Cool Stuff

Funkiss 29 iulie | Scandal, controverse și amenzi

Amendă de șase milioane de euro, slujbă pe o saltea gonflabilă și un asteroid în Vâlcea. Trăim vremuri interesante.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

Este Ziua Internațională a Tigrului, singura zi în care vânarea acestor animale ar trebui să fie legală, cu condiția să fie de la egal la egal: fără haine și cu mâinile goale. Multă baftă!

904 - Salonicul a fost cucerit de către luptători musulmani, care au prădat orașul timp de o săptămână. Este, oficial, prima vacanță all-inclusive din Grecia.

1836 - A fost inaugurat Arcul de Triumf din Paris. Arcul de Triumf din București a fost inaugurat 100 de ani mai târziu și este atât de asemănător cu originalul, încât turiștii francezi care-l văd își sună rudele din Paris să le întrebe dacă mai e acolo. 

1848 - Un grup de tineri, în frunte cu Anton Pann, a intonat, pentru prima oară, „Deșteaptă-te, române”, imnul Revoluției pașoptiste și, mai târziu, imnul național al României. Se împlinesc 174 de ani de apăsat butonul snooze.

1948 - După o pauză de 12 ani, cauzată de Al Doilea Război Mondial, în Londra se dă startul celei de-a XIV ediție a Jocurilor Olimpice de vară. Din diverse motive, Germania și Japonia nu au fost invitate.

1952 - La Jocurile Olimpice de la Helsinki, Iosif Sîrbu câștigă prima medalie olimpică de aur a României, la proba de tir, singura probă la care medaliile se dau la nimereală.

1957 - Pe NBC a avut premiera show-ul „Tonight Starring Jack Paar”, care a pus bazele talk-show-urilor moderne și a stabilit regula cum că prenumele gazdelor trebuie să înceapă, aproape exclusiv, cu litera J: Jack Paar, Jimmy Kimmel, Jon Stewart, Jay Leno, Jimmy Fallon, Johnny Carson, James Corden, John Oliver, Jerry Springer.

1958 - Președintele Dwight D. Eisenhower semnează documentul care pune bazele NASA. Scopul secret al agenției a fost dintotdeauna să ascundă că Pământul este plat.

1981 - Prințulul Charles s-a căsătorit cu Lady Diana Spencer. Evenimentul a fost privit la televizor de peste 750 de milioane de oameni de pe planetă, poate și pentru că imediat după nuntă, Regina a anunțat cine l-a împușcat pe JR.

1987 - Prim-ministrul Marii Britanii, Margaret Thatcher, și președintele Franței, François Mitterrand, au semnat acordul de legare a celor două țări printr-un tunel pe sub Canalul Mânecii. Conform studiilor realizate de militanții pro-Brexit, tunelul era folosit cel mai des pentru a importa imigranți care să le fure joburile englezilor și pentru a exporta mormane de bani pe care Regatul le plătea Uniunii Europene.

2005 - Astronomii au anunțat descoperirea planetei pitice Eris. Descoperirea a dus, un an mai târziu, la revocarea statutului de planetă a lui Pluto. Săracul Pluto, a fost descoperit, numit, fotografiat și a pierdut statutul de planetă, toate în mai puțin de o rotație în jurul Soarelui.

2013 - În Elveția, 25 de oameni au fost răniți ușor într-o coliziune a două trenuri de pasageri. Probabil că mecanicii au chiulit la ora de matematică în care s-au predat problemele de tipul „dacă două trenuri pleacă din gări aflate la 40 de kilometri distanță…” În România de azi, genul ăsta de coliziuni sunt rare, pentru că un tren va avea zece kilometri la oră, deci va fi ușor de oprit. Iar celălalt tren va avea locomotiva în flăcări, deci va fi ușor de văzut.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică a lansat un proiect de tehnologie aerospațială care urmărește să exploateze resursele minerale din asteroizi.” Da, Elon Musk, în parteneriat cu NASA încă testează rachete, dar adevărata reușită va veni de la  cosmobaza din comuna vâlceană Stoeneşti. De acolo vor pleca probabil și primii oameni care vor merge pe Soare, dar în misiune de noapte, ca să nu fie prea cald.

„Peste 800 de zboruri operate pe Aeroportul Internaţional «Henri Coandă» Bucureşti au înregistrat întârzieri mai mari de 30 de minute.” Problema vine de la faptul că bagajele din cele 800 de zboruri sunt încărcate de un angajat din Ilfov și un zilier plătit cu ora.

„O femeie din Grecia a primit într-un plic o amendă de 6,6 milioane de euro.” Sau 3,3 milioane de euro dacă o plătește în 15 zile.

„În acest weekend, vor cădea pe Pământ fragmente desprinse din cea mai mare şi mai puternică rachetă spaţială a Chinei.” Astfel, rachetele se adaugă listei de produse chinezești care se descompun când sunt folosite, alături de haine, încălțăminte, jucării, electronice și electrocasnice.

„Arabia Saudită va cheltui 500 de miliarde de dolari, pentru un zgârie-nori gigant, care să găzduiască un întreg oraș.” România are deja ceva asemănător: toți locuitorii unor localități locuiesc într-o singură casă de chirpici, pentru că în sat a mai rămas doar o familie.

„Rusia a anunțat NASA că, imediat ce va fi operațională propria stație spațială, se va retrage din programul Stației Spațiale Internaționale (ISS).” Măcar am aflat că știu să se retragă.

„Controversă în Italia: Un preot catolic a celebrat o slujbă purtând un costum de baie și folosind o saltea gonflabilă pe post de altar.” Vaticanul nu a lămurit încă dacă preotul a cerut voie să facă slujba de pe plajă, cu tradiționala incantație „Lasă-mă, Papa, la mare”.

„Facebook raportează o scădere a veniturilor pentru prima dată în istorie.” La auzul veștii, Jeff Bezos a dat Like.

„Somn de contrabandă. Captură-record în Galaţi.” Se referă la cele 27 de kilograme de pește fără documente legale găsite asupra unui bărbat. De obicei, „somnul de contrabandă” se referă la vameșii care închid ochii când trec unele camioane.

„Un institut polonez a clasificat pisicile ca făcând parte dintr-o «specie străină invazivă».” Sunt șanse mari să nu fie un institut polonez ci mai degrabă un institut pechinez. Pisicile sunt un pericol pentru păsări, rozătoare și obiectele de sticlă lăsate pe marginea mobilierului.

😂 Un bărbat care a văzut prima dată scris numele trupei La Bouche a declarat că a crezut mereu că piesa „Be My Lover” e interpretată de un câine foarte talentat.

😂 Vladimir Putin este confuz după ce o femeie din Suceava a folosit opțiunea „Comandă orice”, dintr-o aplicație de comandat mâncare, pentru a comanda retragerea rușilor.

WOWDEVĂRUL ZILEI

Facebook nu face bine sănătății relației tale. În Statele Unite, unul din trei dosare de divorț conține cuvântul „Facebook”. Aparent, specia noastră a ajuns atât de leneșă, încât preferăm și să înșelăm de acasă, de pe telefon.

ASTRE ROZ- ALBASTRE

ROZ - Leii trebuie să se lupte pentru fiecare victorie, oricât de mică. Și punem asta în categoria ROZ pentru că le place, știm că le place!

ALBASTRU - Berbecii pot să fie oriunde, oricând, dar azi vor alege să fie în locul greșit, la momentul nepotrivit. Măcar e vineri.

ALBASTRU - Peștii vor avea o zi plină, genul ăla de zi după care chiar ai nevoie de weekend. O zi ca să ierți și una ca să uiți. Bine, duminică fac ce vor ei, pentru că peștii iartă, dar nu uită!


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.