Cool Stuff

Funkiss 25 iulie | Da’ cu berea ce-ați avut?

Dezastre, de la căldură de foc și erupții vulcanice la bere vărsată pe străzile Coreei de Sud.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

306 - Constantin I a fost proclamat împărat al Romei. El a rămas cunoscut pentru reformele sale, victoriile militare și rolul principal în șlagărul popular „Constantine, Constantine".

1554 - Maria I a Angliei s-a căsătorit cu Filip al II-lea al Spaniei. Au avut un aperitiv cam uscat, dar sarmale incredibile. Din darul de nuntă, cei doi au cumpărat insulele Filipine.

1718 - Țarul Petru cel Mare a ordonat construcția Palatului Kadriorg, dedicat soției sale, Ecaterina. Sigur făcuse el ceva.

1788 - Wolfgang Amadeus Mozart termină de compus Simfonia nr. 40 în Sol minor. Documentele vremii atestă că piesa rupea în cluburi. 


1837 - În Londra are loc prima demonstrație de utilizare a telegrafului electric. Primul mesaj trimis prin telegraful electric: „ASL PLS”.

1944 - Trupele aliate cuceresc Normandia în cadrul celui de-al Doilea Război Mondial. Altfel spus, au avut escală în Franța pe drum spre Germania.

1967 - S-a născut Matt LeBlanc, actorul care a jucat în serialul „Friends" actorul Joey Tribbiani, care a jucat în serialul „Days of our Lives” doctorul Drake Ramoray.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Un tren a stat blocat două ore în câmp, după ce locomotiva garniturii Craiova - București Nord s-a stricat din cauza temperaturilor ridicate.” Probabil că la asta se referă „Mersul trenurilor” - pleci cu trenul, dar ajungi la destinație mergând pe jos.

„Un transport de bere din Coreea de Sud s-a răsturnat sub ochii trecătorilor.” Nimeni nu a fost rănit, dar bărbații prezenți vor avea coșmaruri luni întregi. 

„Viitorii medici ai României au avut astăzi primul examen din carieră.” Și, dacă se descurcă bine la toate examenele, pot să fie chiar viitorii medici ai Germaniei, Austriei sau Franței.

„Erupția vulcanului Sakurajima, din oraşul Kogoshima, a aruncat cenușă la doi kilometri și jumătate de crater.” A fost necesar ca autoritățile japoneze să convingă mai mulți turiști români că nu, aceea nu este zona de grătare.

„Justiția «funcționează prost», cred trei din patru francezi.” Se pare că unul din patru francezi a stat în România cel puțin un an și știe că se poate și mai rău.

„Un robot care juca șah cu un băiat de șapte ani i-a rupt degetul în timpul partidei.” Programatorii robotului au uitat să-l învețe cum să piardă cu niște demnitate. 

WOWDEVĂRUL ZILEI

Există o specie de meduze a căror otravă îți dă anxietate și stres. Știu la ce te gândești, „oare de-aia mă simt așa în dimineața asta, m-a ciupit o meduză?" Nu, e doar o zi de luni, care are cam același efect.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

ROZ - Fecioarele încep cu dreptul săptămâna, plini de încredere și chef de muncă. Problema, când ești în vârf, e că mai ai o singură direcție în care să te duci…

ROZ - Scorpionii au una din zilele alea în care parcă tot ce încearcă le iese bine. E bine să o folosească, pentru ei vine câte o zi de-asta la fiecare doi ani.

ALBASTRU - Taurii vor avea azi un conflict cu un coleg, prieten sau membru al familiei. Cel mai probabil cu cineva care, în zodiacul chinezesc, e în zodia Bivol.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.