Cool Stuff

Funkiss 19 iulie | Vom avea Poliție second hand?

Jocuri Olimpice în Moscova? Turnul Eiffel în Spania? Gheață în ceaiul englezesc? Ce lume nebună!

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

64 - A izbucnit Marele Incendiu al Romei, care a pornit și una dintre primele teorii ale conspirației: că Nero ar fi ordonat incendiul pentru a face loc unui nou palat. Dar, pe vremea aia nu exista Recorder, deci nu vom afla niciodată adevărul. 

1845 - A izbucnit Marele Incendiu din New York din 1845. Anul este prezent în numele evenimentului pentru că orașul a trecut prin unsprezece incendii imense, motivul pentru care astăzi, clădirile din Manhattan sunt făcute din sticlă și oțel. Adevărații conspiraționiști vor spune că și incendiul din 1845 a fost pornit tot de împăratul Nero.

1903 - Maurice Garin a câștigat primul Tur al Franței după ce a mers pe bicicletă echivalentul tuturor autostrăzilor din România. De două ori și jumătate. 

1977 - A fost trimis și recepționat primul semnal GPS. Mesajul trimis a fost, evident „în 100 de metri, faceți dreapta”.

1977 - S-a născut Benedict Cumberbatch, care l-a jucat atât pe Sherlock Holmes, cât și un un super-erou. Sau mă gândeam la Robert Downey Jr.? Sau la Henry Cavill? 


1980 - A avut loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din Moscova. Eveniment care merită menționat, pentru că nici nepoții noștri nu o să mai vadă JO găzduite de Moscova.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Protest spontan pe drumul care duce spre baza militară NATO de la Cincu. Oamenii sunt nemulțumiți de starea șoselei." De-aia s-a pus acolo baza NATO, că se ajunge numai cu șenilata sau elicopterul.

„Sindicaliștii din poliție, nemulțumiți de noile uniforme. / Echipamentul «Bazar Europa» costă 5.000 de lei.” Noile uniforme arată atât de ieftin încât nu-ți dai seama dacă polițiștii filează din boschet sau acolo locuiesc.

„Record pentru Marea Britanie: se vor atinge și 40 de grade Celsius.” Pentru prima dată în istorie, un nou ingredient va intra în clasicul ceai englezesc - gheața.

„O femeie din SUA a fost arestată pentru că şi-a înscenat răpirea în India pentru a-şi şantaja părinţii.” Ar fi trebuit să folosească metoda tradițională și legală de a-ți prăda rudele de bani: nunta.

„O fostă sportivă de succes face avere din vânzarea șosetelor folosite.” Cum unii se îmbracă de la second hand, alții se încalță de la second foot.

„Un val de aer tropical va traversa întreaga țară.” Prețurile mari și parcările scumpe au convins valul tropical să evite Mamaia.

😂 Marea Neagră, inofensivă în următoarele zile. Enel a anunțat că a tăiat curenții pentru neplata facturii.

😂 Pentru a se alinia temperaturilor din restul Europei, Guvernul promite să compenseze cu 5 grade fiecare termometru.

😂 RO-Alert a fost declanșat din greșeală în Sibiu după ce un cetățean a anunțat la 112 că a văzut la o terasă un moș cu Martini.

WOWDEVĂRUL ZILEI

Turnul Eiffel a fost propus mai întâi Barcelonei, dar Spania a refuzat proiectul pe motiv că nu se potrivea cu estetica orașului (era urât). Astăzi, Turnul Eiffel este cel mai vizitat monument din lume, locurile doi și trei fiind deținute de:


ASTRE ROZ-ALBASTRE

ROZ - Multă distracție azi pentru Scorpioni. Dacă nu sunteți în concediu, poate că ar fi trebuit să fiți. Bine, gândul ăsta îl avem mulți și 300 de zile pe an.

ALBASTRU - O zi fără încredere în sine pentru Vărsători. Nu uita, dacă îți dorești ceva cu adevărat, bagă timp și efort, că Universul e ocupat să conspire în favoarea milionarilor.

ALBASTRU - Dacă Fecioarele trebuie să ia niște decizii mari, mai bine la amână pe mâine. Într-o zi ca asta, un american a cumpărat două pizza cu 10.000 de bitcoin, care azi ar fi valorat peste 218 milioane de euro.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.