Cool Stuff

Funkiss 27 iulie | LMA, omule Smiley!

Revine masca de protecție? Câți ani face Smiley? Ce a găsit poliția într-o borsetă uitată din Vâlcea? Recunosc, am mai multe întrebări decât răspunsuri.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1214 - Philip al II-lea al Franței câștigă bătălia de la Bouvines. Localitatea era denumită așa după faptul că toți locuitorii erau în zodia Taur.

1299 - Osman I invadează Nicomedia, acțiune considerată de căpătâi pentru formarea Imperiului Otoman și eventuala apariție a telenovelelor turcești.

1929 - Convenția de la Geneva a fost semnată de 53 de națiuni. Tratatul se referă la tratamentul prizonierilor de război, inclusiv interzice tortura lor. Este citat cel mai des de bărbații ale căror neveste ar dori să-i epileze pe piept cu ceară. 

1940 - Bugs Bunny a debutat pe micile ecrane, în desenul animat „A Wild Hare” („Un Iepure Sălbatic”). Da, Bugs Bunny împlinește astăzi 82 de ani, în ciuda speranței de viață a unui iepure, de nouă ani.

1956 - România devine membru UNESCO, una dintre puținele instituții care protejează Delta Dunării de asfaltare și mânăstirile din Moldova de geamuri de termopan.

1983 - S-a născut Andrei Tiberiu Maria, artistul cu numele de scenă Smiley. Cele mai memorabile reușite ale lui sunt relația cu Gina Pistol, fiica lor Josephine și tunsoarea din 18 iunie. Ah, da, și cariera muzicală de 21 de ani.

2018 - Cea mai lungă eclipsă totală de Lună a secolului XXI - 103 minute. Asia Centrală a asistat la integritatea eclipsei, ceea ce înseamnă că pentru aproape două ore, cele mai confuze creaturi de pe Pământ au fost vârcolacii din Uzbekistan.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Tânăr din satul Drogu, prins cu droguri la el.” O bătrână din Urlați a fost amendată pentru tulburarea liniștii publice, un bărbat din Flămânzi e arestat pentru furt de mâncare și un grup de tineri din Dealul Bucii s-a trezit cu dosar penal pentru expunere indecentă. Slobozia ne-a înaintat o cerere oficială să nu fie inclusă în această glumă.

„Datoria Metrorex către Alstom România, comp: 162 milioane lei.” Ironic, compania este îngropată în datorii și luminița de la capătul tunelului e un tren care s-a defectat.

„Presa de la Moscova scrie că, pe fondul unei dispute legate de războiul din Ucraina, un grup de turişti polonezi a bătut un grup de turişti ruşi la un hotel din Alanya, Turcia.” Martorii spun că a fost mai mult o operațiune specială a turiștilor polonezi. Probabil tot mai mulți turiști ruși sunt întrebați, la cazare în orice țară europeană „ocupație?” Hotelierii explică tot mai des că „all inclusive" nu se referă și la regiuni ale țării.

„Românii vor ajunge să cheltuie anul acesta șase miliarde de euro pe vacanţe în străinătate.” Suma ar fi putut să fie dublă dacă nu se anula niciun zbor.

„Câinele-robot Xiaomi CyberDog ajunge pentru prima dată în România.” După un weekend în care puteți să-l vedeți, veți putea să-l auziți lătrând într-o garsonieră din sectorul 4.

„Ministrul Sănătăţii, despre utilizarea canabisului în scop medicinal: Aşteptăm punctul de vedere al Agenţiei Europene a Medicamentului.” A rulat subiectul și l-a pasat mai departe.

„Primarul unei comune din Gorj oferă recompense celor care își pârăsc vecinii că risipesc sau fură apă.” În prima zi, 25 de localnici și-au pârât rudele că le-au oferit vinul alb șpriț.

„Rafila recomandă masca de protecție, dar nu garantează că va da rezultate.” Exact relația dintre muncă și dorința să fii bogat.

„Un tânăr este cercetat penal după ce a uitat o borsetă plină cu cannabis într-un mall din Vâlcea.” Of, păi nu așa prinzi traficanții. O sugestie de titlu: „Un tânăr este așteptat să-și recupereze borseta nedeschisă uitată într-un mall din Vâlcea.”

„Şcoala de Vară de Astronomie, la Galaţi, unde există cel mai mare telescop din România destinat publicului.” Organizatorii spun că telescopul este destul de puternic încât să vezi Marte, Venus și nivelul la care a ajuns indicele ROBOR.

„Un bărbat i-a aruncat unei femei maşina în lacul Mujdeni, din Maramureş. Cei doi ar fi în proces de divorţ. Pagubele se ridică la peste 4.000 de euro.” Daunele ar fi fost și mai mari dacă evenimentul s-ar fi întâmplat în Constanța, pentru că se adăuga și prețul parcării în lac.

„Bărbat filmat în timp ce se spăla pe dinți în apa mării.” Un gest care previne cariile combinat cu unul care poate cauza vreo 20 de boli periculoase. Inclusiv peștilor din zonă.

WOWDEVĂRUL ZILEI

Studiile arată că femeilor cu IQ mai mare le este mai greu să găsească un partener de viață. O femeie inteligentă este mai fericită singură decât într-o relație cu cineva cu care nu se potrivește. Pe scurt, pentru cititorii burlaci - nu ești tu urât, sunt ele deștepte.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

ROZ - Vărsătorii își fac griji degeaba. Chestia aia înfricoșătoare pe care o ai de făcut azi e mai ușoară decât crezi. Mai puțin dacă ai treabă la ANAF. 

ROZ - Capricornii învață în sfârșit să iasă din umbră. Bravo vouă, dar poate așteptați să nu mai fie 41 de grade la soare.

ALBASTRU - Unii Gemeni vor regreta o decizie veche și greșită. Recomandăm să filmeze și să încarce pe YouTube un clip de aproape 4 minute cu titlul „IERTAȚI-MĂ, [categorie de oameni pe care i-ați insultat]”.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.