Cool Stuff

KIMARO 2022: 5 melodii via Spike pe care ne dorim să le ascultăm LIVE

Sărbătoarea muzicii românești te invită la trei zile legendare de distracție.

În perioada 12-14 august ești așteptat la un eveniment minunat, dominat de muzică de calitate. Kiss FM, Magic FM și Rock FM își dau mâna și prezintă KIMARO 2022: trei seri de neuitat, alături de artiștii tăi preferați, în Constanța.

Concertele vor avea loc în Parcarea Plajei Modern, la malul mării, iar intrarea este liberă.

Abia așteptăm să ne bucurăm împreună de muzică, iar până atunci, pentru a te introduce în atmosferă, ți-am pregătit cinci piese pe care ne dorim să le ascultăm LIVE de la Spike.

Artistul va urca pe scenă sâmbătă, 13 august, în seara Kiss, alături de Delia, Antonia și Voltaj. Care este piesa ta preferată de la el?

Spike - ZEU

„Zeu” este o piesă hip-hop, o satiră a societății actuale, în stilul care l-a consacrat pe artist, scrisă chiar de el. Videoclipul piesei îl prezintă pe Spike într-o manieră sarcastică, trăind confortul unui stil de viață luxos, după cum sugerează titlul piesei. 

La finalul clipului însă, aflăm că acesta este de fapt angajat în casa unor bogătași, Spike fiind grădinarul lor. Clipul a fost regizat de Raluca Netca și filmat de Alexandru Chițu (BMAID), iar de producție s-a ocupat Arkomo Film. „M-am simțit zeu la filmări, totul a mers blană!”, a mai declarat Spike.


Spike - Manele

Alături de Vlad Lucan, Spike a găsit formula perfectă pentru un beat care se plia pe trend-ul actual. „Totul a pornit de la Vlad Lucan, care a produs piesa. A durat o zi, am făcut o schiță și m-am filmat. Am cântat «Manele, manele! Hibidi-hab!» imediat ce am auzit beat-ul. Nu făceam practic nimic, dar să nu uit ghidul.

A fost foarte greu să scriu strofele alea. Am prieteni care încă nu au înțeles de ce fac repetiția. Era simplu să o arunc la caterincă, dar am vrut să echilibrez piesa să sune așa cum îmi place mie. Să aibă o direcție, nu să arunc o piesă la vrăjeală”, a zis Spike.


Spike - Paparude

„Paparude” este o piesă cu accente folclorice în colaborare cu Surorile Oșoianu, la pachet cu un videoclip autentic rupt din lumea lui Paul. Videoclipul vine ca o radiografie a vremurilor superficiale pe care le trăim, evidențiind contrastul dintre viața afișată pe rețelele sociale și cea reală. Melodia este un mix de hip-hop, folclor și trap și odată ce o asculți parcă nu mai poți să ți-o scoți din minte.


Spike - Salcâmii

Printr-o serie accelerată de vizualuri, artistul exprimă metafora salcâmilor regăsiți în versurile piesei, un haos generat de lume în interiorul minții lui. Clipul piesei „Salcâmii” vine ca reflecție asupra haosului din jurul nostru, pe care îl ignorăm în dinamica zilnică. Vizualurile scurte, care trec rapid de la un cadru la altul, sunt o tehnică de a capta mai bine imaginea în subconștient, folosită în general în reclamele publicitare.

În videoclip pătrundem rapid în Lumea lui Paul, în interiorul minții lui. În exterior e haos, iar mintea filtrează prea rapid tot ce se întâmplă, fără a avea puterea de a ține pasul. Melodia asta a fost pe repeat la radio și încă nu ne săturăm de ea.


Spike - Naufragiat

După ce a câștigat Red Bull SoundClash 2022, în competiție cu Irina Rimes, artistul a venit în atenția noastră cu o nouă piesă-hit. În melodia asta, Spike renunță puțin la stilul său ironic și are o abordare sensibilă, ușor melancolică. Piesa s-a lipit de inimile noastre și abia așteptăm să o ascultăm live.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.