescarii din Chile au prins un pește de peste cinci metri lungime.” Ei au spus că de obicei are șapte, dar era rece apa. Pescuitul și condusul unui tir pe sub un pod sunt singurele activități în care mărimea contează.

„O turistă româncă din Grecia a găsit un scorpion în camera de hotel.” Dacă îl învingea, ar fi urmat Sub Zero, Raiden și Goro și restul personajelor din jocul Mortal Kombat. 

„Metrourile din București vor avea întârzieri.” Frumos gestul de solidaritate față de CFR. Ieri le-a mai luat foc încă o locomotivă.

„Laptele şi brânza s-au scumpit cu 20% în ultimul an.” Pentru a reduce cheltuielile, noile expresii acceptate sunt „Brânză mediocră în burduful de câine”, „Lapte SAU miere” și „Frate, frate, dar brânza-i pe 20% mai mulți bani.” 

„O dronă militară americană a căzut pe câmp, la Câmpia Turzii.” La ce secetă e în țară, fermierii din zonă s-au bucurat că au ce culege.

„Chris Hemsworth nu a mâncat carne în ziua în care a sărutat-o pe Natalie Portman în «Thor: Love and Thunder» («Thor: Iubire și Tunete»).” Aha, deci doar crenvurști și parizer.

„Autorităţile din Buşteni vor încerca să îndepărteze urşii din oraş cu ajutorul razelor laser şi sunetelor.” Oare înseamnă că o să avem festival nou în Bușteni? Probabil o să cânte și WRS. Și o să se numească



WOWDEVĂRUL ZILEI

La nivel de ADN, diferența dintre două persoane este de doar 0,1%. Deci și tu, și eu suntem 99,9% identici cu Ryan Gosling, dar și 99,9% identici cu Petre Daea.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

ROZ - Leii își dezlănțuie firea creativă, cu sensul că le vor crea probleme celor din jur. 

ALBASTRU - Berbecii, Taurii, Gemenii, Racii, Fecioarele, Balanțele, Săgetătorii, Capricornii, Vărsătorii și Pești vor fi umpluți de probleme create de un Leu.

ROZ - Scorpionii sunt „pe chill", se relaxează în camera unei românce din Grecia.

La final, pe scurt, meteo și economie:

Gradele românești: 📈

Leul românesc: 📉


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.