Kiss Music News

Manuel Riva, la studioul Kiss FM de la UNTOLD: „Nu știm cât timp mai avem și trebuie să-l trăim civilizat și memorabil”

Manuel Riva este unul dintre cei mai de succes DJ din România, iar astăzi a trecut pe la studioul Kiss FM din parcul UNTOLD unde a mixat live pentru ascultătorii noștri. Cu această ocazie, ne-a oferit și un interviu exclusiv.

Manuel Riva, unul dintre DJ-ii emblematici ai României, cu un mega succes, ne-a făcut azi o vizită la studioul Kiss FM din parcul UNTOLD, unde echipa noastră emite zilnic de la ora 14:00, chiar de la intrarea în festival. L-am invitat și la o discuție iar el a acceptat instant și ne-a oferit detalii despre show-ul incendiar cu care va închide prima zi de festival pe Main Stage-ul UNTOLD, la ora 04:50. 

 

Eusebiu Tudoroiu: Ești un bun prieten bun și cu tradiție lungă al festivalului. UNTOLD Spune-mi 3 lucruri care te aduc înapoi la UNTOLD an după an.

Manuel Riva: Pentru mine e de departe cel mai important festival, nu doar din viața mea, dar de departe cel mai important festival din zona asta a Europei. Se distanțează liniștit de oricare altul. E atât de bine organizat, atât de bine făcut și gândit. Chiar vorbeam azi cu cineva și spuneam că atunci când mergem la alte festivaluri, le compari între ele, nu ai încotro. Aici e atât foarte bine! Cred că trei lucruri ar fi: echipa, publicul și orașul. Pentru că, trebuie s-o spunem, Clujul e de departe cel mai ordonat și civilizat oraș din România.

 

Ce le promiți celor care vor sta treji și vor închide #Ziua1 UNTOLD alături de tine, pe Main Stage? Ne dai un mic inside cuo piesă pe care oamenii o vor auzi la noapte în set-ul tău?

Am doar noutăți, doar edituri, mash-up-uri. Am lucrat foarte mult la setul ăsta, nu am terminat așa că, la un moment dat, o să mă retrag să termin. Sunt foarte fericit cu ce ar trebui să „play-ez”. Acum vedem dacă o sa apuc să le pun pe toate, pentru că lucrurile se mai schimbă pe parcurs. O să auziți o piesă pe care urmează să o lansez și la care țin foarte mult, cu o solistă din Danemarca.

 

Ești genul de DJ care improvizează pe scenă sau preferi să mergi după un plan prestabilit? Cât de mult îți dai voie să improvizezi în funcție de energia publicului?

Îmi las o marjă. De obicei, la festivaluri, ai un timp de pregătire și vrei să ieși în evidență. Doar că lucrurile se schimbă mereu când ești pe scenă. Adrenalina, publicul îți dictează altceva. Și te trezești că ce ți-ai propus de acasă nu se potrivește. Ceea ce e cu atât mai frumos și interesant. 

 

După părerea ta, cu ce va rămâne memorabil la ediția UNTOLD din acest an?

Cred că, de la an la an, și mai ales în ultima perioadă, oamenii se schimbă. S-au întâmplat o grămadă de lucruri majore pe planetă și asta lasă urme. Și cred că oamenii sunt din ce în ce mai dornici să se distreze mai bine, dar mai civilizat în același timp. Să adune mai multe amintiri, dar mai curate și mai frumoase. Și cred că asta va face diferența. Oamenii privesc deja altfel planeta și tot ce se întâmpla în jurul nostru. Nu știm cât timp mai avem și trebuie să-l trăim civilizat și memorabil!

 

Ce alți artiști vrei să vezi în acest festival?

O să merg să văd Partydul Kiss FM. Sunt câțiva pe care vreau neapărat să-i revăd, pentru că i-am văzut pe majoritatea. Azi vreau să revăd Vini Vici, pe care m-am distrat fabulos de câteva ori. Sper să rezist până la ora aia. După promit că merg să dorm și revin la scenă. Evident, Morten, un amic de-ai mei. Și Paul Kalkbrenner.  

 

Kiss FM este de șase ani The Sound of UNTOLD. Cum ai descrie The Sound of Manuel Riva? 

E o întrebare pe care, îți recunosc, mi-a inspirat-o set-ul tău de acum, în care s-a regăsit „I’m so tired” de la Troye Sivan, o piesă care mie îmi dă o super energie. 

Mi-e greu să spun pentru că mi se pare că mă sucesc de la un minut la altul. Dar asta nu e rău, pentru că e o avalanșă de stări și de sentimente. Îți mărturisesc că acum, la Kiss FM, nu am pregătit nimic. Am băgat mâna în cutia cu stick-uri și am luat la întâmplare, pentru că nu sunt toate la fel și nu știam ce muzică bag astăzi. În felul ăsta, întâmplător am ajuns și la piesa pe care o pomeneai. Dar în secunda asta să zicem că sound-ul e un big room civilizat și de vară.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.