Cool Stuff

Funkiss 1 august | Prima zi din restul verii tale

Sărbătorim Elveția, romanul „Dune” și prima femeie pilot din Statele Unite! Să vină torturile!

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

30 î.Ch. - Octavianus a intrat în Alexandria și a adus Egiptul sub controlul Republicii Romane. Octavian urma să fie numit mai târziu Augustus, ducând, din nefericire, și la gluma de autobază „știi gluma cu Augustus?".

607 - Ono no Imoko a devenit reprezentant oficial în China, la curtea Sui. Numele lui, Ono no, dă de gândit că poate nașterea lui nu a fost chiar plănuită.

1291 - S-au pus bazele Elveției de azi prin formarea Confederației Vechi a Elveției. La graniță se adunaseră deja sute de evazioniști, pregătiți să-și deschidă conturi bancare.

1834 - Sclavia este abolită în Imperiul Britanic. Sute de ani mai târziu, unii englezi încă se plâng de imigranții care le iau slujbele. 

1911 - Harriet Quimby a devenit prima femeie din Statele Unite cu certificat de aviator. A inspirat multe alte femei să devină piloți, numite astăzi „coșmarurile pasagerilor misogini”.

1945 - S-a născut Tudor Gheorghe, unul dintre puținii artiști care au adus folclorul românesc în secolul XXI. La mulți ani, Maestre!


1965 - A fost publicat „Dune”, romanul SF al americanului Frank Herbert. Este un roman despre politică, familie și, posibil, ce va ajunge Planeta Pământ în anul 2050.

1981 - MTV a început transmisia în Statele Unite. Primul videoclip muzical a fost al formației The Buggles, pentru piesa cu titlu evident mincinos „Video Killed the Radio Star". 

2005 - În Piața Revoluției, a fost inaugurat controversatul ansamblu monumental „Memorialul Renașterii”. Cei ce văd monumentul bucureștean sunt cuprinși de nevoia incredibilă să fugă în Obor, după o porție de mici la scobitoare.

2008 - A fost dată în folosință cea mai rapidă linie de cale ferată din lume, Beijing - Tianjin. Ca o comparație mică, dacă CFR ar avea vitezele alea, ai vedea un singur răsărit în trenul București - Timișoara.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„China pune la bătaie 148 de miliarde de dolari ca să salveze piaţa de imobiliare aflată într-un colaps total.” Cine ar fi putut să creadă că e periculos să vinzi mii de apartamente în proiecte imobiliare care nu se vor construi niciodată?

„Doi adolescenți au furat un rucsac cu 60.000 de lei dintr-o sală de fitness din București.” Pentru o persoană care n-ar merge la sală nici plătit, evident că îmi întărește convingerile: cu atât mai puțin aș merge jefuit.

„Plouă torenţial pe Autostrada Soarelui şi pe A4.” Autostrada Moldovei este protejată de precipitații de faptul că există doar pe hârtie.

„Cercetătorii spun că oamenii ar putea, într-o zi, să locuiască pe Lună, în peșteri.” Indiferent pe ce astru își face casă rasa umană, trebuie să trecem prin perioada de „oameni ai peșterilor”.

„Un studiu major arată că timpul petrecut cu jocuri video nu afectează sănătatea sau starea de bine.” Studiul e contrazis de ONG-ul IMSJFTW (Iubitul Meu Se Joacă FIFA Tot Weekendul).

„Trei bărbaţi au furat Rolexul de 11.000 de euro unui turist britanic după ce l-au luat la dans.” Dansul a fost într-un ceas rău. N-au dansat foarte mult, mai puțin de un ceas. Poate e și vina păgubitului că purta un ceas cât două luni de chirie în Cluj.

„Un porumbel călător s-a rătăcit şi a ajuns din Marea Britanie în SUA.” Cu mici diferențe, asta a fost și experiența lui Cristofor Columb.

„Ministrul Agriculturii a spus despre cormorani că «au ajuns să mănânce mai mult pește decât românii».” Să vezi când află de urși și zmeură.

„Președintele Joe Biden, testat din nou pozitiv la COVID-19 la câteva zile de la vindecare.” Nu cred că ăsta era al doilea mandat la care visa. 

WOWDEVĂRUL ZILEI

Cea mai lungă criză de sughiț a durat peste 68 de ani. Charles Osborne a început să sughițe în tinerețe. La început de 40 de ori pe minut, apoi de doar 20. După primul an de sughițat, probabil că sughițul a fost cauzat de oameni care-l tot pomeneau: „ai auzit de tipul ăla care sughiță de un an?”  

ASTRE ROZ-ALBASTRE

ROZ - Peștii au o zi de-a dreptul incredibilă! Adică nimeni nu o să îi creadă când o vor povesti! Deci, faceți poze multe!

ALBASTRU - Berbecii trebuie să se înarmeze. În special cu răbdare. Vor fi nevoiți să facă o activitate lungă și repetitivă. Da, pe lângă trezitul din fiecare dimineață!

ALBASTRU - Balanțele vor trece astăzi prin stări de panică, tristețe și neliniște. E OK, trebuie doar să vă amintiți că e starea naturală de luni!

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.