Cool Stuff

Studiu: Americanii nu reușesc să-l înțeleagă pe Tom Hardy

Ai avut nevoie de subtitrări cât timp ai urmărit „Peaky Blinders”?

Ei bine, nu ești singurul. Potrivit unui studiu făcut de cei de la Preply, americanii au urmărit cel mai greu dialogul lui Tom Hardy din serial; apropo de asta, seria a fost votată drept cel mai greu de înțeles serial de la TV.

Fanii lui Hardy nu vor fi surprinși de vestea asta, deoarece el ia deseori roluri în care e nevoit să mormăie.

Însă nu este singura vedetă care generează astfel de probleme pentru publicul din State, și Tom este urmat de Sofia Vergara, Arnold Schwarzenegger, Sean Connery, Johnny Depp, Jackie Chan, Ozzy Osbourne, dar și Benedict Cumberbatch.


La capitolul „seriale greu de înțeles fără subtitrare”, în top sunt cele europene, cum ar fi „Derry Girls”, „Game of Thrones,” „Outlander”, și „Downton Abbey.”

Scopul studiului a fost acela de a analiza cât de des sunt folosite subtitrările la filmele americane, mai ales că practica a devenit din ce în ce mai comună în rândul tinerilor. În urma sondajului în care au fost implicați 1200 de oameni, concluzia a fost că 50% dintre americani folosesc subtitrări mereu.


Numărul acestora crește dacă este analizat pe categoriile de vârstă - spre exemplu, generația Z folosește subtitrări mereu.

Organizatorii și-au dorit să înțeleagă motivul acestui trend, iar răspunsul este dat de faptul că mulți nu înțeleg accentul actorilor; alții se uită la show-uri încet și vor să înțeleagă mai bine, în timp ce unii oameni profită de subtitrări pentru a învăța o limbă nouă.

Plus de asta, noua generația consumă informații în marte parte de pe telefon, iar când urmăresc video-uri în transportul în comun sau în medii haotice, subtitrările îi ajută să se focuseze.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.