Cool Stuff

Funkiss 5 august | Ambulanța soc și groază

Porci zombie, plaje mai mari și Avram Iancu într-un lac din Ungaria. Avem de toate

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1424: Prima mențiune a vămii Calafat. Probabil într-o epistolă în care cineva se plângea de coada de TIR-uri.

1620 - Corabia Mayflower, plină cu pelerini, are prima tentativă de a traversa oceanul între Anglia și Lumea Nouă. O călătorie importantă și pentru România întrucât pelerinii au inventat „Ziua Recunoștinței”, care a dus la obiceiul „Black Friday”, o zi din noiembrie în care toate prețurile sunt reduse la valoarea lor din septembrie.

1689 - Are loc o nouă bătălie în Războaiele Castorului. În ciuda numelui, nu s-a purtat între rozătoare și copaci, ci între mai multe popoare băștinașe din SUA și Canada.

1735 - Jurnalistul John Peter Zenger este achitat de acuzația de calomnie împotriva guvernatorului statului New York, pe motiv că ce a publicat era adevărat. El a devenit un simbol al libertății presei, înainte ca 3 sferturi din ea să fie deținute fix de oamenii pentru care presa ar trebui să fie incomodă.

1884 - Este pusă piatra de temelie a Statuii Libertății. Statuia Libertății, un simbol american primit de la francezi, inspirat de greci și care reprezintă o zeitate romană.

1914 - A fost instalat primul semafor electric din lume, în statul american Ohio. În aceeași zi s-a dat și primul claxon „hai, că e verde de juma’ de secundă!”

1922 - S-a născut Marin Preda, unul dintre cei mai importanți romancieri români din perioada postbelică. Cele mai faimoase scrieri ale lui - „Moromeții” și „Cel mai iubit dintre pământeni”, care, surprinzător, nu este despre Ryan Gosling. 

1926 - Harry Houdini execută unul dintre cele mai uimitoare trucuri ale sale - petrece 91 de minute într-un rezervor sigilat plin cu apă, înainte să se elibereze. În Bucureștiul de azi, cel mai uimitor truc ar fi un rezervor plin cu apă caldă.

1957 - Pe postul american ABC începe show-ul „American Bandstand", cu cele mai populare melodii și cu dansuri la modă. Practic, TikTok la televizor.

1962 - Nelson Mandela este încarcerat. A fost eliberat în 1990 și a devenit primul președinte al Africii de Sud. Mai mulți oameni își amintesc știrea că Mandela ar fi murit în închisoare, lucru care a dus la apariția „Efectului Mandela”, prin care unii oameni încearcă să își justifice memoria proastă și ignoranța prin existența dimensiunilor paralele.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Pericolele aerului condiționat. Ce afecțiuni pot apărea după expunerea la aerul condiționat.” Articol probabil finanțat de țânțari și gândacii puturoși, care speră să deschizi mai des geamul.

„Incident rar în județul Caraș-Severin. Mai mulți zimbri au coborât din pădure și au năvălit în gospodăriile oamenilor.” Posibil la recomandările urșilor care ies mai des în oraș.

„Înotătorul Avram Iancu a fost nevoit să întrerupă traversarea Lacului Balaton din Ungaria." Nu ACEL Avram Iancu, stați calmi!

„Celulele unor porci morți au fost readuse la viață, într-un studiu care ridică numeroase provocări etice.” După incendii, vulcani, pandemie și război, măcar știm cu ce vine sezonul următor: porci zombie.

„Se lucrează pe litoral. Plajele din Eforie vor fi extinse cu 140 de metri.” Experții militari spun că este cea mai înceată tentativă de invazie a Georgiei pe care au văzut-o vreodată.

„Asistentă la Ambulanța Bihor, filmată când culegea flori de soc cu pacientul în salvare.” Poate pacientul transportat ceruse exclusiv tratament naturist, la asta nu v-ați gândit, nu? Doar acuzații știți!

WOWDEVĂRUL ZILEI

Oamenii de știință sunt îngrijorați. Încălzirea globală are un efect și asupra populației de țestoase: 99% din țestoasele eclozate în Florida în ultimii patru ani sunt femele. Masculii care au ajuns la 1% strigă "hai cu egalarea!".

ASTRE ROZ-ALBASTRE

ROZ - Săgetătorii se distrează în weekendul ăsta, fie că sunt la festival, în concediu sau acasă, pe canapea. Important e să fie înconjurați de prieteni.

ALBASTRU - Racii încheie săptămâna de muncă cu un scandal. Sau asistă la un scandal. Oricum, ar fi bine să aibă la ei floricele de porumb.

ALBASTRU - O decizie pe care Gemenii o tot amână îi ajunge din urmă. E perfect, pentru că zilele de vineri sunt făcute pentru a amâna lucruri.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.