Cool Stuff

Funkiss 8 august | Benvenuto a Tecuci!

Bambi, jafuri, mâncare expirată și alte lucruri de văzut pe litoral.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1605 - Regele Carol al IX-lea al Suediei fondează orașul Oulu, Finlanda. Sau, cum i-ar spune obsedații de gramatică, Oul Finlandei.

1908 - Wilbur Wright zboară pentru prima dată cu public, la hipodromul Le Mans, din Franța. Cursa fusese programată pentru 6 august, dar a avut întârzieri repetate. Bagajele lui nu au fost recuperate niciodată.

1929 -  Dirijabilul german Graf Zeppelin începe un zbor-tur în jurul lumii. În 1929 erau mai puțini oameni care credeau în Pământul plat, sau nu aveau internet prin care să se organizeze.

1942 - A avut loc premiera filmului animat al lui Walt Disney,  „Bambi". În film este și un personaj denumit după vecinul de deasupra al tuturor: Bocănilă.

1963 - „Marele Jaf din Tren”. În Anglia, o bandă de 15 hoți jefuiește un tren poștal de 2,6 milioane de lire sterline. Ziua a căzut într-o joi, când multă lume stă la muncă și se întreabă dacă nu există metode mai ușoare să faci bani.

1969 - A fost făcută celebra fotografie cu formația Beatles, care a ajuns imaginea albumului „Abbey Road” și a lansat faimoasa glumă „De ce-a trecut englezul strada?”

1974 - Președintele SUA, Richard Nixon, își anunță demisia într-o conferință de presă televizată. S-a urcat apoi în elicopter și a zburat spre Târgoviște.

1981 - S-a născut tenismenul Roger Federer, al treilea cel mai periculos om cu acces la rachete, după Putin și Kim Jong. Este faimos pentru palmaresul în tenis și pentru faptul că peste 50% din numele său este „er”.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Sfaturile poliției pentru turiștii aflați pe litoral: atenție pe plajă la bunuri și copii.” Principalele probleme pe care le întâmpină turiștii sunt copiii care cheltuie bunurile pe nimicuri.

„Românii care nu s-au recenzat nu vor mai fi amendaţi, deși autorităţile i-au ameninţat cu sancţiuni de 3.000 de lei.” Mulțumim persoanei care a pus 50 de euro în Formularul de Recensământ, să scăpăm cu avertisment. 

„ANPC a descoperit tone de carne şi alte produse expirate în urma unor controale la Costineşti.” În congelatorul unui restaurant au găsit primul pește căruia i-au crescut picioare și plămâni și a ieșit pe uscat. 

„O bătrânică de 93 de ani din Marea Britanie zboară legată de aripa unui avion.” Probabil testează cele mai ieftine locuri la o companie aeriană low-cost.

„În Tecuci, lucrările stradale au fost semnalizate cu panouri în limba italiană.” Confuzi, mai mulți tecuceni au tăiat pizza.

„Un sucevean a sunat la 112 să-i reclame pe polițiștii care i-au confiscat afinele și ciupercile. Bărbatul, nemulțumit că ceilalți comercianți nu au pățit la fel.” Probabil că a încercat să-i ia pe cale matematică: „De ce mi-ați confiscat mie 40 de kilograme când puteați să confiscați câte 10 kilograme de la patru inși?” Sau i-a luat cu filozofie: „Dacă justiția nu este absolută, ea nu este justiție!”

„Încălzirea globală afectează somnul. Pierdem zeci de ore de somn anual din cauza caniculei." O luptă nocturnă între Moș Ene și Celsius.

„Sportivul Cătălin Chirilă este campion mondial la canoe simplu pe 1.000 metri.” Viteza lui poate fi depășită de oricine e într-o canoe prinsă de capota unei dube de curierat.

WOWDEVĂRUL ZILEI

Un studiu din 2017 dovedește ce știe orice „proprietar” de pisică: pisicile nu au fost domesticite niciodată de oameni. Ele au ales să se domesticească singure, văzând că prada lor prefererată, micile rozătoare, trag spre comunitățile de oameni. Este și unul din motivele pentru care pisica te mai atacă din când în când la degete - să nu uiți că ea îți permite să fii în casa aia, nu invers.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

ROZ - Berbecii se bazează pe noroc, și de data asta chiar le iese. Problema cu norocul este că depinde foarte mult de câtă baftă ai.

ROZ - Ziua aduce mult entuziasm pentru Raci, cel puțin până ajung la muncă.

ALBASTRU - Leii se lovesc astăzi de probleme care, chiar dacă nu sunt ale lor, au puterea și bunăvoința să le rezolve. Și, ca orice problemă pe care o rezolvi o dată, devine automat problema ta de rezolvat și pe viitor.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.