Kiss Music News

B.U.G. MAFIA concertează pe Main Stage la UNTOLD pe 6 august

Lengendele se ascultă la Untold Festival. Ne vedem acolo, în fața scenei!


Creatorii UNTOLD, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume, au anunțat un live act legendar din România, trupa B.U.G. Mafia care va cânta sâmbătă, 6 august, pe Mainstage-ul festivalului. 

E destul de greu să îți imaginezi cultura underground, fără să ții cont de aportul uriaș al B.U.G. Mafia - Tataee, Caddy și Uzzi, încă de la momentul de debut. În anul 1993, Dragoș Vlad-Neagu aka Caddy și Vlad Irimia (Tataee) puneau bazele Black Underground și lansau primele piese în limba engleză, după care cei doi s-au întâlnit cu Uzzi, care făcea parte, la vremea respectivă, din trupa Demonii.

La scurt timp după întâlnirea celor trei, apare o nouă grupare în muzica românească, Black Underground Mafia. Fenomenul hip-hop devine un fenomen de masă, iar în anul 1995 trupa semnează și primul contract cu casa de discuri Amma. Albumul de debut, ,,Mafia”, este lansat în septembrie 1995 la o tarabă din Piața Universității. Al doilea album al trupei a apărut sub numele B.U.G. Mafia și a fost lansat cu Cat Music.

În 1996 trupa trece la nivelul următor, odată cu lansarea uriașului succes ,,Pantelimonu’ Petrece”, urmat de albumul ,,Născut Şi Crescut În Pantelimon”. B.U.G. Mafia devin deschizători de drum pentru cultura hip-hop, un fenomen în cultura muzicală românească. Albumul ,,Deasupra Tuturor” a fost lansat într-un club legendar din București, Studio Martin, a apărut pe suport casetă și CD, fiind vândut în 45.000 de exemplare. B.U.G. Mafia devin un fenomen de masă și lansează un nou material discografic. Intitulat ,,De Cartier”, acest album înregistrează vânzări record, single-ul ,,Lumea E A Mea” are vânzări masive și devine piesă manifest. 


Un concert live impresionant la Sala Polivalentă, este urmat de o cântare live la penitenciarul Rahova. B.U.G. Mafia propun în piesele lor un alt tip de limbaj, de la limbajul străzii la piese în care abordează teme sociale, patriotism, modele umane demne de urmat, e un detaliu care-i transformă în cei mai iubiți artiști hip-hop. 

În 2001, B.U.G. câștigă premiul „Cel mai bun album rap”, pentru „După Blocuri”, la Premiile Industriei Muzicale, dar și „Cea mai bună trupă rap” și „Cel mai bun videoclip”, pentru „Un 2 și Trei De 0”, la Premiile Bravo.

„Cine E Cu Noi” single-ul de promovare pentru compilația „B.U.G. Mafia Prezintă Casa” continuă seria lansărilor de succes marca B.U.G. Mafia. În cadrul Premiile Industriei Muzicale 2002, trupa câștigă premiul „Cel mai bun proiect rap” cu „Poezie De Stradă”. Vânzările trupei urcă din nou, compilația fiind vândută în 100.000 de exemplare.

Mafia este singurul nume cu 5 nominalizări la Premiile MTV 2004, membrii trupei au câștigat la cele mai importante categorii - „Cel mai bun album” și „Cel mai bun act hip hop”.

Dincolo de cifre și trofee, B.U.G Mafia este o trupă fenomen a culturii underground din România, cu artiști care au trecut de barierele sociale și au adus împreună oameni din medii sociale diferite prin intermediul muzicii. 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.