Cool Stuff

Funkiss 4 august | Este joi, cu Obama, urși și oi

Nașa uitucă, Don Martin, ochelaristul periculos și alte personaje fabuloase ale realității

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

598 -  Wéndi Sui, împăratul Chinei, își trimite mezinul să cucerească Goguryeo (Coreea). Prințul eșuează și revine acasă, unde se plânge mamei sale că generalul, pe care familia l-a trimis să-l susțină, nu i-a ascultat ordinele. Și asta indiferent de câte ori i-a spus „tu știi cine-i tata?”

1693 - Data, atribuită tradițional, la care Dom Perignon ar fi inventat șampania. El nu a inventat de fapt șampania, dar avea oameni foarte buni la marketing și PR.

1790 -  Este înființată instituția care urma să se transforme în Paza de Coastă a Statelor Unite. Unde era Paza de Coastă când Adam avea nevoie de ea?

1821 - S-a născut designerul francez Louis Vuitton. A creat unul dintre cele mai apreciate branduri care au fost vreodată contrafăcute de  China, alături de Adibas, iPhony și DULCE&BANANA.

1961 - S-a născut fostul președinte al Statelor Unite, Barack Obama. Asta dacă îi credem certificatul de naștere.

1981 - S-a născut Meghan Markle, devenită Ducesă de Sussex prin căsătoria cu Prințul Harry. Mișcare mult mai slabă decât a Priscillei Presley, care s-a căsătorit direct cu Regele.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Tratamentul naturist pentru răul de mișcare. De ce apare în cazul unor persoane” Cel mai natural tratament pentru răul de mișcare este să stai locului.

„Telescopul James Webb dezvăluie o imagine spectaculoasă a galaxiei Cartwheel.” Frumoase poze, dar restul tehnologiei foto-video a rămas puțin în urmă.


„Unui deținut din Japonia i s-a interzis să poarte ochelarii de vedere, pentru că îi dădeau «un aer ameninţător» care putea «declanşa bătăi».” Sigur vor fi mai puține violențe când deținutul miop se va lovi de toți colocatarii. Scenariul de care se temea închisoarea era, probabil: 

  • omul poartă ochelarii
  • ceilalți deținuți îl strigă “aragaz cu patru ochi”
  • se declanșează bătaie

„SUA. Cercetătorii cred că un vaccin sub formă de spray nazal poate fi cheia în stoparea răspândirii Covid.” Rămân expuși doar cei cărora nu le poți ajunge cu prăjina la nas.

„Peste 33.000 de companii au datorii la stat de aproape 82 de miliarde de lei.” Un răspuns bun pentru următorul plic prin care ANAF îți amintește de o datorie de 15 lei.

„Un șef de tren din Suceava a găsit o borsetă cu 43.000 de lei și a predat-o Poliției. În urmă cu 6 ani a găsit 40.000 de dolari.” Să fii naș pe tren este oficial mai rentabil decât să investești în criptomonede.

„Un poliţist a fost deposedat de armă într-o intervenţie domestică. Mama unui scandalagiu i-a smuls tocul cu arma.” Se pare că partea a doua a filmului „Stai, că trage mama!” este un reality-show din Olt.

„Naşa unei nunți din Iași a pierdut poşeta cu darul pentru fini, în valoare de 7.600 de lei.” Banii s-au găsit, deci existau. Am crezut că este un lifehack de nuntă: „2.000 de euro vă dădeam, dar nu știu unde i-am lăsat”.

„O bucată mare dintr-o navă spațială a lui Elon Musk a căzut din spațiu în padocul de oi al unui fermier, în Australia.” O oaie probabil că a încercat să-l avertizeze: „Drăguţule bace, dă-ţi oile-ncoace! Și pune-ți cascheta, că pică racheta!”

„«Există o mafie a urşilor.» Acuzațiile aduse de un politician după ce un tânăr de 19 ani a fost atacat de un urs.” Cărțile de istorie vor marca august 2022 ca luna în care Moș Martin a devenit, oficial, Don Martin.

„Pe Transfăgărășan, trei turiști inconștienți au fost filmați în timp ce se apropiau foarte mult de un urs imens.” Dacă e să credem știrea precedentă, ursul le făcuse o ofertă pe care nu o puteau refuza.

WOWDEVĂRUL ZILEI

Oamenii de știință au descoperit că migrenele de seară sunt cauzate de consumul redus de apă din timpul zilei. Multe din migrenele de dimineață sunt cauzate de consumul sporit de alte lichide în timpul serii.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

ROZ - Dacă sunt pe fază, Leii au șansa să intre într-o afacere foarte profitabilă. Am putea să spunem că leii la Lei trag.

ROZ - Scorpionii își fac azi un prieten foarte puternic, care se va dovedi foarte util când vor avea nevoie de ajutor să mute mobila, ca să văruiască.

ALBASTRU - Peștii chiar nu au cea mai bună săptămână a vieții lor. Azi este ziua care trage în jos media. Trebuie să aibă solzii tari și să nu se lase învinși de micile probleme ale vieții.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.